Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Registracija vozila

Post od A170T »

dunx81 napisao:Da, imam i ja jednog koji tako krpari. Vrti kola od 200e,kad istekne registracija on ga proda i kupi drugi za iste pare, glavni kriterijum je da se kotrlja i da je registrovan. Kad tom istekne, ide u oglas i uzima se sledeci registrovan. Ne znas koji je od kog gori al bitno da se ne daju pare.

A ni sin mu nije bolji, pregori mu sijalica u faru, reko zameni to kaze necu, mozda ga sutra prodam. Da ne ulaze u auto.

t
Poznajem i ja takve. Kupi nesto oko 500e, ne menja/dosipa ulje par god dok ne unisti motor, proda i tako u krug.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Martin napisao: 09 Avg 2018, 10:21 Ma samo lagano....
Slika

Poslato sa FIG-LX1 uz pomoć Tapatoka
:rofl:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
fubaler
Banned
Reactions:
Pridružio se: 10 Okt 2017, 20:38

Post od fubaler »

Jedno pitanje, da li sada po defaultu na tehnickom pregledu mere propusljivost folija ili ne?
Tipa skroz providna folija bez zatamnjenja posto se golim okom ne moze primetiti tj nije zatanjeno, da li odmah mere propustnos svetla ili se to ne meri uopste na tehnickom?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne mogu oni ništa da izmere, već samo da konstatuju da imaš folije (makar i skroz providne) i da za njih traže uverenje koje izdaje ABS.
fubaler
Banned
Reactions:

Post od fubaler »

Ne, ne znam da oni mogu da konstatuju i da traze atest i za to, samo kad su neprovidne, tesko da ce ih videti, to mi je bilo bitno da znam znaci oni nemaju ono cudo da izmere stepen propusnosti stakala.
Super, a nijedan pandur nece ni provaliti da imas folije, e to mi je bilo bitno da znam da idem ovih dana pre letovanja da stavim posto sam ranije imao na autu sve 85% zatamnjenja na predhodnom autu punih 10 godina i niko nikada nista nije rekao ni na teh, ni kad su me kerovi zaustavljali, ni u EU, Bosni...
Onaj ko ne zna da su postavljene folije ne moze bas da provali da ih ima osim ako ne zagrebe, a zasto bi ako mu nista nije sumnjivo, zar ne? Ionako su mi fabricka zelena stakla pa se bas bas nece nista videti.
Super, i hvala za odgovor.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Kako da se ne vidi da imaš folije, sivkast okvir je toliko upadljiv da preko ulice možeš da ih prepoznaš. Plus što će, kad su stakla tamna, svakako da provere fabričku oznaku zatamnjenosti.
Do sada te nisu cimali za folije, kao ni sve nas, jer se oko toga nije digla frka.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Biće zanimljivo kad ja dođem sa Puntom na tehnički... :D Osmotre malo auto - nema brave na vratima, pozadi parking senzori. Zadignu haubu - ono izolacija ispod nje. Zavire u kabinu - drugačija instrument tabla, kakvu nijedan kragujevački nema... Prednja sedišta imaju one "šuplje" naslone, zadnja pune... itd, itd... :D Ali, naći će i kanticu sa benzinom u gepeku i pritom ću ih značajno pogledati... :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Nećeš imati problema ako se dokaže da je standardna oprema.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

To su gluposti za koje vrv nece biti problema.

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Meni folije na Caddyu kao da je fabricki zatamnjen, nema belog okolo, izbledele malo, bas ce mi biti zao da ih skidam. :/

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Vide se folije lako. Preko onih slova kad pređu npr.
fubaler
Banned
Reactions:

Post od fubaler »

Vladapetr napisao:Kako da se ne vidi da imaš folije, sivkast okvir je toliko upadljiv da preko ulice možeš da ih prepoznaš. Plus što će, kad su stakla tamna, svakako da provere fabričku oznaku zatamnjenosti.
Do sada te nisu cimali za folije, kao ni sve nas, jer se oko toga nije digla frka.
Ja kazem bela, providna folija bez zatamnjenja, on prica tamna stakla, svasta.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

U prethodnoj poruci si napisao "neprovidna", onu pre nje sam prevideo.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
fubaler
Banned
Reactions:

Post od fubaler »

Heinz napisao: 11 Avg 2018, 21:57 Vide se folije lako. Preko onih slova kad pređu npr.
hmmm, da tu se da primetiti, opet pitanje zasto bi to radio ako mu nije sumnjivo i ako se onako u brzini kad pogledas staklo ne vidi zatamnjenje, nema logike.
Drugo, ako bi recimo tu gde su oznake stakle, samo isekao taj deo(napravio rupu) da kad predje preko tih slova i brojeva da budu fabrikana, sta mislite, aj trebalo bi sutra ili najkasnije za par dana da se odlucim i da stavim, eh kakvi su to bili dani kad sam svugde imao 90% i niko da me pita punih 10 godina, teh prolazio ko od sale(kad sam isao, iskreno par godina i nisam ali uvek zbog sebe i porodice drzim auto tehnicki ispravnim, a zatamnjenje ne smatram teh. neispravnoscu, kao sto se nigde u EU a i svetu to ne zmarta neispravnoscu niti prepravkom vozila, to samo nasi lopovi mogu da smatraju), a sad se Hebem za NEPROVIDNU foliju dakle bez trunke zatamnjenja da li cu proci, koliko nam je dobro, samo mi ne vidimo....
Ili jos bolje kako vodja rece, "za godinu, dve"....
Aj hvala svima na odgovorima, e da ima i treca najskuplja solucija, to je da skidam i posle teh da stavljam i tako svake godine na 12 mes nova folija, nije mi problem da pljusne toliko stvarno, ali je debilno, mogli su a i to bi trebalo pisati ovima iz tih servisa a oni su sami trebali nekako da se izbore, dakle posteno bi bilo da se dozvoli na prednjim staklima ko hoce ako treba bas i sa atestom cisto providne folije zbog suncaza vozace to nikako policiji nece smetati jer staklo ostaje u zoni fabricke zatamnjenosti, a sad i kad stavis skoro da ne mozes da prodjes evo moja stakla su AS2 i ako neprovidne stavis(a te neprovidne imaju manje od 4% zatamnjenja sto je golim okom nevidljivo, ali meracem se vidi, odmah bi bio na 34% i ne bih prosao) a jasnoca IZ vozila i KA vozilu bi ostale iste.
Koji debilizam sa ovom drzavom, o vodjooooo.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Odgovori