Zimske gume - da ili ne?
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Re: Zimske gume - da ili ne?
Kakve veze imaju bosh brisaci i kisa sa zimskim gumama?
Guma je guma 

Video bih te kako bi se ponasao u datoj situaciji, pri brzini od 130-140km/h, izvodio bi piruete sa puntom i letnjim guma.
Zavisi od gume. Kiša je zapravo najveći neprijatelj većine zimskih guma. Tu su letnje u prednosti.
Sneg, led i prljavština koja je užasno klizava (doživeli smo po onoj magluštini) je podloga gde su letnje opasne po život, a zimske ipak pružaju koliko-toliko trakcije.
Brisači na 140? Samo cu da kažem Nanoglax. Pri tim brzinama ti ne trebaju ako dobro namažeš šoferku.
Ja više u životu neću da vozim auto bez toga.
Tapatalk Pro
Sneg, led i prljavština koja je užasno klizava (doživeli smo po onoj magluštini) je podloga gde su letnje opasne po život, a zimske ipak pružaju koliko-toliko trakcije.
Brisači na 140? Samo cu da kažem Nanoglax. Pri tim brzinama ti ne trebaju ako dobro namažeš šoferku.

Tapatalk Pro
Tako je, posebno za autoput, brisači skoro da su nepotrebni
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
A da malo usporiš kada naiđeš na takve uslove? To ti ne bi palo na pamet?nenad.fil napisao:Video bih te kako bi se ponasao u datoj situaciji, pri brzini od 130-140km/h, izvodio bi piruete sa puntom i letnjim guma.

TT
punto sa letnjim gumama bi se po kisi ponasao bolje od mercedesa sa zimskimnenad.fil napisao:Video bih te kako bi se ponasao u datoj situaciji, pri brzini od 130-140km/h,

i ja bih malo kokica.... 

- Sh@rance
Cela prica je u tome da si vozio kola po velikom pljusku koji moze da te zadesi i usred leta kada nemas zimsku gumu.nenad.fil napisao:Video bih te kako bi se ponasao u datoj situaciji, pri brzini od 130-140km/h, izvodio bi piruete sa puntom i letnjim guma.
Kad te uhvati takav pljusak usred leta i novi bosh brisaci ne stignu da obrisu soferku opet ce biti letnja je letnja-kraj.
Vrlo zanimljiv test pneumatika

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
A temperatura asfalta je bas ista u sred leta i u sred zime 

Brzine idu u H-a !!!

- Sh@rance
Pa kolika je trenutna temperatura asfalta? Trebalo bi i to da se uvede u vremensku prognozu. Mnogo smesna poredjenja cela zima skoro suncana to sto neko vozi letnje gume po vremenu koje je uglavnom u plusu nekome zvuci dramaticno i po najavi meteorologa ni S od snega nece biti. Ja imam oba seta pneumatika i ne vidim neku razliku izmedju zimske i letnje po ovakvom vremenu iako je temperatura asfalta zimska 
Zimska guma je zimksa i tu nema dileme ali fora je u tome sto kod nas nije bilo zime gde zimska guma pokazuje svoje preformanse u odnosu na letnju danima da je temperatura u minusu ili sneg i led.
I dali je bolje voziti auto po kisi sa ovakvom sarom

ili ovakvom

Zimska guma je zimksa i tu nema dileme ali fora je u tome sto kod nas nije bilo zime gde zimska guma pokazuje svoje preformanse u odnosu na letnju danima da je temperatura u minusu ili sneg i led.
I dali je bolje voziti auto po kisi sa ovakvom sarom

ili ovakvom

Poslednja izmena od Sh@rance u 02 Mar 2014, 19:13, izmenjeno 1 put ukupno.
- Day Walker
Provozaj se npr kroz neki sumski deo gde je kolovoz vlazan u zimskom periodu, a temperatura oko 3-4 stepena i onda reci jesi li bio siguran u svoje letnje gume 

Brzine idu u H-a !!!

- Sh@rance
Ne znam dali znas da ja imam i zimski set pneumatika valjda sam to napomenuo? A i ne planiram da vozim kola kroz sumu kroz sumu idem samo bajsom.
- Day Walker
Da uprostim...
Odes uvece na pice na Kosutnjak, i krenes kuci niz kosutnjak i uzivas u letnjim gumama po vlaznom kolovozu na ovim temperaturama.
Odes uvece na pice na Kosutnjak, i krenes kuci niz kosutnjak i uzivas u letnjim gumama po vlaznom kolovozu na ovim temperaturama.
Brzine idu u H-a !!!