Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Corona virus

Post od nikaragva »

Pa kome mi ovde vadimo antitela?
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Bax, u Italiji je ta slika prikazana u ovom periodu :-)

Ti ocigledno imas neki svoj zestok strah vezano za ovaj virus, na sta imas pravo.

Ja samo iznosim cinjenice, i ono sto se desilo.
Tako sam napsiao da ljudi umiru u starackim domovima, na sta mi je ftj napisao ironicno da veruje u 5G teorije, a onda par dana kasnije "izbijaju" novi i potvrdjuju se stari podaci o onome sto sam ja pisao. :)

Evo Vam opticka iluzija, koliko je ljudi umrlo, izvor euromomo koji ima "zive podatke" a ne projekcije. Iako izgleda da je znacajno vise u 2020 to nije tako.

Jos da docekamo serolosku studiju iz NY od prof Ioannidisa sa Stanforda (H-index 151 ili 157) i ovaj cirkus moze da se zavrsi, na ovaj ili onaj nacin.
Prikačeni fajlovi
FB_IMG_1588405807787.jpg
FB_IMG_1588405804762.jpg
FB_IMG_1588405457074.jpg
FB_IMG_1588405453929.jpg
FB_IMG_1588405450599.jpg
FB_IMG_1588405445605.jpg
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

A koja te tvoja teza u koju verujes?
Da virus zapravo nije toliko opasan ili?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Virus nije fundamentalno drugaciji od gripa, i mere koje su trebale biti preduzete su trebale biti kao za grip = izolacija starih i med rizicnih, higijena, jacanje imuniteta. Veliki broj zemalja to nije uspeo, mahom vodjeni politikom i pogresnim odlukama.

Ni jedan grip nije ubio stare u starackom domu koji su napustili zaposleni usled panike i histerije. 25% umrlih kod nas i u Madridu iz starackog doma, oko 50% u Italiji, u Kanadi vise od 70% ...

Ni jedan grip nije blokirao granice zemalja i unistio/ostetio ekonomiju.

Uostalom, brojke jasno i precizbo govore o smrtnosti i zaraznosti.

Sama postavka "ovo je novo oboljenje i novi virus" je u startu pogresna.

Nacin lecenja je takodje predmet strucne diskusije, posto se pokazalo da su metode bile pogresne.
Vec sam pokazao brojke za 2 bolnice u regiji Lombardije koje imaju 10x razliku u smrtnosti a obe su u epicentru epidemije. Zasto? Pogresno leceno.

Sve je ovo duboko jatrogeno .. :(

Ovi dr su lepo pokazali brojeve, meni omiljeni deo: dr Fauci nije video pacijenta 20 god :)
Sto je Nassim Taleb napisao u svojoj knjizi: ako zenu zanima kako da zadovolji muskarca koga ce pitati: casnu sestru ili prostitutku :-)

Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Svaki virus je opasan, za nekog vise za nekog manje.
To ne znaci da mokre kose izlazimo zimi napolje ili da kazemo nekom da nam kaslje u lice.
Prema meni je skoro pa apsolutni bezopasan, ali nije prema mom tati od 67god koji je imao mozdani udar.

Evolucija je pokazala da mozemo i umemo da zivimo sa virusom. Ono sto nije pokazala je da ce u 2020 pola umrlih biti zbog panike i histerije. To su cinjenice. Tuga.

Najveci problem svega ovoga je prikupe i analiziraju podaci.
Evo 3 zemlje, slicno podrucje. Da li je iko analizirao strukturu umrlih: gde su umrli, god, kako se zarazili?

Sustina je imati sve poznate cinjenice a ne samo finalni broj. A to mnogi rade ovde u grupi, na sta imaju pravo, ali onda nema argumenta.

Moj kolega iz Italije i ja smo napravili one mape i zakljucili kako se pokalapa smrtnost sa star domovima. Mozda gresimo, ali ako je tako - dajte podatak da nije tako, da vidimo zasto ...

Ali eto, kako objasniti sutuaciju u Norveskoj, Danskoj i Belgiji? :-)
Prikačeni fajlovi
FB_IMG_1588412720359.jpg
Poslednja izmena od steva_anya u 02 Maj 2020, 11:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ako je i tako kao sto kazes, onda je to svetsko ludilo. Sumnjam da je svet sposoban tako da se sinhronizuje :) Uvek vazi ono gde ima dima ima i vatre... Kako god da se okrene je teska prica, i generacije ce analizirati sta se desavalo... Kao i uvek u svakoj situaciji treba na prvom mestu traziti motiv, a posle rupe u alibijima :) Ili ona prica - masovna panika. Sve je moguce..Kao kada smo jedamput putovali porodicno kroz Evropu, i moja zena se cuje sa majkom lekarkom i pozali se kako je nesto boli glava a ona digne pakniku da odmah stanemo i odemo u bolnicu na detaljnu kontrolu :) mislim stvarno...
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

@ljuba u ovako napravljenoj histeriji tesko je ostati razuman. Srecom, postoje takvi, i za moju srecu: znam ih i pratim.
Jedan od njih je prof Ioannidis, on ima H-index 151 ili 157. Ukratko: to je brojka koja pokazuje koliko su necija naucna istrazivanja dobra i korisna i koliko puta su citirana. Ova brojka je IMPRESIVNA.
On je svoj zivot posvetio tome. Razbio je kroz neke objave farmakologiju i napisao clanak "zasto je vecina studija lazna" i time meni privukao paznju.

Zasto se sve ovo desava po svetu? Ne znam, mozda i bolje da ne znam.

Znam da sam caleta izolovao, on je dobro ali zbog lose strategije Vucica i "struke" nismo stekli zadovoljavajuci kolektivni imunitet i mozemo ocekivati drugi talas, ali posto virus nije znacajno drugaciji mere za caleta ce biti kao za grip.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Neoliberalni pogledi su uvek bili interesantni za procitati, mada je to cesto kao klasicna sekta, ali bez religije :-)

Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Ja govorim o zivim podacima tzv raw data, teorije zavere me ne zanimaju (vakcine,Gejts, Soros, farmamafija...)

Evo jedno objasnjenje za testove
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Zašto je u Belgiji mnogo mrtvih? Ne pratim više ovu temu niti generalno vesti o tome? Je l' su oni bez mera ili je ovo i pored istih?

Btw. bio Dačić malopre na Prvoj, pokidao pravi zaverenik :)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja i dalje ne vidim tvoju teoriju kao jasno izrečenu
Virus je nepoznat, umiru i mladi, daleko od toga da samo stari umiru, širenje virusa ne možemo da stavimo pod kontrolu, pa time je opasnost još veća
Normalno, kad uđe u bolnice i domove za stare, umiru oni koji su inače slabog zdravlja
Slažem se da je histerija dignuta na viši nivo, moglo je sve drugačije možda, ali tamo gde je društvo na to spremno
Tamo gde nije, jedini način da se ne desi kolaps je policijski čas
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Stevo, vidim da si sam sebe ubedio u nesto i ako je ce tebi biti lakse, veruj u to, samo nemoj druge obmanjivati u ubedjivati u tvoje teorije zavere. U najmanju ruku ispadas neozbiljan. I ne, necu se ubedjivati sa tobom.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Daj mi bar 3 medicinska naucna podatka koji govore suprotno

I daj mi samo 1 da ja imam teoriju zavere !

Pa ja ovde iznosim medicinske cinjenice, i normalno je da neces diskusiju kad nemas argument.

Ja inace nikog ne ubedjujem samo iznosim zapazanje i podatke.

@McGruja daj mi koliko je mladih umrlo sada a kokiko od gripa, njihov uzrast, kroz nekoliko zemalja, da vidimo da li mladi umiru vise, znaci validan podatak :)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Kakve veze ima grip? A znam da su umrli, neposredno
Vodiš se nekim podacima, a to je u startu pogrešno, jer je to izvor manipulacije
Nepoznat virus, podlo se prenosi, neki umru za dva tri dana neobjašnjeno kako i zašto
Meni dosta za veliki oprez
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Ovo je respiratorni virus kao i grip. Simptomi i nacin prenosenja su isti-slicni. Zaraznost i smrtnost takodje.

Ako imas konkretne brojke i izvor slobodno podeli.

Ja te necu ubedjivati, samo kao sto sam rekao iznosim svoje zapazanje i brojeve.

Eto, cekam neko da objasni razliku u brojevina Norveske, Danske i Belgije :-)
Zaključana tema