Zatamnjena stakla
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Zatamnjena stakla
Da ponovim.
Bio sam veliki protivnik folija na staklima.
Ubeđen da nisu korisne i da je dovoljno fabričko zatamnjenje.
Da je to hir i bahaćenje jednog dela stanovništva dok obični građani muče muku da prežive.
Trpeo sam sunce na svojoj koži.
Onda je moj brat kupio auto sa folijama. Bilo je da li da ih skinemo ili ne.
Verujte provozao sam se samo jednom, da samo jednom i bilo mi je sve jasno.
Folije su korisne, imaju funkciju i preporučujem ih.
Vidno se oseti razlika kada vozim u susret suncu gde na šoferki nema folije i kada vozim sa strane gde je ima.
Pozadi sam stavio još 50 a napred sam stavio 30, fabričko je 24%.
Klima mi je uvek radila na trojci, sad je na laganom kecu.
Kako ima ulogu danju tako ima i noću.
Meni puno smetaju neispravni farovi, razni ksenoni biksenoni NASA tehnologija itd koja se koristi.
Sve to folija lepo smanji na normalnu meru da ne pomeram glavu i prilagođavam se ogledalu i farovima.
Parkiranje mi nije problem.
Ako baš zatreba otvorim prozor a to mi se desilo jednom do sada.
Još samo kad bi unormalili zakon sve bi bilo u redu.
ps
komšiji kad je bio grad puklo bočno staklo i zbog folije se nije rasulo po kabini.
Bio sam veliki protivnik folija na staklima.
Ubeđen da nisu korisne i da je dovoljno fabričko zatamnjenje.
Da je to hir i bahaćenje jednog dela stanovništva dok obični građani muče muku da prežive.
Trpeo sam sunce na svojoj koži.
Onda je moj brat kupio auto sa folijama. Bilo je da li da ih skinemo ili ne.
Verujte provozao sam se samo jednom, da samo jednom i bilo mi je sve jasno.
Folije su korisne, imaju funkciju i preporučujem ih.
Vidno se oseti razlika kada vozim u susret suncu gde na šoferki nema folije i kada vozim sa strane gde je ima.
Pozadi sam stavio još 50 a napred sam stavio 30, fabričko je 24%.
Klima mi je uvek radila na trojci, sad je na laganom kecu.
Kako ima ulogu danju tako ima i noću.
Meni puno smetaju neispravni farovi, razni ksenoni biksenoni NASA tehnologija itd koja se koristi.
Sve to folija lepo smanji na normalnu meru da ne pomeram glavu i prilagođavam se ogledalu i farovima.
Parkiranje mi nije problem.
Ako baš zatreba otvorim prozor a to mi se desilo jednom do sada.
Još samo kad bi unormalili zakon sve bi bilo u redu.
ps
komšiji kad je bio grad puklo bočno staklo i zbog folije se nije rasulo po kabini.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Kljucna stvar kod folija je UV filter, a ne koliko su zamracene. I potpuno providna je vise nego obicno staklo. Taman kada pomislim da je glupo to sto pisem jer se podrazumeva, neko me razuveri.
Sad ce ti jedan clan vec objasniti da je obicno stako dovoljno i da stiti od toplote kao i folija. 

Postujte saobracajne propise!!!
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ostavio sam Maksu da se rade folije. Naravno, ne može sve da bude potaman, zadnja folija je dibidus zapekla i skida grejače stakla. Probali laganeze, probali sa fenom, ista priča.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
To je uvek rizik.
Jel radio neko kod Lacike u Sr. Kamenici i kakva su iskustva?
TT
TT
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Meni je radio Suzuki, sve ok. Imao sam jednu reklamaciju, primio me ponovo, zamenio celu foliju... Prilikom spaklanja napravio je risove, bas se videlo.
Medjutim, kum je sa drugarima zakazao, mislim tri ili cetiri automobila u jednom danu i svi imaju neke zamerke, najvise na zadnje staklo. Sve zavisi koliko zuri, a da zna - zna.
Medjutim, kum je sa drugarima zakazao, mislim tri ili cetiri automobila u jednom danu i svi imaju neke zamerke, najvise na zadnje staklo. Sve zavisi koliko zuri, a da zna - zna.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Ne verujem da ne moze da se skine.Onda bi svi kojima su ostecene folije na zadnjem staklu iz xy razloga morali da ga menjaju.Vladapetr napisao:Ostavio sam Maksu da se rade folije. Naravno, ne može sve da bude potaman, zadnja folija je dibidus zapekla i skida grejače stakla. Probali laganeze, probali sa fenom, ista priča.
Mozda taj decko ne zna ili nema potrebnu opremu,tehniku.
Ili si stvarno dobio pijacarske folije.
Osiguraj stakla.Pa posle 6 meseci zvekni kamen.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Pa moze i posle 2 dana - zasto da ceka 6 meseci? 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Takve ubace u sistem.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
I sta mu moze "sistem"? Hoce ga pratiti 24/7 ili oterati na poligraf? 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ja sam radio kod njega i evo posle 7 godina nema greske.Kabal napisao:Jel radio neko kod Lacike u Sr. Kamenici i kakva su iskustva?
TT
Kod mene su nekakve termo-reflekt tonirane folije, nisam radio sa klasicnim crnim folijama sa procentom zatamljenja vec neka verzija gde nema biranja zatamljenja vec imas samo tu jednu verziju.
Po njemu daje jos bolju zastitu od sunca a meni lepse izgleda nego crna boja. Doduse bile su i nesto skuplje od ostalih.
Radio i ja nedavno na jednom autu. Bilo sitnih greskica,ali sta da se radi, nista strasno. Nema sad ovih goblinovih folija. Samo crne u 2-3 nivoa kvaliteta
A sto nema vise tih toniranuh termo-reflekt?
On narucuje folije od nekih momaka iz Kanjize koji su uvoznici llumar autofolija. Kad sam ja bio kod njega,nije ih bilo. Mozda sad ima. Nije bilo ni onih koje sam ja hteo pa ih je narucivao i cekao sam par dana da mu stignu.
Kod llumara postoje vrste folija koje se kod nas mogu kupiti/ugraditi : AT , ATC , ATR, CTR . Goblinove su ctr ako sam dobro googlao pre par meseci.
Kod llumara postoje vrste folija koje se kod nas mogu kupiti/ugraditi : AT , ATC , ATR, CTR . Goblinove su ctr ako sam dobro googlao pre par meseci.