Banke - odabir, utisci...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Banke - odabir, utisci...
E to, je l može uopšte da se doda na Wallet MC od Mobi banke?
Boringly average, but also perfect for school run mums
E pa jbg, Mobi banka ne podrzava bilo koju vrstu e-walleta.
Mozda je vreme da predjete na intezu?
Jes da mi ne placaju da ih promovisem al evo na primer sta danas dobijes kad se malo obavezes. Inteza manjifica racun, trenutno 599 dinara mesecno dobijas sledece:
-bez provizije na onlajn placanje
-jedan devizni racun besplatno
-pristup vip salonu beogradskog aerodroma. znaci ono dodjes par sati ranije i jedes i pijes za dzabe. ko putuje cesto avionom samo ovo mu se isplati da da 250 din vise nego intesa hit
-besplatno putno osiguranje(doduse samo evropa) za sebe i porodicu(ukoliko cetvoroclana porodica putuje jednom godisnje 10 dana, samo ovo ti pokrije razliku u odnosu na obican racun)
pored toga imas i mogucnost da sa popustom dobijes masterkard platinum za dodatnih 980 din mesecno i tu dobijas sledece
-dvodnevni ski pass na kopaoniku jednom godisnje
-arena cloud pristup
-fitpass, 8 termina mesecno
-pristup 1,100 vip aerodromskih salona po svetu
U suštini dosta je dobra ponuda, pogotovo za nekog ko putuje češće avionom. Konačno je i kod nas počelo sa tim ponudama što je neki standard već decenijama u americi.
Mozda je vreme da predjete na intezu?

Jes da mi ne placaju da ih promovisem al evo na primer sta danas dobijes kad se malo obavezes. Inteza manjifica racun, trenutno 599 dinara mesecno dobijas sledece:
-bez provizije na onlajn placanje
-jedan devizni racun besplatno
-pristup vip salonu beogradskog aerodroma. znaci ono dodjes par sati ranije i jedes i pijes za dzabe. ko putuje cesto avionom samo ovo mu se isplati da da 250 din vise nego intesa hit
-besplatno putno osiguranje(doduse samo evropa) za sebe i porodicu(ukoliko cetvoroclana porodica putuje jednom godisnje 10 dana, samo ovo ti pokrije razliku u odnosu na obican racun)
pored toga imas i mogucnost da sa popustom dobijes masterkard platinum za dodatnih 980 din mesecno i tu dobijas sledece
-dvodnevni ski pass na kopaoniku jednom godisnje
-arena cloud pristup
-fitpass, 8 termina mesecno
-pristup 1,100 vip aerodromskih salona po svetu
U suštini dosta je dobra ponuda, pogotovo za nekog ko putuje češće avionom. Konačno je i kod nas počelo sa tim ponudama što je neki standard već decenijama u americi.
Pored toga, za dz dobijes da ti na svakih par nedelja aplikacija ne radi, kartice ti stizu u ekspoziture koje nisi trazio i stignu nedelju dana pred istek roka ili posle roka.
Mozda je u drugim jos gore, ali ne znam nikoga ko je u Intezi, a da je zadovoljan.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Mozda je u drugim jos gore, ali ne znam nikoga ko je u Intezi, a da je zadovoljan.
Nemojmo preterivati, ne radi samo pocetkom meseca
A kartice se menjaju na 4 godine pa i ako pogrese nije strasno 
Naravno da ima svojih mana, kao i svaki veliki pruzalac usluga al kad se sve sabere i oduzme ipak je najmanje losa. Ne znam sad nekog da se pohvalio kako je zadovoljan intezom al znam gomilu njih koji su presli na tipa Mobi ili MTS banku pa se posle pokajali.

Naravno da ima svojih mana, kao i svaki veliki pruzalac usluga al kad se sve sabere i oduzme ipak je najmanje losa. Ne znam sad nekog da se pohvalio kako je zadovoljan intezom al znam gomilu njih koji su presli na tipa Mobi ili MTS banku pa se posle pokajali.
Izuzev ako ti se to ne desi pred put u inostranstvo. Bio u haosu, zaboravio da pogledam na karticu, stize mi SMS kad sam vec bio u avionu, kartica i wave2pay prestaju da mi rade tacno nedelju dana kasnije, Dina kartica beskorisna u inostranstvu, imam internet karticu za neka placanja. Da nisam imao poslovnu karticu, lepo bih se proveo.
A ovo za Mobi i MTS, to mi je uvek delovalo neozbiljno, ok niske cene, ali su to nove banke, firmi kojima to nije primarna delatnost.
A ovo za Mobi i MTS, to mi je uvek delovalo neozbiljno, ok niske cene, ali su to nove banke, firmi kojima to nije primarna delatnost.
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Kad smo već kod Inteze i inostranstva, u februaru bih trebao da idem mesec dana službeno do SAD i pošto ću tamo faktički morati sve da plaćam karticom (smeštaj, obedovanja etc.) koja je najbolja opcija za to, tj najjednostavnija uz najmanje gubitaka? Određenu sumu treba kao akontaciju sa mi uplate na devizni račun... Mastercard sam ugasio i imam samo Banka Intesa Visa karticu...
Gubici su ti na konverziji valute i to je to. Sad da li oces da koristis platnu ili kreditnu karticu tvoj je izbor, sad jer si ukinuo masterkard svakako bi morao da je ponovo aktiviras ako oces da placas kreditnom.
Nevezano za to, u americi mi se nekoliko puta desilo da nece da mi prodje mastercard/visa sto mi se prakticno nikad nije desilo u srbiji/evropi(kad ima para naravno), al onda sam na srecu imao american express koja je uvek prolazila. Tako da razmisli da za ovu svrhu uzmes american express green sa kojom ces dobiti medjunarodno zdravstveno osiguranje koje vazi u americi(cena je 200 rsd mesecno). To funkcionise po principu da sav racun koji napravis u toku jednog meseca, moras da platis do 15. u narednom mesecu i nemas nikakve troskove kamate. E sad ako ce tebi firma finansirati osiguranje, nije da te nesto mnogo zanima da placas ovu pretplatu, jedino sto je po mom iskustvu u americi amex pouzdaniji od evropske vize/masterkarda.
Nevezano za to, u americi mi se nekoliko puta desilo da nece da mi prodje mastercard/visa sto mi se prakticno nikad nije desilo u srbiji/evropi(kad ima para naravno), al onda sam na srecu imao american express koja je uvek prolazila. Tako da razmisli da za ovu svrhu uzmes american express green sa kojom ces dobiti medjunarodno zdravstveno osiguranje koje vazi u americi(cena je 200 rsd mesecno). To funkcionise po principu da sav racun koji napravis u toku jednog meseca, moras da platis do 15. u narednom mesecu i nemas nikakve troskove kamate. E sad ako ce tebi firma finansirati osiguranje, nije da te nesto mnogo zanima da placas ovu pretplatu, jedino sto je po mom iskustvu u americi amex pouzdaniji od evropske vize/masterkarda.
- Martin Mystere
Firma uplaćuje kao akontaciju troškove smeštaja, ishrane, dnevnica na dolarski devizni račun plus plaća za putno osiguranje ali to mi u stvari refundira u dinarima pri čemu je svejedno kod koje kuće ga uzmem. Kreditnu ne bih aktivirao, tako da je glavno pitanje da li je postojeća viza dovoljna za plaćanje ili treba izvaditi neku dodatnu karticu, kao i da li bi mogla da se izbegne konverzija već da se plaća direktno dolarima sa tog deviznog računa.
Nisam siguran da li se dolarski racun moze povezati sa platnom karticom, najbolje da proveris u banci. U tom slucaju neces placati nikakve provizije i kursne razlike. Naravno kolko imas na racunu tolko mozes da potrosis, nema nikakvih limita i akontacija.
Jedino ti ostaje taj single point of failure sto kazu amerikanci ako ti iz nekog razloga ne bude radila ta viza. Meni se desilo a znam i za druge slucajeve sad kad razmislim. Tako da ako volis da budes dodatno siguran ostaje ti da imas dovoljno kesa ili da izvadis amex(ili neku drugu kreditnu).
Jedino ti ostaje taj single point of failure sto kazu amerikanci ako ti iz nekog razloga ne bude radila ta viza. Meni se desilo a znam i za druge slucajeve sad kad razmislim. Tako da ako volis da budes dodatno siguran ostaje ti da imas dovoljno kesa ili da izvadis amex(ili neku drugu kreditnu).
- Martin Mystere
Ako i koji dan ne bude radila ne bi bio toliki problem, pod pretpostavkom da je to više izolovani incident a ne pravilo.
A trošenje koliko imam na računu je situacija koja bi mi generalno još i odgovarala...
A trošenje koliko imam na računu je situacija koja bi mi generalno još i odgovarala...
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Hvala!

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Imaj u vidu za Intezu, pod uslovom da moze dolarski racun da se poveze sa karticom, to je poseban racun, posebna kartica, znaci mesecno placas dodatno oko 100 dinara, zavisi od paketa koji si uzeo - hit, hit plus, manjifika. Ranije je bilo da si mogao da kupis online koju god valutu, sad je standard glavni racun rsd, devizni eur.Martin Mystere napisao:Ako i koji dan ne bude radila ne bi bio toliki problem, pod pretpostavkom da je to više izolovani incident a ne pravilo.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
- Martin Mystere
Paket je Manjifika a imam otvorena dva devizna računa - i u USD i u EUR... Jbg moralo je tako...