Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Fiat 500L

Post od Darko »

Kopirao sam bio pogresan link. U pravu ste lose stoje u americi iako im profiti rastu globalno.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ipak nije bilo baš džabe talasanje u Fijatu :kafa:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ek ... -u-Valjevu
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Vruće leto za premijerku i sve ministre...odmah na startu je svakog sastavilo poneko žešće sranje u svom resoru :kafa:
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Xepoj87 napisao:
markoue napisao:
Xepoj87 napisao:Dakle, da rezimiramo.
Delija je preplacen(i ako prima sigurno duplo manje nego u nekoj normalnoj zemlji), zato sto radnike u fabrici maltene izrabljuju, za pisljivih 320e mesecno.
Nije ok da se radnici bore za vece plate, ali je fer da se Deliji smanji plata i da on takodje postane rob za sicu, jer je ovako preplacen u odnosu na ostatak svoje robovlasnicke drzave.

Isuse dragi, koje splacine covek ovde moze procitati.
Ali ovo sto ovde covek napisa bukvalno nije ni za djubrenje zemlje, ovo je za toksicne kanistere i specijalno odlaganje.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
*Iako. Kad vec teras mak na konac.
Sta sada ti uleces sa nekom trecom gluposti? Kakav mak na konac sam ja terao?
Pisemo o jednoj stvari, a ti onda uletis sa totalno trecom?
Da, navikao sam da pisem i ako na pocetku recenice, pa sam po navici tako napisao u zagradi, ali je to potpuno nebitno.
Svako napravi neku gramaticku gresku, to je normalno, ali je sustina ono na sta je on mislio, bas kako sam ja i napisao, a nigde nije spomenuta gramatika, ne spominjuci gramaticku gresku koju si ti napravio ispravljajuci mene.
Druze, ja nikad ne ispravljam nekoga kad napravi gramaticku gresku, svima se to dogadja. Mak na konac teras jer si se uhvatio za to sto je covek napisao pretplacen umesto preplacen. Nebitno je li u pravu ili ne. Vidim da u svakoj temi glumis pametnjakovica, tako da kul. :) Kapiram da visis na forumu po ceo dan, pa ti je zanimljivo da prozivas ljude zbog greske, pa sam hteo da ti ukazem da ih i ti pravis. Ja ne vidim gde sam napravio gramaticku gresku. Ako ti vidis ispravi me slobodno, vidim da volis takve stvari da uocavas i koristis ih za omalovazavanje. :)
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Tema je Audi.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Niko ne voli da strajkuje jer mu je sjajno i bajno. Bojim se da je strajk zapoceo u veoma losem momentu za vlast. A i u losem momentu za radnike u FAS jer novog modela koji bi se sklapao u KG-nema na vidiku. Za Fiat je ovo idealna izlazna situacija u kojoj ce sve svaliti na radnike,a sadasnja vlast ce sve svaliti na bivsu vlast. Sve u svemu, radnici ce da najebu kako god okrenes.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

markoue napisao:
Xepoj87 napisao:
markoue napisao:
Xepoj87 napisao:Dakle, da rezimiramo.
Delija je preplacen(i ako prima sigurno duplo manje nego u nekoj normalnoj zemlji), zato sto radnike u fabrici maltene izrabljuju, za pisljivih 320e mesecno.
Nije ok da se radnici bore za vece plate, ali je fer da se Deliji smanji plata i da on takodje postane rob za sicu, jer je ovako preplacen u odnosu na ostatak svoje robovlasnicke drzave.

Isuse dragi, koje splacine covek ovde moze procitati.
Ali ovo sto ovde covek napisa bukvalno nije ni za djubrenje zemlje, ovo je za toksicne kanistere i specijalno odlaganje.

*Iako. Kad vec teras mak na konac.
Sta sada ti uleces sa nekom trecom gluposti? Kakav mak na konac sam ja terao?
Pisemo o jednoj stvari, a ti onda uletis sa totalno trecom?
Da, navikao sam da pisem i ako na pocetku recenice, pa sam po navici tako napisao u zagradi, ali je to potpuno nebitno.
Svako napravi neku gramaticku gresku, to je normalno, ali je sustina ono na sta je on mislio, bas kako sam ja i napisao, a nigde nije spomenuta gramatika, ne spominjuci gramaticku gresku koju si ti napravio ispravljajuci mene.
Druze, ja nikad ne ispravljam nekoga kad napravi gramaticku gresku, svima se to dogadja. Mak na konac teras jer si se uhvatio za to sto je covek napisao pretplacen umesto preplacen. Nebitno je li u pravu ili ne. Vidim da u svakoj temi glumis pametnjakovica, tako da kul. :) Kapiram da visis na forumu po ceo dan, pa ti je zanimljivo da prozivas ljude zbog greske, pa sam hteo da ti ukazem da ih i ti pravis. Ja ne vidim gde sam napravio gramaticku gresku. Ako ti vidis ispravi me slobodno, vidim da volis takve stvari da uocavas i koristis ih za omalovazavanje. :)
Koji ti problem u glavi imas?
Kako ne ispravljas, kada si mene upravo ispravio? I to si upao u temu samo da mi ispravis gramaticku gresku.
Nisam spomenuo njegovu gresku, on je napisao pretplacen, ja sam napisao ono sto je on mislio, preplacen, kao sto i vidis gore, a u postu se radi o tome da je pogresno sto kaze da je Delija preplacen za svoj posao u Srbiji, jer mu je plata daleko iznad proseka, sto je cisto komunjarsko razmisljanje, a on jos uzeo druge da proziva da tako razmisljaju. Pored toga da je glupo reci hiljadama radnika u fabrici da prosto nadju drugi posao ako im ovde ne odgovara, umesti da bojkotuju, kao da poslovi padaju sa drveca, a i kao da neka druga fabrika nudi bolje uslove.

Ja iskreno ne mogu da skontam o cemu ti pricas, jer prosto fali i trunka zdravog razuma u tvom postu, posto si iz debilnog razloga usao u temu.
Probleme koje imas, resavaj kod kuce.
Ako imas problem sa mnom, sto je ocigledno, iz meni nepoznatog razloga, na sledecem okupljanju mozemo resiti sve nedoumice, nema potrebe da trujes ovde spamom.
To da li ja blejim ceo dan na forumu ili ne, opet ne vidim kakve veze ima sa bilo cime i kako je to relevantno?
Da, imam TT instaliran na telefonu, treba mi 2 minuta da prelistam nove teme i ulazim na forum dosta puta dnevno, pa nekada i 10 minuta da napisem ovakve baljezgarije. Pored ovog sam jako slabo aktivan na Benchmarku(oko 150 postova za 8 godina) i to je maltene to sto se tice moje online aktivnosti. Verujem da vecina bleji na netu vise od mene.
A svi smo ovde malo da se pravimo pametni, malo da se informisemo, malo isterujemo pravdu u prazno i malo da se zabavimo.
Ako to nisi uspeo da skapiras, zao mi te je.

A sada, back to topic.

Ja ne znam odakle vama da Fiat lose radi, ako se secam, prodaju oko 800k automobila godisnje, sa 3-5 milijardi profita.
Nije sjajno, ali nije ni nesto lose.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

"Nikad se ne raspravljaj sa budalom: Prvo će da te spusti na svoj nivo, a onda će da te dobije na iskustvo!" :)
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Xepoj87 napisao: Ja ne znam odakle vama da Fiat lose radi, ako se secam, prodaju oko 800k automobila godisnje, sa 3-5 milijardi profita.
Nije sjajno, ali nije ni nesto lose.
Meni se čini da su se zatrčali sa još jednom fabrikom nivoa one u Poljskoj, a razlog su vrv tadašnji planovi sa Rusijom. To se promenilo i sad bi da se izvuku sa što manje štete.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Xepoj87 napisao:
Ja ne znam odakle vama da Fiat lose radi, ako se secam, prodaju oko 800k automobila godisnje, sa 3-5 milijardi profita.
Ako se ne varam to se preliva od Chryslera, zato su pozitivni.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne secam se zasto su u plusu, secam se samo da su bili u plusu.
Iskreno, meni je fascinantno da Chrysler donosi lovu, bas su se srozali.
Ja sam mislio da lovu prave 500tke i pickupovi, malo i sa kombijima.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Citam sad (iseckao sam isecke):

The Italian-American carmaker made a net profit of 641 million euros ($700 million) in the first three months of 2017, up 34 percent from 478 million euros in the same period last year.

In North America, which accounts for some 80 percent of profits.

The new Maserati Levante helped boost the luxury marquee's earnings by more than 500 percent to 107 million euros.

Prostom matematikom, dodjemo do toga da im Fiat (kao brend) ne donosi ni prebijene pare :)
Sam Marchione je pre godinu dve jednom prilikom rekao da bi Fiat mogli i zatvoriti jer nikakve koristi od njega i komplet te klase kola, kaze jednim prodatim Maseratijem zarade koliko sa par stotina Fiata.
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Mislim da sledi interesantan period kada je Fiat u pitanju. 2018. godine ističe onaj ugovor sa državom i samim tim Fiat gubi sve povlastice koje ima. Verovatno će opet da pregovaraju oko uslova za nastavak poslovanja, a može se reći da imaju odličnu pregovaračku poziciju. Prvo i osnovno, veliki udarac za vlast bi, u političkom smislu, bio odlazak Fiata, a verovatno i svih kooperanata i mislim da nema teorije da ne potpišu neki novi ugovor, ma koliko štetan bio za državu. Drugo, nekoliko hiljada ljudi bi izgubilo posao, što bi za Kragujevac i okolinu bilo pogubno. Čak mislim da donekle i ovaj štrajk ide na ruku Fiatu i da se zbog toga oni i nisu previše angažovali da pregovaraju i da pokušaju da ga zaustave. Sve ovo naravno znaju i ljudi iz Fiata i pokušaće maksimalno to da iskoriste.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Žabari su to...
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Meni je u glavi cak neki podatak od preko milion vozila godisnje, mozda sam gledao bajate informacije. Ne mogu sad preko telefona da nadjem.

edit:
Ipak mogu. Podaci za 2016

Slika
Odgovori