Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Grčka

Post od maniaxxx »

Kde je taj Krit :besan: :kuku: :oops:

Ako idem, idem avtom, nisam ja za letenje...osim na 4 točka :djavo: , znači meni trebaju preporuke za app, prevoz mi nije potreban.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ono veliko ostrvo na dnu grcke :) Moze i kolima naravno.

ako te zanima ima dobar putopis - http://www.putovanja.info/forum/topic/2 ... m-putopis/
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

A da Kreta....komunikacijski šum :) :glavomuzid:

Hvala ti na putopisu ali ja sam u čirilici nepismen :kuku: , niked se je nisam učio pošto sam praktično od rođenja u SLO.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Rekao bih ti da si janez al necu :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Pa kaži, navikao sam :mrgreen:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kakav vid odmora tražiš?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Poznavaoci Halkdikija ajde pomagajte.

U igri su sva tri prsta. Za Sitoniu mi je sve jasno, ali Kasandra i Atos su mi nepoznanice.

Jedna ponuda je hotel Alexander the Great u Kriopigiju na Kasandri. Vredi li uopšte ići na Kasandru? Meni je ona sinonim za seljanu. Kriopigi bi trebalo da je ok mesto, ali je pitanje ima li lepih plaža u okolini. Mi nismo neki koji bi 10 dana bili na istoj hotelskoj plaži.

Druga ponuda je hotel Xenia u Uranopolisu. Pitanje je isto. Ima li nešto pored hotelske plaže?

Na Tasosu je najbolja stvar bilo upravo veliki broj različitih plaža pa smo svaki dan išli na drugu.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Evo da kažem za Atos. Mi smo bili u hotelu Aristoteles koji je par kilometara od Uranapolisa. Ruku na srce, sa te strane nema nešto puno plaža. Mi smo išli par puta na plažu od hotela Aleksandros Palace (5km na sever), koji ima one lepe slamnate suncobrane i čak i dosta hladovine od drveća. Mana te plaže je što je put blizu, ne zbog toga što smeta buka ili gasovi već što nisi toliko opušten ako si sa malom decom. U tom reonu su inače uglavnom hoteli na obali i iako te plaže nisu zatvorene samo za goste hotela ipak nije to ona klasična grčka plaža. Za 10-tak min vožnje si na istočnoj obali u mestu Nea Roda i to je klasično grčko turističko seoce sa velikom finom plažom. Mi smo otišli tamo par puta kad je sa naše strane duvao vetar - tad u Nea Rodi bude mirno.

Znači to parče Atosa i nije neko ludilo sa milion plaža za istraživanje. A sad malo lepši deo priče. Na samo 3-4km se nalazi ostrvo Amuliani na koje voze trajekti svako malo, tipa par puta na sat, i koje ima divne, raznolike i poluprazne plaže. Na jednoj od tih plaža smo upoznali neke naše ljude - bukvalno smo bili samo oni i mi na plaži. Ta porodica godinama dolazi tu, spajavu privatno u Uranapolisu i svaki dan čamcem idu preko na ostrvo. A čamac pri tom dovoze iz Srbije! Onaj gumenjak sa čvrstim dnom i motorom. Mada i trajekt je ok varijanta. Moja iskrena preporuka ako idete na Atos da odmah u budžet stavite trošak za trajekt da idete bar 3-4 puta do Amulanija ako ne i češće. Ja bi tako da idemo ponovo na tu stranu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Grujo, a smesštaj na Amulijaniju? Kako ti se ta varijanta čini?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pravo da ti kažem nismo ni istraživali. Na Atosu je solidan izbor dobrih hotela, sa 4 ili 5 zvezdica, animacijom za decu, itd. Na Amulaniju je siromašniji izbor. Ako hotel nije prioritet verovatno može da se nađe nešto da odgovara. Za uveče ni tamo ni ovamo nema nešto posebno za šetkanje. I Uranapoli i Amulani (seoce na istoimenom ostrvu) prepešačiš za 15min. Tu malo pomaže dobar hotel koji uveče ima nekakvu animaciju. Ali ako to nije problem verujem da je uživancija da si smešten na Amulaniju.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pajo, za oba pomenuta hotela sam čuo da nisu neki izbor.

TT
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

@ Heinz U kom smislu?

@ Gruja Amulani otpada. Sad sam pogledao mapu. To je ostrvce sa jednim selom. Suviše klaustrofobično za moj ukus.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

U smislu stanja hotela u Kriopigiju npr.

TT
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Pajo, ocekivao sam od tebe da si covek sirokijeh shvatanja cija poimanja Grcke idu dalje od "3 prsta" varijante. :D Na primer, nikako ne mogu da shvatim zasto ove niko ne pita za Pelion ali dobro, vise ce ostati za mene. :)

ATOS je super. 2010 smo bili u Aristotelesu. Hotel je vrlo dobar. Plaza je super, imam i neke slike ako hoces da ti pustim na Viber. Zavisi doduse gde dobijes smestaj jer ima i jedinica koje su malo uz brdo. To je niz od nekoliko hotela 4-5km od Uranopolisa. U hotelu postoji igraonica za decu, imaju i neki tobogani ali nismo ih koristili, imaju i veliki bazen. Uranopolis je super mestasce. Istina je da je malo ali ima neki specificni smek, nalazi se na samoj granici sa Svetom gorom. Ima puno kafica i restorancica. Ima tu jos hotela sa 4-5 zvezdica, u tom nizu... meni recimo AKRATHOS stalno salje neke mailove... U fazonu samo za mene 2000 evra po osobi... :D Blizu su Nea Roda i Jerisos. AMULIJANI je zaista prelepo ostrvo. Bili smo jedan dan tamo na nekoj plazi u fazonu Karibi, divna voda plitka topla voda, divna pescana plaza... ima tamo lepog smestaja, mislili smo mi da idemo, ali nisam hteo da rizikujem, ipak je ostrvo a problem je i sto je GOLO... nide prirodnog hlada... sve u svemu, preporucujem ARISTOTELES hotel i Athos kao lokaciju za letovanje zato sto ima gde da se ode...

Koleginica je bila u Alexander the great, ona je bas skorojevic, mislim da je hotel jako skup ali i da je mnogo lepo, neke slike sam gledao.
Odgovori