TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Jel mogu da povežem ove zvučnike na LG televizor kupljen prošle godine? Zvučnici su iz 2005te možda ili tako nešto, tada su bili dosta dobri, ne znam kakvi su sada. Imam ih 4 i još neki mali, mogu da se izvuku pa da budu viši. Ne mogu da probam jer mi je tv u BGu a zvučnici u Šapcu, pa da ih ne nosim džabe ako ne može. Evo slike:

Ne vidim sliku.
TV verovatno ima Audio Out, a možda i nema. Džek je obično stereo, tako da sve zvučnike verovatno nećeš moći da povežeš.
Moj LG recimo nema analogni audio out uopšte, samo optiku i HDMI.
TV verovatno ima Audio Out, a možda i nema. Džek je obično stereo, tako da sve zvučnike verovatno nećeš moći da povežeš.
Moj LG recimo nema analogni audio out uopšte, samo optiku i HDMI.
Nije bila slika u prvi mah jer sam otkucao post s kompa pa ga editovao s fona da ubacim sliku.
Jel treba neki detalj da slikam?
da li mogu neki konektor da kupim?
Jel treba neki detalj da slikam?
da li mogu neki konektor da kupim?
Ajde dok sam dokon, slikaj zadnju stranu zvučnika gde su džekovi i ako je pristupačno slikaj stranu televizora gde su konektori (možda ih ima i pozadi, zavisi od TV-a).
Ne mogu tv da slikam, on mi je u Beogradu. Tv je LG 3D neki, ako ih ima sa različitim konektorima onda jbg. Sad ću slikati zvučnike. Hvala na pomoći!
Ovo je jako čudno.
Da nije taj LG bio u sklopu nekog risivera?
Taj UTP kabl što držiš u ruci treba da uđe ušta? On izlazi iz zvučnika?
Da nije taj LG bio u sklopu nekog risivera?
Taj UTP kabl što držiš u ruci treba da uđe ušta? On izlazi iz zvučnika?
Zvučnici su sony a televizor je LG. Da, ovaj kabl izlazi iz zvučnika direkt i nemam pojma gde treba da ide 

https://docs.sony.com/release/SSTS8.pdf
Našao sam uputstvo za zvučnike, da bacimo oko.
edit: ipak sam bio u pravu, tu nedostaje centralna komponenta, Sony risiver, MP3 plejer, verovatno u okviru sebe ima i pojačalo za te zvučnike. Na njemu se nalaze ulazi i TV bi trebalo na njega uštekati.
Na strani 21 je slika, u vrhu su ulazi (odnosno izlazi sa uređaja, piše Playstation out). Vidim analogni ulaz, i digialni optički - ovaj televizor garantovano ima.
Našao sam uputstvo za zvučnike, da bacimo oko.
edit: ipak sam bio u pravu, tu nedostaje centralna komponenta, Sony risiver, MP3 plejer, verovatno u okviru sebe ima i pojačalo za te zvučnike. Na njemu se nalaze ulazi i TV bi trebalo na njega uštekati.
Na strani 21 je slika, u vrhu su ulazi (odnosno izlazi sa uređaja, piše Playstation out). Vidim analogni ulaz, i digialni optički - ovaj televizor garantovano ima.
Poslednja izmena od nidza u 09 Jun 2015, 13:50, izmenjeno 1 put ukupno.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Imaš li izlaz/konektor za slušalice? To je analogni izlaz, preko njega sam povezao TV i staru mini-liniju sa dva zvučnika. Samo je potreban kabal koji na jednom kraju ima konektor za slučalice, a na drugom dva činča, imaš ga u svakoj radnji sa audio opremom.nidza napisao:Moj LG recimo nema analogni audio out uopšte, samo optiku i HDMI.

@Cp6uH
Da, tu je (vidi se iz uputstva koje je Nidža okačio) bio i neki DVD plejer preko koga je sve to povezivano sa ostalim uređajima. No, koliko vidim taj centralni zvučnik koji je slikao ima S/PDIF audio (digitalni) ulaz na sebi, možda bi se mogli povezati preko toga? Samo bi trebalo naći neki kabal koji na jednoj strani ima to a na drugoj odogovarajući konektor za audio izlaz sa TV-a... kod LG-a je to obično optički izlaz.
Srbine, jeste to je taj, imam i taj dvd uređaj koji sam upravo primetio, bio je u fioci. Može li to da se napakuje na LG i da li zvučnici mogu da rade ako se ne pušta film preko dvd uređaja nego hdmia?
Optika će sigurno da radi, ALI:
Moj LG koristi optiku samo kad se pusti film sa USB, ne gura kroz njega TV program. Glupi su ti televizori.
Ako imaš satelitski ili kablovski risiver, ON ima optiku i moćiće da se spoji na zvučnike direktno.
edit: Aco, sa kog HDMI puštaš film? Ako je sa kompa, mora sa kompa i zvuk da se izvuče, mislim da sa televizora neće da radi. Možeš da probaš, daću ti ja optički kabl za probu. Spojen mi je na moj LG, ali ne završava mi posao jer služi samo kada direktno sa TV pustiš film. S obzirom da gledam DTS kopije i imam DTS risiver, zbog nekih glupih licenci koje LG nema, jednostavno nema nikakvog zvuka na DTS filmovima, čak neće ni samo da ga propusti do risivera koji ima sve potrebne licence.
Moj LG koristi optiku samo kad se pusti film sa USB, ne gura kroz njega TV program. Glupi su ti televizori.
Ako imaš satelitski ili kablovski risiver, ON ima optiku i moćiće da se spoji na zvučnike direktno.
edit: Aco, sa kog HDMI puštaš film? Ako je sa kompa, mora sa kompa i zvuk da se izvuče, mislim da sa televizora neće da radi. Možeš da probaš, daću ti ja optički kabl za probu. Spojen mi je na moj LG, ali ne završava mi posao jer služi samo kada direktno sa TV pustiš film. S obzirom da gledam DTS kopije i imam DTS risiver, zbog nekih glupih licenci koje LG nema, jednostavno nema nikakvog zvuka na DTS filmovima, čak neće ni samo da ga propusti do risivera koji ima sve potrebne licence.
Da,moze. Klasican kucni bioskop. Moze se povezati na 3 nacina, analogno zicano direktno na video2, digitalno opticki direktno na optical in i bezicno analogno preko FM modulatora na FM tuner.AcaKayak napisao: Može li to da se napakuje na LG i da li zvučnici mogu da rade ako se ne pušta film preko dvd uređaja nego hdmia?
Zvnicni rade nezavisno od toga da li se koristi dvd za reprodukciju, odabirom preko dugmeta function na daljinskom do polozaja video2.
Ulaz- polozaj video 1 ima preveliku osetljivost pa je potrebno napraviti naponski delitelj u slucaju koriscenja pojacanog signala sa izlaza za slusalice.