Ljubitelji satova?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Ljubitelji satova?

Post od Laki021 »

Daj nemoj zahebavati, nemoguce :)

Mnogo visoka ocekivanja ljudi imaju od svajcarske usluge a to obicno nije bas tacno, istina je samo garantovano visoka cena, ostalo je sve upitno.
Poslednja izmena od Laki021 u 24 Okt 2016, 20:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

verovatno neki turkiš ili balkanac radi :mrgreen:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

goblin napisao:
passenger napisao:gobline, šta uradi sa onim smešnim i skupim satom? Onaj šareni 'dečiji' sat?
Pa za njega i trazim kaucuk narukvicu. :mrgreen:
Taj sat, iako me malo namucio zbog problema u garanciji (ali boze moj, sve se resava), jako ga volim i mnogo mi je dobar.
E sad, stvar ukusa, naravno da se ne svidja svakome, eto tebi je smesan i kao deciji... ali to je potpuno normalno.
chakboris napisao:Narukvica bez kopci 95o eura? Nije bezveze, trazi
Da, ova narukvica koju imam na njemu, ako pozelim da je promenim i porucim istu ovakvu, cena je 950e bez kopci.

Ako nadjem neku univerzalnu varijantu za kaucuk pa prebacim svoje koriginalne kopce (ili porucim nove originalne kopce), ili eventualno da probam da rizikujem i porucim od drugog sata istog brenda ali kaucuk pa pokusam da montiram... samo se bojim da ne uciganim sat.
Po njima to ne bi trebao da radim, radi se o limited seriji koja se isporucuje iskljucivo sa kroko koza narukvicom, i ako bi to menjao to vise nije taj sat...
Jos cu razmisliti.
blaugrana napisao:Tacno da imam milione ne bi nosio Rolex.
Nijedna marka mi nije toliko izfurana i antipaticna kao Rolex.
Jos kad vidim da mu se tepa ''Rola'', auuuu!

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Iz kojih konkretno razloga?
Smatram da su to samo predrasude, zato bi i voleo da cujem te cvrste stavove.

Meni je Rolex Daytona omiljeni sat, jedan imam (ali on je sinov) a planiram kupovinu jos jednog koji bi ja nosio (iskljucivo klasika celik).
Dok mi npr. YM II izgleda isto brutalno dobro, ali to je vec sat koji bukvalno "vristi" sa ruke.

Treba da znas da je Rolex mnogo vise od "izvikane" makre, ozbiljni su to satovi u svakom pogledu, i itekako je privilegija nositi jedan od njihovih modela, koji nikako nisu za izbegavanje.
Ne moze to da bude predrasuda, kad jednostavno nije moj ukus.
Moze da kosta i 100 soma eur. Dzaba...vristi iz vasione "vidi me imam Rolex".
To treba da se nosi mnogo suptilnije jer, lako predjes na stranu seljacine.
Zasto svaka kucka mora da zna sta nosis na ruci!?
Lep primer je tvoj "deciji sat" :)

Licno bi nosio npr. IWC, Longines takodje

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Zaposleni u IWC-u svake godine mogu da kupe sat sa 40% popusta a svakih 5 sa 60%.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

IWC sat ja mogu da kupim sa 40% popusta :D sa sve kutijom i papirima, nov
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

chakboris napisao:
Uroš S. napisao:
Posebno savetujem da preskočiš drugi jer ima tipsku narukvicu zbog koje moraš da baciš sat kad ti se pokvari ili ako zezneš narukvicu. Gornji ima standardno univerzalno kačenje pa je zamena laka ako bude potrebe. Možeš da staviš i kožnu, nato, perlon, šta god.
Kolike su sanse da se pokvari narukvica ili zezne, kontam metalna je i cvrsta
Stric je pre 2-3 godine kupio Casio Edifice neka Red Bull limitirana serija (450e dao za to ludak), i prošlo leto mu je crkla kopča, ne može se menja jer je zanitovana za linkove. Sama kopča je prestala da "drži", i sama se otvarala od sebe. Morao je da menja sat jer ne može da stavi normalnu narukvicu.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

milospinkfloyd napisao:IWC sat ja mogu da kupim sa 40% popusta :D sa sve kutijom i papirima, nov

Tebi, svaka cast :)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

@Laki
Mislim da sam i pisao o tome (nisam siguran).
Na prvo potezanje garancije su mi drzali sat vise od pola godine (kao zbog detaljnih testiranja) i naplatili preko 900eur "reviziju" sata iako je sat bio pod garancijom.
Da bi nakon tih 6 meseci zbog "detaljnih" testiranja, sat stao posle par nedelja. Kazu mi da predam sat u bilo koju njihovu prodavnicu, odnesem u Austriju i traze mi 600e samo za transport sata do Svajcarske i nazad, i tek posle zalbe spuste cenu na 100e (kao na pijaci) i to pod uslovom da ga prime u servis tek posle 5-6 meseci.... :thumbdown:

Mada i mene cudi sto i pored tako nekorektnog ponasanja servisne podrske, nisam izgubio volju za satom.

Nego samo kad mi neko krene sa pricom kako je to "preko" sve pod konac, tacno, brzo, vrhunska usluga.... :glavomuzid:
Ma prevaranti bre gori nego mi 100 puta, samo lepse nasminkano i na visem nivou.

@blau,
To je druga stvar. Mislio sam da Rolex ne bi nosio zbog nekih "predrasuda" vezanih za brend...
A ako ti se jednostavno ne svidja to je skroz OK razlog da ga nikada ne pozelis.
Isto kao sto se meni ne svidja Franck Muller...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Scuderia napisao:I da se pokida kontam da postoji tipska kao deo, veci problem je sto si ogranicen samo na metal, a kad imas sve tri opcije otvorene, imas fakticki 3 razlicita sata zato bi ja gledao neku standardnu narukvicu.
Postoji (uglavnom), samo što košta kao pola sata i čekaš je četiri meseca ako je uopšte ima, i onda da daš 50e za narukvicu polovnog sata koji u tom trenutku vredi isto toliko u najboljem slučaju.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Upo sam na spisak, planirano je 200 kom (uz eventualno proširenje na 250 ali mi je verovatnije da do toga neće doći), ja sam 231 na listi tj 31. na wait listi, s tim da se očekuje da otpadne 20ak % prijavljenih u finišu projekta. Isporuke se očekuju u martu.

Automatik 31 rubin, 200m WR, ručno navijanje, ušrafljujući poklopac, čelično kućište 41mm, 22mm kaiš.

Ovo je finalni render, možda bude još nekih sitnijih izmena.

Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Uroš S. napisao:
Scuderia napisao:I da se pokida kontam da postoji tipska kao deo, veci problem je sto si ogranicen samo na metal, a kad imas sve tri opcije otvorene, imas fakticki 3 razlicita sata zato bi ja gledao neku standardnu narukvicu.
Postoji (uglavnom), samo što košta kao pola sata i čekaš je četiri meseca ako je uopšte ima, i onda da daš 50e za narukvicu polovnog sata koji u tom trenutku vredi isto toliko u najboljem slučaju.
Eto i to, slazem se u svakom slucaju da je bolje s onom drugom.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uroš S. napisao:Upo sam na spisak, planirano je 200 kom (uz eventualno proširenje na 250 ali mi je verovatnije da do toga neće doći), ja sam 231 na listi tj 31. na wait listi, s tim da se očekuje da otpadne 20ak % prijavljenih u finišu projekta. Isporuke se očekuju u martu.

Automatik 31 rubin, 200m WR, ručno navijanje, ušrafljujući poklopac, čelično kućište 41mm, 22mm kaiš.

Ovo je finalni render, možda bude još nekih sitnijih izmena.

Slika
Ovo je baš retro...
Širim haos!
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Slika
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''