Zatamnjena stakla
Re: Zatamnjena stakla
Sad ima sa keramickim premazom. Kaze da je to top
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Osiguravajuća društva razmenjuju informacije između sebe. Ako ga stave na crnu listu neće moći da kasko ili dodatno osigura vozilo.Delija napisao:I sta mu moze "sistem"? Hoce ga pratiti 24/7 ili oterati na poligraf?
Bolje da sačeka neki mesec nego da bude tako providno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Može ali u praksi se tako ne radi jer stakla se osiguravaju na prvi rizik zato se i čeka kraj osiguranja. Naravno ako je moguće.Delija napisao:Pa moze i posle 2 dana - zasto da ceka 6 meseci?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nisam te razumeo, kakve veze ima što se stakla osiguravaju na prvi rizik?
U vezi tog osiguranja, da li ono važi jednu godinu od dana uplate ili do isteka registracije (kao npr zeleni karton)? I ako neko može da mi razjasni: ako osiguram stakla na npr 40.000 din, jel to osiguranje (ta suma) važi zbirno za ceo period osiguranja ili do prve isplate. Ako bi imao jednu štetu od 20.000 i onda za par meseci od 15.000, da li bi obe pokrilo ovo osiguranje ili se ono gasi prilikom prve isplate?
Pitam hipotetički jer smo juče nešto diskutovali o tome pa sam dobio oprečna mišljenja. Za sada ne nameravam da se bavim prevarom osiguranja, ali me interesuju prava i mogućnosti jer ću kad ovo sredim svakako da se osiguravam za ubuduće.
Što se tiče radova na Maksi, juče sam preuzeo auto i za sada nemam zamerke na urađeno. Stavio sam malo drugačiji raspored folija, stare su mi bile sve 60 i počelo je da mi biva pomalo preterano tamno.
Izmerili smo zatamnjenje na prozoru pre skidanja, aparat pokazao 70 i neki procenat. To bi trebalo da je tih 60 plus fabričko toniranje. Rekao sam mu da mi nazad stavi iste a napred 20% svetlije.
Dobio sam osetnu razliku u osvetljenosti vozila. Ne znam da li ta prednja stakla stvarno toliko deluju da nazad bude tamnije ili folije nisu isto označene, ali sad se nazad nazire unutrašnjost vozila dok je do sada bila skoro pa nevidljiva.
Što se tiče vidljivosti, napred mi je lepši osećaj jer su stakla malo prozirnija. Ovo realno nije objektivan sud jer su mi stare folije već odavno bile nekako matirane, musave sa unutrašnje strane, što svakako utiče na doživljaj.
Ne znam da li je novina ili niko pre nije pisao, ubacio je i reklamu pa na zadnjem staklu (pored zanje šoferke) ima mala oznaka ko je radio folije, navodno zbog garancije
Videću kasnije da opalim koju fotku, možda ga baš namestim na istu poziciju gde sam slikao sa starim folijama pa da se može videti neko poređenje.
U vezi tog osiguranja, da li ono važi jednu godinu od dana uplate ili do isteka registracije (kao npr zeleni karton)? I ako neko može da mi razjasni: ako osiguram stakla na npr 40.000 din, jel to osiguranje (ta suma) važi zbirno za ceo period osiguranja ili do prve isplate. Ako bi imao jednu štetu od 20.000 i onda za par meseci od 15.000, da li bi obe pokrilo ovo osiguranje ili se ono gasi prilikom prve isplate?
Pitam hipotetički jer smo juče nešto diskutovali o tome pa sam dobio oprečna mišljenja. Za sada ne nameravam da se bavim prevarom osiguranja, ali me interesuju prava i mogućnosti jer ću kad ovo sredim svakako da se osiguravam za ubuduće.
Što se tiče radova na Maksi, juče sam preuzeo auto i za sada nemam zamerke na urađeno. Stavio sam malo drugačiji raspored folija, stare su mi bile sve 60 i počelo je da mi biva pomalo preterano tamno.
Izmerili smo zatamnjenje na prozoru pre skidanja, aparat pokazao 70 i neki procenat. To bi trebalo da je tih 60 plus fabričko toniranje. Rekao sam mu da mi nazad stavi iste a napred 20% svetlije.
Dobio sam osetnu razliku u osvetljenosti vozila. Ne znam da li ta prednja stakla stvarno toliko deluju da nazad bude tamnije ili folije nisu isto označene, ali sad se nazad nazire unutrašnjost vozila dok je do sada bila skoro pa nevidljiva.
Što se tiče vidljivosti, napred mi je lepši osećaj jer su stakla malo prozirnija. Ovo realno nije objektivan sud jer su mi stare folije već odavno bile nekako matirane, musave sa unutrašnje strane, što svakako utiče na doživljaj.
Ne znam da li je novina ili niko pre nije pisao, ubacio je i reklamu pa na zadnjem staklu (pored zanje šoferke) ima mala oznaka ko je radio folije, navodno zbog garancije

Videću kasnije da opalim koju fotku, možda ga baš namestim na istu poziciju gde sam slikao sa starim folijama pa da se može videti neko poređenje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Prvi rizik znaci da samo jednom tokom trajanja osiguranja možeš naplatiti štetu ,zato se obično i čeka kraj osiguranja. 40000 znaci da je to max iznos koje ti osiguranje pokriva
Lepio je i meni te nalepnice na bocna stakla, ali sam ih skinuo. Ne vidim kako bi to uticalo na garanciju.
- Vladapetr
Sad su iznutra, ispod folije. Meni ne smetaju i ostavio bi ih i da mi je rekao, ali je malo glupo kad to odradi na blef.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Skidao bi to kao bela lala. Jos bi pitao da li ima jos nesto da skida 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Vladapetr
Ako može bez mafijanja, čisto diskusije radi 

- Delija
- Kontakt:
Ja ne znam o cemu ti pricas - ali da mi bolid okaci reklamu na auto bez da me pita ne moze ni u snovima.
Jednom su mi okvir tablice na Astri zamenili u servisu njihovim - mislim da im nije palo na pamet da ikome ikada to urade bez pitanja.
Jednom su mi okvir tablice na Astri zamenili u servisu njihovim - mislim da im nije palo na pamet da ikome ikada to urade bez pitanja.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ja ne volim kad mi servis klime u kragujevcu zalepi njihov 3d stiker na gepek, bez pitanja ali ja to skinem iza coska. Sledeci put naravno cu naglasiti da "Necu stiker, hocu kusur!".
- Vladapetr
Kažem da je stvar lične odluke da li će to da prihvati i kako će da reaguje, ali da je priča "sve bi me pitao da li ima još nešto da se skida" ono najgore klinačko mafijanje. Zamolio sam da nastavimo bez istog, ako je mogućeDelija napisao:Ja ne znam o cemu ti pricas - ali da mi bolid okaci reklamu na auto bez da me pita ne moze ni u snovima.

- Delija
- Kontakt:
Nema tu nista klinacko - vec ti ako si pussy cuti i trpi. Ja necu.
BTW, ne vidim da je ovo tvoja tema ili tvoj forum pa da diktiras ko ce sta da pise.
BTW, ne vidim da je ovo tvoja tema ili tvoj forum pa da diktiras ko ce sta da pise.
Ako sam dobro razumeo, stavio si folije i majstor ti je nalepio ispod folije svoju reklamu?
Ako je tako onda se 100% slazem sa Delojom i moja reakcija bi bila dosta neprijatna.
Ovamo porucujem nov auto sa zahtevom da na gepeku nemam nikave oznake, ugradjujem alarm i druge zastite i ne dozvoljavam lepljenje nikakvih reklama/upozorenja... i da mi se majstor koji lepi folije napravi blesav i prilepi reklamu itekako bi bio problem.
Kome ne smeta OK, ali to mora da se pita i ispostuje musterija a lepljenje bez pitanja je vec bezobrazluk koji povlaci slicnu reakciju...
Ako je tako onda se 100% slazem sa Delojom i moja reakcija bi bila dosta neprijatna.
Ovamo porucujem nov auto sa zahtevom da na gepeku nemam nikave oznake, ugradjujem alarm i druge zastite i ne dozvoljavam lepljenje nikakvih reklama/upozorenja... i da mi se majstor koji lepi folije napravi blesav i prilepi reklamu itekako bi bio problem.
Kome ne smeta OK, ali to mora da se pita i ispostuje musterija a lepljenje bez pitanja je vec bezobrazluk koji povlaci slicnu reakciju...
- Vladapetr
@Delija: ne znam da li si nesposoban da shvatiš ili naprosto nećeš da shvatiš, probaću da ponovim: lična je stvar da li će neko da prihvati i kako će da reaguje. U svakom slučaju je priča "sve bi me pitao da li ima još da se skida" klasično proseravanje. Nisam ništa diktirao, samo sam zamolio ako može bez tog mafijanja. Naravno, izvinjavam se zbog propusta, ponekad zaboravim koliko si od nedavno poleteo i da sa tobom više nema cile-mile