Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milan »

Vladapetr napisao: 26 Nov 2017, 14:14 Slabije traje na testu igrice. To me zaista ne interesuje.

Ali ok, Work 2.0 nije adekvatan test telefona, merodavnije je besomučno snimanje klipova i slične akrobacije. Plus što signal pravi drastičnu razlikuu korist jednog modela. Toeto, Samsung je tata. Poyy
To je heroj jbg, verovatno je negde duboko u sebi ubeđen da je objektivan u suštini je definicija suprotnog, no hard feelings heroj, to su moje impresije čitajući tvoje postove i argumentacije, ništa lično... :)

Nego, imam mate 9. Drndram ga bukvalno po ceo dan. Clash of clans i clash royale (što najvše i troši) - sve sinhronizacije uključene, sve živo i mrtvo. Nisam završio dan sa manje od 10% za ovih par meseci. Eto malo iz prakse, a manje iz testova i klipova.
Vladapetr napisao: 26 Nov 2017, 13:16 Mate 9 se 2.5 sata puni od 0 do 100 ako je neispravan ili ako se puni na nekom punjaču poput Samsungovog.
Na njegovom oridjidji punjaču se napuni za nekih sat i po vremena.
Ovo samo da potvrdim kao činjenicu iz prakse, jel, ne iz klipova i testova.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da, a totalna je slucajnost da jedina 2 clana koja mi prigovaraju za objektivnost, koriste Mate 9, NHF :)
Koji od ovih testova sto sam okacio, nije realan, nije objektivan i zbog cega ja ispadam neobjektivan tacno, sto stavljam opsirniji test koriscenja, sa gledanjem YT, snimanjem i igranjem?

Evo koliko Exynos duze traje od Snapdragona, koji je nazalost na svim tim testovima i koji daje ozbiljno losije rezultate za bateriju i performanse:
Slika
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:

Post od Milan »

Pa napišeš da telefon puni 2 i po sata ja ti kažem da puni sat i po. O čemu dalje da pričamo, ima li većeg dokaza da klipovi i stvari koje kačiš očigledno nisu niti mogu biti uvek 100% tačni i kao takvi se ne mogu uzeti kao merodavan dokaz za bilo šta? Drugim rečima, praksa je mama sve ostalo je podložno manipulaciji i kojekakvim uticajima. Izneo si jednostavno lažan podatak, i jedina razlika između ovog i nekih drugih slučajeva je što sma se ja slučajno zadesio tu da to primetim i odgovorim ti. To je razlika između mene i Vlade? (ne znam čoveka) i ostalih, mi znamo da govoriš neistinu, a ostali nemaju iskustva sa tim istim telefonom pa misle da je to što ti kažeš amin.

Razlog zašto mislim da si neobjektivan je što svaku afirmativnu argumentaciju (kao onomad za nexus 6p) ti jednostavno ignorišeš i ne razmatraš, čak ni one koje su iznesene iz ličnih iskustava koje u tvom sistemu vrednosti vrede manje od mog ili bilo čijeg ličnog iskustva. Apostrofiram: iskustva, što je merodavnije od svakog testa i klipa koji postoji. Preuveličavaš kvalitete samsunga, kvalitet drugih uređaja devalviraš i to je očigledno kao što je nebo plavo. Sad, ti možda toga nisi svestan jer to ide podsvesno, ali je tu, veruj mi.

Ponavljam, ništa lično, samo moje viđenje, neću više daviti o ovome, mislio sam da je korektno da argumentujem tezu. :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Heroj, zaista neke stvari moras da naucis.
Kao sto sebi neces dozvoliti da udjes u diskusiju da li je bolji Merc ili Dacia, tako isto nema potrebe da ulazis u raspravu da li je bolji Samsung ili Huawei. Zna se zasto se kupuje Huawei a to svakako nije jer je dobar telefon.
Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

Xepoj87 napisao:[

Stefane, kada smo kod punjaca za kola(3 puta sam krenuo da ti odgovorim, pa se zanesem drugim stvarima), pogledaj Samsung fast charger, punice ti brze od bilo kog regularnog punjaca.
Ja sam hteo da ga kupim, ali sam onda skontao da punjac u kolima koristim jednom u 6 meseci, ako i toliko :)
https://www.samsung.com/us/mobile/mobil ... 915ubesta/
Aj videcu kod nas u nekoj samsung radnji koliko je para, ako je nesto skuplje ne daje mi se tolko jer sto kazes ne koristim ni ja nesto specijalno punjac u kolima da bih dao nesto mnogo novaca za njega

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

@Heroj: Ukucaj na yt "mate 9 charging" i videćeš snimljene testove gde je vreme od 1:10 do 2:30. Ti ćeš "objektivno" da za validan proturaš ovaj od 2 i po sata, iako eto obojica koji IMAMO taj telefon znamo da to nije tačno.
Takodje, vreme koje se izgubi od 95% do 100% je zaista manje bitno nego tih pola sata za 0%-60% jer tih 60% ti izgura dan sa sve kusurom, šta god da mu radiš. A Samsungovo brzo punjenje je sramotno lošije.

Laki po pravilu briljira, niko ne komentariše ko je bolji nego ko brže puni bateriju.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dakle, sada iznosim neistine, sto sam odokativno rekao 2 i po sata, umesto 2 sata i 5 minuta, koliko je zaista trajalo?
Drugo, pre toga sam okacio snimak punjenja tog telefona, a druga stvar je sto sam posle odokativno lupio 2 i po sata.
Jedno je reci da sam pogresio, ali nazivanjem mene lazovom zbog gluposti vec svedoci o vasoj opsednutosti vasim stvarima i zelji da to ispadne najbolje.
Vas dvojica iznosite istinu, koja nigde zivo ne moze da se potvrdi i svi dokazi tvrde suprotno, a ja lazem, koji postavljam konkretne dokaze?
Dakle, video snimak na kome covek ugasene telefone sa 0% napuni do 100% jedan pored drugog(pored ostalih YT snimaka), nije dokaz, kao ni jedan od najvecih HW sajtova na svetu, a vasa rec jeste?
Ja sam sam postavio sliku na kojoj pise koliko sam omasio vreme punjenja, sto za Mate 9, sto za Note 4.

Reci za mene da manipulisem i lazem ne moze biti veci promasaj u prazno, tako da ti predlazem da smiris strasti i pokusas da budes malcice objektivniji.

Cekaj, sada Vlada kaze da ima i za 2 i po sata... :zbunjen:

Vlado, ja sam okacio prvi snimak na koji sam naisao, kao poredjenje punjenja S7 edge i Mate 9(jer smatram da je bitno da se u identicnim uslovima i u isto vreme testiraju), na kome se ne puni ni sat i po, ni 2 i po sata, vec 2 sata i 5 minuta, ako se sada opet dobro secam, da me opet neko ne nazove lazovom.
Tako da ti je upravo jedini argument koji si dao, upao u vodu.
Okaci te testove, gde se prazan telefon napuni do 100% za sat i 30 minuta, nemojte samo pricati o tome.
Opet, svoje potrebe kacis kao objektivno jedino bitne, a to je potpuno subjektivno.
Kada kazes da je Samsungovo punjenje sramotno losije, prilozis i dokaz, da ne bi ta prica bila pucanj u prazno.
Ono sto sam ja video za sada, jeste da se Huawei Mate 9 napuni do 56% za pola sata(ne 60, kako ti tvrdis), a S7e do 44% i da S7e duze ostane upaljen sa tih 44%, nego Mate 9 sa dosta vise od tih 56%.
I to pricamo o snapdragon modelu, a postavio sam kolilko je Exynos stedljiviji, a isto toliko je i brzi, sto takodje mozes proveriti na testovima.

Stefane, obrati samo paznju da je Fast charger, jer ima punjac identicnog izgleda, a nije brzi.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 26 Nov 2017, 15:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:

Post od Milan »

Laki021 napisao: 26 Nov 2017, 14:55 Heroj, zaista neke stvari moras da naucis.
Kao sto sebi neces dozvoliti da udjes u diskusiju da li je bolji Merc ili Dacia, tako isto nema potrebe da ulazis u raspravu da li je bolji Samsung ili Huawei. Zna se zasto se kupuje Huawei a to svakako nije jer je dobar telefon.
Laki, za tebe znamo da kupuješ samsung jer je trendy i ima leeeeep ekraaaan (tvoje reči), ali verovatno shvataš da nemaju svi para za bacanje i da će rado napraviti kompromis i uzeti za osetno manje para telefon koji pruža malo lošiji /to malo je u premium klasi zanemarljivo, naravno/ ili čak i nimalo lošiji ugođaj pri korišćenju... Ti si verovatn od onih što vole da bace fon ispred sebe u kafiću kao statusni simbol i u tom smislu si u pravu. Onako lepo zaobljen ekran sa kosim ivicama na samsungu, mmmm, svakako bolje deluje nego tamo neku huawei. :( Na stranu što Huawei posmatraš kao firmu od pre 15 godina a ne trećeg proizvočača na svetu at the moment.
Xepoj87 napisao: 26 Nov 2017, 15:16 Vas dvojica iznosite istinu, koja nigde zivo ne moze da se potvrdi i svi dokazi tvrde suprotno, a ja lazem, koji postavljam konkretne dokaze?
Dakle, video snimak na kome covek ugasene telefone sa 0% napuni do 100% jedan pored drugog(pored ostalih YT snimaka), nije dokaz, kao ni jedan od najvecih HW sajtova na svetu, a vasa rec jeste?
Aha, dakle, ja lažem i izmišljam? Haha svaka ti čast, pa ti si komedija. Tvoji klipovi su dokaz a moje LIČNO ISKUSTVO nije. To što si ti video na jbnom interentu više vredi od onog što sam ja doživeo. Pa lol čoveče. Vidiš, to ti pričam, tebi je tamo neki test merodavniji u toj meri da ćeš pre mene optužiti da ja lažem sa svojim iskustvom. Vidiš druže, to je definicija neobjektivnosti i pristrasnosti. U tom smislu, ne bih te više zadržavao. Nemam pametnija posla nego da idem po internetu i lažem o tome koliko mi se puni baterija na fonu :rofl: Strašno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ima Samsung i jeftinijih modela od S8.
Nije to pitanje materijalnog stanja vec stava.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Životne filozofije, rekao bih...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Xepoj87 napisao: Vas dvojica iznosite istinu, koja nigde zivo ne moze da se potvrdi i svi dokazi tvrde suprotno, a ja lazem, koji postavljam konkretne dokaze?
Kakav car :D

Pre sat vremena mu ponudim da večeras argumentujem za koliko se puni, kaže ne treba evo rade ozbiljni ljudi test - 2.09 h
Sad se žali kako se naše tvrdnje ne mogu proveriti :D

Potencira kako se M9 puni za dva i po sata, iako je na tom testu koji citira vreme punjenja 2.09. Ali to je isto, dok već drugi put moju ocenu "oko 60%"ispravlja sa "nije nego 57%". Prosto maestralno :D

Isti izvor, koji je ozbiljan kad je u pitanju merenje dužine punjenja, je neozbiljan kad radi test trajanja baterije jer su nemači pojma, koriste aplikaciju koja nije realna.

Ne znam koja verzija ram memorije je na M9 koji su testirani, razlika u brzini upisa/čitanja ume da bude i 3 puta, ali ZAISTA to ne mogu da koristim za razvodnjavanje teme.
Poslednja izmena od Vladapetr u 26 Nov 2017, 15:30, izmenjeno 1 put ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Jeste.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Jel koristio neko ovaj novi Mate 10 Pro?

Tapatalk

Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ne bih da ulecem ali moram :D ta vaša punjena za sat i po, jel su od 0 do 100%?

Pošto se ja npr ne sećam kad sam zadnji put ispraznio telefon skroz

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Milan napisao:
Xepoj87 napisao: 26 Nov 2017, 15:16 Vas dvojica iznosite istinu, koja nigde zivo ne moze da se potvrdi i svi dokazi tvrde suprotno, a ja lazem, koji postavljam konkretne dokaze?
Aha, dakle, ja lažem i izmišljam? Haha svaka ti čast, pa ti si komedija. Tvoji klipovi su dokaz a moje LIČNO ISKUSTVO nije. To što si ti video na jbnom interentu više vredi od onog što sam ja doživeo. Pa lol čoveče. Vidiš, to ti pričam, tebi je tamo neki test merodavniji u toj meri da ćeš pre mene optužiti da ja lažem sa svojim iskustvom. Vidiš druže, to je definicija neobjektivnosti i pristrasnosti. U tom smislu, ne bih te više zadržavao. Nemam pametnija posla nego da idem po internetu i lažem o tome koliko mi se puni baterija na fonu :rofl: Strašno.
A ja lazem o istom tome, cak i postavljam dokaze da lazem, to je tebi ok da kazes?
I onda ja komedija.
I na kraju, sta si ti, nego isto lik sa interneta, koji tvrdi isto ono sto tvrde drugi ljudi sa interneta, osim sto oni barem dokaze daju za svoje tvrdnje?

Evo, neka neko od vas snimi(ne slika) prazan telefon koji ne moze da se upali i punjenje, sa satom pored, a ja uradim isto to sa s7e i imamo dokumentovano poredjenje iz prve ruke.

Stefane, meno se desava barem jednom, do 2 puta mesecno da ga punim sa 0 ili 1%, jer ga ne stavim na punjac uvece, pa rikne drugi dan.

Mozemo i sa 10% da ga roknemo na punjac i snimimo, sto da ne.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 26 Nov 2017, 15:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori