Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Skrećete sa teme, što znači da pišete u prazno, ionako ću to da obrišem kasnije.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Ja kad sam uzeo s7e razocarao sam se kolko se sporo puni telefon :O pre sam koristio note 4 
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Nego bre de je laki da ga pitam oko G30. Jos nisam nasao auto punjac hahahahah
Mora se proda insignia i uzeti g30

Note 4 se puni sat i 45 minuta, do 2 sata, s7e sa 380 mAh vecom baterijom se puni sat i po, do sat i 45 minuta, nego je moguce da ti je Note mnogo brze punio od prethodnika, pa ti je ostalo u secanju da se brzo puni.
Ja mislim da oni imaju identicno punjenje, samo da je na s7e ono jako brzo punjenje do recimo 60%, a na Note do 50% jer su na s7e pojacali hladjenje.
Tako se Huawei Mate 9 zaleti do 55% za pola sata, pa onda jos 2 sata do 100%.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Ja mislim da oni imaju identicno punjenje, samo da je na s7e ono jako brzo punjenje do recimo 60%, a na Note do 50% jer su na s7e pojacali hladjenje.
Tako se Huawei Mate 9 zaleti do 55% za pola sata, pa onda jos 2 sata do 100%.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Mate 9 se 2.5 sata puni od 0 do 100 ako je neispravan ili ako se puni na nekom punjaču poput Samsungovog.
Na njegovom oridjidji punjaču se napuni za nekih sat i po vremena.
Da ne bi opet trovao temu svojim zaključcima sa yt klipova i kvazi ekspertskim analizama, mogu večeras da argumentujem. Uslikaću telefon sa praznom baterijom i kačiti slike na svakih 15min.
Ako si za, samo javi da se organizujemo. Naravno, očekujem da batališ mudrovanje u narednom periodu, kad se dokaže da nisi u pravu
Na njegovom oridjidji punjaču se napuni za nekih sat i po vremena.
Da ne bi opet trovao temu svojim zaključcima sa yt klipova i kvazi ekspertskim analizama, mogu večeras da argumentujem. Uslikaću telefon sa praznom baterijom i kačiti slike na svakih 15min.
Ako si za, samo javi da se organizujemo. Naravno, očekujem da batališ mudrovanje u narednom periodu, kad se dokaže da nisi u pravu

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Nema potrebe, postoje ozbiljni ljudi koji se time bave:

Stefane, evo, njima se S7e punio toliko duze, koliko je baterija veca od Note 4, tako da je moguce i da je sve identicno.

Stefane, evo, njima se S7e punio toliko duze, koliko je baterija veca od Note 4, tako da je moguce i da je sve identicno.
- Vladapetr
Tako sam i mislio
Btw 2.09 je vrlo čudan način da se napiše dva i po sata

Btw 2.09 je vrlo čudan način da se napiše dva i po sata

stefankmn napisao:Nego bre de je laki da ga pitam oko G30. Jos nisam nasao auto punjac hahahahah
Sada iP X puni sjajno. Pre par nedelja je Apple u beta softwareu omogucio fast wireless charging sa 7.5W (u odnosu na dosadsnjih 5W, koliko gura i obican iP punjac). Tako da sada puni iznenadjujuce brzo, brze nego sa punjacem koji dolazi sa iP.
Galaxy S8+ mi se tragicno sporo punio, ne znam sta je u pitanju. Jedina cool stvar je bila cool animacija na telefonu kad se telefon stavi u podnozje u autu, bas dobro izgleda. iP samo prokaze da se puni bez woow faktora.
Sve u svemu G30 je za svaku pohvalu.
I dalje blize od sat i po.Vladapetr napisao: 26 Nov 2017, 13:23 Tako sam i mislio![]()
Btw 2.09 je vrlo čudan način da se napiše dva i po sata![]()
![]()
I opet imamo slucaj da Mate 9 brze trosi bateriju, pa je realnost da duze punis bateriju koja krace traje.
Naravno, moze se razlikuovati od primerka do primerka i moze zavisiti od dosta parametara, jedan od tih je i temperatura prostorije, gde ce na 3 stepena brze da ti se puni baterija, jer se bolje hladi i pametni punjac duze pusta jacu struju.
S7e se vecini puni 1:30-1:45, a ovima se punio 5 minuta duze.
Evo ovde kaze malo iznad 1:30, a u komentarima se vidi da ljudima puni sat i po, do sat i 45 minuta:
https://www.youtube.com/watch?v=g-4tcr5I91U
Laki, ja otpocetka koristim wireless na s7e i ocekivano je duplo sporije od obicnog punjenja, treba mu oko 3 sata.
Jesam te dobro skontao, da na wireless punis brze nego kablom ili poredis neka 2 wireless punjaca?
Stefane, kada smo kod punjaca za kola(3 puta sam krenuo da ti odgovorim, pa se zanesem drugim stvarima), pogledaj Samsung fast charger, punice ti brze od bilo kog regularnog punjaca.
Ja sam hteo da ga kupim, ali sam onda skontao da punjac u kolima koristim jednom u 6 meseci, ako i toliko

https://www.samsung.com/us/mobile/mobil ... 915ubesta/
- Vladapetr
Ajd pošto smo utvrdili jedan ozbiljan izvor za merenje performansi uredjaja, da okačimo neke rezultate sa tog izvora. Simptomatično je kako si od svih tabela na testu, baš ove preskočio 
Na njima se neko zaista pokazao 50% slabije, tj duplo
Btw za one koji nisu pratili, Work 2.0 je jedna od najviše priznatih aplikacija za simulaciju opterećenja pri svakodnevnoj upotrebi.

Na njima se neko zaista pokazao 50% slabije, tj duplo

Btw za one koji nisu pratili, Work 2.0 je jedna od najviše priznatih aplikacija za simulaciju opterećenja pri svakodnevnoj upotrebi.

Mobilne telekomunikacije
Da, cini mi se (nisam merio, ali odoka) wireless mi puni brze nego kablom sa punjacem koji se dobije uz iP (on je 5W dok je sada fast wireless 7.5W), tako da je po specifikaciji ocekivano.
Ali imaj u vidu da se iP sa svojim punjacem vuce s punjenjem ko prebijena macka.
Sa punjacem od iPada ili sad ako se kupi cela skalamerija za Fast Charging je druga prica.
Ali imaj u vidu da se iP sa svojim punjacem vuce s punjenjem ko prebijena macka.
Sa punjacem od iPada ili sad ako se kupi cela skalamerija za Fast Charging je druga prica.
A sto nisi okacio i onaj gde slabije traje?
To nije merodavan rezultat, jer se meri na mobilnoj mrezi, gde na duzinu trajanja ekstremno moze uticati jacina signala i provajder.
Kada sam u selu i signal je slabiji, 20% krace mi traje baterija.
Drugo, to je sinteticki test, bez dodirivanja ekrana i odsustva realnog koriscenja.
Drugo, niko ne koristi telefon samo da bi browse-ovao netom, a rezultat pomesanog koriscenja telefona sam vec okacio:
https://www.youtube.com/watch?v=zntUt6cCcow
Evo, ovde je cak Mate9 na airplane modu, sto znaci da u realnosti jos brze trosi bateriju:
https://www.youtube.com/watch?v=U58L9EkSwno
I poredjenje sa S8+, koji manje, vise, traje isto kao S7e:
https://www.youtube.com/watch?v=D3viiQGQ-vw
Mate 9 PRO, sa manjim ekranom i jos AMOLED ekranom, koji manje struje vuce, a istom 4000mAh baterijom, traje dosta krace od S8+.
Laki, cek, ne kontam, ne dobijes fast charger za IP, sta to moras da uzmes, da bi bio brzi sa kablom?
Svakako je fenomenalno ako ima tako brzo bezicno punjenje, meni bi to znacilo, posto na kabl nisam 10 puta ukupno napunio telefon.
To nije merodavan rezultat, jer se meri na mobilnoj mrezi, gde na duzinu trajanja ekstremno moze uticati jacina signala i provajder.
Kada sam u selu i signal je slabiji, 20% krace mi traje baterija.
Drugo, to je sinteticki test, bez dodirivanja ekrana i odsustva realnog koriscenja.
Drugo, niko ne koristi telefon samo da bi browse-ovao netom, a rezultat pomesanog koriscenja telefona sam vec okacio:
https://www.youtube.com/watch?v=zntUt6cCcow
Evo, ovde je cak Mate9 na airplane modu, sto znaci da u realnosti jos brze trosi bateriju:
https://www.youtube.com/watch?v=U58L9EkSwno
I poredjenje sa S8+, koji manje, vise, traje isto kao S7e:
https://www.youtube.com/watch?v=D3viiQGQ-vw
Mate 9 PRO, sa manjim ekranom i jos AMOLED ekranom, koji manje struje vuce, a istom 4000mAh baterijom, traje dosta krace od S8+.
Laki, cek, ne kontam, ne dobijes fast charger za IP, sta to moras da uzmes, da bi bio brzi sa kablom?
Svakako je fenomenalno ako ima tako brzo bezicno punjenje, meni bi to znacilo, posto na kabl nisam 10 puta ukupno napunio telefon.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 26 Nov 2017, 14:14, izmenjeno 1 put ukupno.
- Vladapetr
Slabije traje na testu igrice. To me zaista ne interesuje.
Ali ok, Work 2.0 nije adekvatan test telefona, merodavnije je besomučno snimanje klipova i slične akrobacije. Plus što signal pravi drastičnu razlikuu korist jednog modela. Toeto, Samsung je tata. Poyy
Ali ok, Work 2.0 nije adekvatan test telefona, merodavnije je besomučno snimanje klipova i slične akrobacije. Plus što signal pravi drastičnu razlikuu korist jednog modela. Toeto, Samsung je tata. Poyy
Ne dobijes 
Moras da platis tipa 100 dolara ne bi li imao fast charging. Treba ti novi kabel, lightning na USB C i novi USB C punjac. Sjajno zar ne

Moras da platis tipa 100 dolara ne bi li imao fast charging. Treba ti novi kabel, lightning na USB C i novi USB C punjac. Sjajno zar ne

Jebote, oni zaista nemaju blama 
Vlado, nije bitno sta tebe interesuje, bitno je da imas pomesan test.
Na Work 2.0 je do 20% baterije, a ne do kraja, a cak i tada , to nije realan test koriscenja telefona.
Gde god nadjes da neko zaista poredi u RL te baterije, videces da Mate 9 krace traje.
I opet, jako je bitno ono sto ti nisi naveo, a to je da je na tim testovima koriscena US verzija telefona, sa Snapdragon procesorom, a ne sa daleko brzim i stedljivijim Exynos, koji mi ovde imamo.

Vlado, nije bitno sta tebe interesuje, bitno je da imas pomesan test.
Na Work 2.0 je do 20% baterije, a ne do kraja, a cak i tada , to nije realan test koriscenja telefona.
Gde god nadjes da neko zaista poredi u RL te baterije, videces da Mate 9 krace traje.
I opet, jako je bitno ono sto ti nisi naveo, a to je da je na tim testovima koriscena US verzija telefona, sa Snapdragon procesorom, a ne sa daleko brzim i stedljivijim Exynos, koji mi ovde imamo.