Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Crna Gora kolima

Post od ftj »

Ukratko, nakon jedno 8 godina kašnjenja, otvoren je tunel Klisurine koji spaja jelovicu i kolašin tako da se sada mnogo komotnije prolazi put kolašin-berane a pritom je završena i rekonstrukcija puta špiljani rožaje tako da je maltene od izlaska iz kolašina(tj. ulaska u tunel klisurine) pa sve do graničnog prelaska špiljani praktično nov tj. put rekonstruisan po savremenijim standardima u odnosu na nekadašnje starinske puteve(dakle propisana širina, svuda ima ivičnjak + odvod za vodu).

Ja se u nedelju vraćao tim putem i super sam prošao, bukvalno je bilo prazno, kako na putevima tako i na granici. po guglu je npr. od budve do bg tim putem 20 min sporije nego preko bijelog polja tako da i ko putuje iz bd može da razmisli o toj alternativi.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Može da bude zanimljivo kad je glavni pravac preopterećen.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Nama iz Pirota i Niša je to glavni pravac ka CG.

Sent from my iPhone using Tapatalk
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

„Знаћете да сте дошли у КОлшин када кренете да се константно зауустављате због лежећих полицајаца, има их малтене на сваких 500-650м, има их око 4,5 комада.“

Bio sam u Kolašinu nedavno i videh taj veliki broj novopostavljenih ležećih policajaca, ali, to je apsolutno iznudjeno rešenje.
Jer, dok nije nedavno pre oko dva meseca otvoren taj novi put iz smera Berana, „sa te strane“, iz smera Ski Centar Kolašin ka Kolašinu, saobraćaj je bio veoma slabog intenziteta ( osim zimi, dok radi ski centar ). I zbog relativno malog broja vozila na tom putu, kao i kroz sam grad, bezbednost pešaka nije bila ugrožena. Jer se kroz sam Kolašin i nije tranzitiralo.
Sada, medjutim, sav taj enormno uvećani saobraćaj iz smera Berana ide „preko ski centra“ ( jer je celom tom kraju oko Berana tuda vremenski kraće za oko 40 minuta u smeru ka Podgorici ) i tuda sav taj silni saobraćaj ulazi i prolazi kroz Kolašin, bez razlike da li nameravaju dalje da produže auto putem ka Podgorici ili nameravaju da idu kroz kanjon Platije ili će „nazad“ ka Mojkovcu.
A ulice Kolašina prosto nisu dimenzionirane za toliki tranzitni saobraćaj.
I čuo sam dok sam bio u Kolašinu da se planira izgradnja obilaznice, da taj deo saobraćaja iz smera Berana ne bi išao kroz sami grad. Jer, od ranijih mirnih i polupustih uskih gradskih ulica, dobio si odjednom na ulicama pavu „koridu“ tranzitnih vozila. A dok se to ne desi, bezbednost pešaka nekako mora da se osigura.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

to da ce se taj put opteretiti i da ce tuda ici glavni magistralni pravac za sve koji preko np idu u cg se zna najmanje 8 godina tj. i mnogo vise jer se samo taj tunel toliko gradio(kasnio 5 godina sa gradnjom). i eto sad se naprasno setili da im treba obilaznica, otprilike kao kad su izgradili deonicu autoputa pa tek onda poceli mateševo kolašin. inace taj put kroz centar kolasina jedino ispravno je da naprave pesacku zonu. trenutno je stanje tako da trotoar ne postoji a svi parkiraju po sred ulice i bukvalno kolima ne moze da se prodje.
Korisnikov avatar
AleksandarP
Reactions:
Pridružio se: 14 Jul 2024, 09:53
Garaža: Ford Fokus Karavan 2010 1.6TDCI 110ks

Iz Zrenjanina(SRB) do Crne Gore, putevi

Post od AleksandarP »

Pozdrav svima!
Zanima me vaše mišljenje za najbolji put to Crne Gore, dal do Kotora ili do Herceg Novog, svejedno.
Dosad još nisam išao do CG ličnim autom, pa me najviše zanima, dal ima neki put do te dve destinacije, pre bi da idem autoputem(nisam previše zainteresovan za Kanjon Moraču, pa bih da ga zaobiđem). Ako je to neka ruta kojom mora da se kreće, nije problem naravno.
Dosad kuda sam sve vozio po Mađarskoj i BiH, hvala bogu sve bilo u redu!
Ako išta znači, vozim Ford Fokus 2010 1.6/110ks Karavan(dobar, izdržljiv auto, samo fali mu jos snage da bi lakše mogao preticati snjim)
Hvala unapred svima!
:pivo:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Iz Zrenjanina(SRB) do Crne Gore, putevi

Post od trojanac »

Mislim da je @dunx81 najbolje upućen, ali svakako i drugi su dobrodošli da daju odgovor.
Posetite www.garaza.rs !
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Kao neko ko cesto putuje ka Crnoj Gori (iz Beograda ili Uzica), moj savet bi ti bio da ides na gp Jabuka, pa potom na Pljevlja, Zabljak, Niksic i da se spustis u zaliv.
Po mom misljenju, put preko Bijelog Polja i autoputa nema nekog smisla ukoliko putujes ka Boki.
Elem, radovi na Zlatiboru(Borovoj Glavi) su zavrseni, imas 1 semafor u Ovcar Banji.
Put Jabuka - Pljevlja je rekonstruisan i odlicno je uradjen.
Rekao bih da je ceo put od Beograda do Herceg Novog (ovom rutom koju sam predlozio) u jako dobrom stanju,a sa druge strane tu nikad nema preterane guzve.
Fokus 1.6b ce lagano savladati i serpentine oko Savnika (to je kratka deonica), tako da lagano.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Iz Zrenjanina(SRB) do Crne Gore, putevi

Post od Saša »

Ima i malo serpentina dok se spusti do mosta na Đurđevića Tari ali ništa strašno. Odličan pravac za laganu vožnju i uživanje u pejzažima reke Tare i Durmitora. Preporučujem da napravite malu pauzu kod pomenutog mosta i u Žabljaku (ako vam vreme u koje prolazite to dozoli, naravno) odnosno da prošetate do Crnog jezera. :)
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

AleksandarP napisao: 15 Jul 2024, 10:48 Pozdrav svima!
Zanima me vaše mišljenje za najbolji put to Crne Gore, dal do Kotora ili do Herceg Novog, svejedno.
Dosad još nisam išao do CG ličnim autom, pa me najviše zanima, dal ima neki put do te dve destinacije, pre bi da idem autoputem(nisam previše zainteresovan za Kanjon Moraču, pa bih da ga zaobiđem). Ako je to neka ruta kojom mora da se kreće, nije problem naravno.
Dosad kuda sam sve vozio po Mađarskoj i BiH, hvala bogu sve bilo u redu!
Ako išta znači, vozim Ford Fokus 2010 1.6/110ks Karavan(dobar, izdržljiv auto, samo fali mu jos snage da bi lakše mogao preticati snjim)
Hvala unapred svima!
Ako ideš za Herceg Novi, moj ti je savet da ideš preko Užica, Višegrada, Foče, Tjentišta, Gacka, Bileće, Trebinja.
Išao sam bukvalno 100 puta i to je za Herceg Novi najbrži i najlakši put.
Ali, ako nisi tuda već išao ( pa ne znaš gde su uobičajeno radarske kontrole i fiksni radari ), preporučio bih poštovanje ograničenja brzine u reonu Kantona Goražde. Ali da se "ne divlja" drugde.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Ja ne volim taj put, uspon i silazak sa Tjentista je deonica sa losim putem. Plus kao sto si naveo, xyz kamera za brzinu.
Ukoliko se odlucis da ides ovim putem, poslacu ti detaljan opis gde su fixne i mobilne kamere.
U Bosni je osetno jeftinije gorivo, to ti moze biti plus.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ima tu i subjektivnih faktora. Prošao sam raznim putevima do (i od ) CG, najčešće u Boku. Nekada i po nekoliko puta u nizu (vratim se na dan dva, pa opet i opet). Ne znam da li bih mogao "na keca" ispaliti kojim bih putem sutra otišao. Nekada smori jedan put, nekada drugi, nekada treći...

Da idem prvi put, verovatno bih krenuo na Jabuku/Žabljak. Da preporučujem nekom svom, ko prvi put ide, verovatno bih preporučio isto.

Zavisi kada se ide (dan/noć), ko je još u kolima, da li se žuri ili može valjano da se pauzira usput.

Dakle, predlog je: u jednom smeru na Žabljak, u drugom na BiH. Redosled nije bitan :D

TapaT

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja sam pre par dana išao NS-Kotor na Gostun i malo je reći da sam se smorio od Zlatibora do crnogorskog "auto-puta", pogotovo od Nove Varoši pa na dalje. Sve nešto razmišljam da se sutra vratim na Jabuku. Danas sam išao do Nikšića i put je boli glava u odnosu na ono sranje preko Cetinja prema Gostunu. Samo se ne sećam kakav je put dalje prema Jabuci jer su baš kod Nikšića radovi.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

markoue napisao: 15 Jul 2024, 15:58 Ja ne volim taj put, uspon i silazak sa Tjentista je deonica sa losim putem. Plus kao sto si naveo, xyz kamera za brzinu.
Ukoliko se odlucis da ides ovim putem, poslacu ti detaljan opis gde su fixne i mobilne kamere.
U Bosni je osetno jeftinije gorivo, to ti moze biti plus.
Daj ovde taj spisak radara, da se svi "apdejtujemo" :)
Odgovori