Corona virus
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Re: Corona virus
Vakcina protiv gripa ima uspesnost od 30-50 %, zavisno od godine i mutacije virusa. Deo vakcinisanih u opstoj populaciji u Sloveniji je samo 4,8 %, od toga medju zdravstvenim radnicima oko 10% a u populaciji iznad 65 godina je 12,8% . Premalo za kolektivni imunitet. Ne verujem, da se u Srb ti procenti znacajno razlikuju. I pored tako izuzetno niske precepljenosti, nikada kod gripa nismo imali ni priblizno iste komplikacije i uvodjenje takvih preventivnih mera protiv pandemije.
Ja sam prvi za vakcinu. Ali definitivno nije vakcina ono sto grip cini manje opasnim, nego da je virus gripa sam po sebi manje opasan od corone. I nisam napisao, da je u rangu Ebole ali da definitivno nije u rangu gripa.
I pored vakcine koja nam je na volji protiv gripa, vakcinise se izuzetno mali % stanovnistva, uz to se ne preduzimaju skoro nikakve mere u poredjenju sa ovim sada i jos se nadje neko da poredi te dve stvari i iz toga izvlači zaključke. Da li si, Stevo, svestan, da poredis stvari koje se ne mogu porediti?
Ja sam prvi za vakcinu. Ali definitivno nije vakcina ono sto grip cini manje opasnim, nego da je virus gripa sam po sebi manje opasan od corone. I nisam napisao, da je u rangu Ebole ali da definitivno nije u rangu gripa.
I pored vakcine koja nam je na volji protiv gripa, vakcinise se izuzetno mali % stanovnistva, uz to se ne preduzimaju skoro nikakve mere u poredjenju sa ovim sada i jos se nadje neko da poredi te dve stvari i iz toga izvlači zaključke. Da li si, Stevo, svestan, da poredis stvari koje se ne mogu porediti?
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
@steva_anya
Ti i dalje nećeš ili ne možeš da shvatiš kako je besmisleno uporedjivati bilo kakve brojke za grip i ovo? Naprosto nisu dobijene u istim uslovima i istim merenjima, svako poredjenje je pre u službi dokazivanja nekih ličnih teorija.
Krene sezona gripa - niko ne jebe ni dva posto, maske niko ne nosi, niko u izolaciji, rade škole, kafići, noćni klubovi. Sada je sve to blokirano, i onda ćeš iz podatka da je od gripa umrlo npr. 5 mladih a od kovid19 umrlo 6, zaključiti da su slične smrtnosti?
Znaju kinezi šta je grip, plus im inače puca kofer za javno zdravlje. Zbog ovog virusa su opalili takav karantin da bi svakome dobronamernom bilo jasno da to nije baš tralala
Ti i dalje nećeš ili ne možeš da shvatiš kako je besmisleno uporedjivati bilo kakve brojke za grip i ovo? Naprosto nisu dobijene u istim uslovima i istim merenjima, svako poredjenje je pre u službi dokazivanja nekih ličnih teorija.
Krene sezona gripa - niko ne jebe ni dva posto, maske niko ne nosi, niko u izolaciji, rade škole, kafići, noćni klubovi. Sada je sve to blokirano, i onda ćeš iz podatka da je od gripa umrlo npr. 5 mladih a od kovid19 umrlo 6, zaključiti da su slične smrtnosti?
Znaju kinezi šta je grip, plus im inače puca kofer za javno zdravlje. Zbog ovog virusa su opalili takav karantin da bi svakome dobronamernom bilo jasno da to nije baš tralala
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Slazem se sa Vladom. A velike cifre za Belgiju su sto oni sve preminule prijavljuju a ne samo testirane, sto ni jedna druga zemlja u Evropi skoro ne radi... Evo Holandjanima je samo skoro prosle nedelje u proseku “zvanicno” umiralo oko 80-tak dnevno a nezvanocno jos oko 140 - razlika izmedju proseka i trenutne statistike... Inace za Nemacku Holandjani od prvog trenutka govore da ozbiljno steluju rezultate...
Poslednja izmena od ljuba u 02 Maj 2020, 13:21, izmenjeno 1 put ukupno.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Ajde prvo pitanje: da li izolacija u kucama nerizicnih znaci da se smanjuje % zarazenih i umrlih? Da li tzv lockdown daje rezultate? Ako da, kako to da umiru upravo rizicni u starackim domovima?! Zamolicu za nacunu-medicinsku studiju koja govori u prilog tome.
Ja sam izneo podatke da je lockdown doveo do panike i histerije i da je ogroman % umrlih iz starackih domova koji su ostali sami. O ekonomiji i posledicama je posebna prica .
Posle ovog odgovora ako imate validan medicinski argument, mozemo dalje diskutovati.
Ako nemate: onda cemo nastaviti iznistiti MISLJENJE.
Ja sam izneo podatke da je lockdown doveo do panike i histerije i da je ogroman % umrlih iz starackih domova koji su ostali sami. O ekonomiji i posledicama je posebna prica .
Posle ovog odgovora ako imate validan medicinski argument, mozemo dalje diskutovati.
Ako nemate: onda cemo nastaviti iznistiti MISLJENJE.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Ne budi u žuta štampa fazonu, lockdown (odvratna reč) je neophodan tamo gde ljudi ne poštuju mere i preporuke
Virus se prenosi, a da prenosilac nije ni svestan
Tako je ušao u bolnice i domove za stare
Grip imaš vakcinu, plus su svi već prelezali bar dve tri verzije virusa
Ovo je potpuno nov (ako je verovati) i nema leka ni vakcine ni imuniteta
Ne veruj i ne upoređuj brojeve različitog sistema
Virus se prenosi, a da prenosilac nije ni svestan
Tako je ušao u bolnice i domove za stare
Grip imaš vakcinu, plus su svi već prelezali bar dve tri verzije virusa
Ovo je potpuno nov (ako je verovati) i nema leka ni vakcine ni imuniteta
Ne veruj i ne upoređuj brojeve različitog sistema
- Vladapetr
Naravno da izolacija i zaključavanje daju rezultat, samo što rezultat nije odsustvo mrtvih nego značajno smanjenje (u odnosu na brojke koje bi dobili bez tih mera).
Jbg, tom logikom ni krema za sunčanje ne daje rezultat jer eto moja žena se maže svaki dan i nakon 10 dana besomučnog sunčanja ipak je pocrnela. Izadji na sunce jedno pre podne bez kreme, pa se ošuri kao rak i shvatićeš da ipak ima rezultat
Jbg, tom logikom ni krema za sunčanje ne daje rezultat jer eto moja žena se maže svaki dan i nakon 10 dana besomučnog sunčanja ipak je pocrnela. Izadji na sunce jedno pre podne bez kreme, pa se ošuri kao rak i shvatićeš da ipak ima rezultat

- steva_anya
1. Ja koristim validne podatke dostupne preko interneta. Vec sam podelio mnoge.
2. Kao doktor stomatologije moram biti upoznat sa svim zbog rada u ordinaciji i potencijalnog prenosa.
Zato ovo vise pratim.
3. Dobio sam preko Min zdravlja, Batuta i Stom Komore uputstva koja su manje-vise prekopirana i standardizovana iz inostranstva i ni po cemu se ne razlikuju od mera koje smo primenjivali u ordinaciji. (Maska, sterilizacija, dezinfekcija povrsina..)
4. Da li znas kako su umrli u Italiji?! Umrli su zato sto su ostavljeni sami. Puno njih. Tuzno i istinito. A zasto?
Zbog panike i histerije.
5. Vakcina protiv gripa je uspesna plafon 50%, veoma cesto i manje, to onima koiima je data, a njih je izuzetno mali %, tako da je njen ukupan ucinak zanemarljiv. I opet, da li zbog broja umrlih od gripa primenjujemo sve ovo?
6. SVAKI VIRUS je nov! Ne postoji stari virus
Svaki put kad izmutira on je NOV. Tako o ovaj. Tako i svaki drugi.
7. Lek ne postoji kao "popij ovo i ubices virus". Postoje drugi lekovi koji se mogu koristiti, ali ne sa namerom "ubij Coronu" (pisem laicki)
8. Imunitet se stice ako mu se izlozimo. Neko se izbori da zna, neko da ne zna, neko se ne izbori. Upravo to sto si rekao "da nema imuniteta" je zuta stampa.
Eto, dah mi zvanican medicinski dokument koji potvrdjuje da se na Covid19 ne stvara imunitet?
9. Ovo je respiratorni virus i mora se sa tim uporedjivati kako bi se analizirale mere koje su preduzete.
Hajmo argumente, medicinske, a ne rekla-kazala, dakle zvanicne podatke, kisa je, nemamo sta drugo raditi
2. Kao doktor stomatologije moram biti upoznat sa svim zbog rada u ordinaciji i potencijalnog prenosa.
Zato ovo vise pratim.
3. Dobio sam preko Min zdravlja, Batuta i Stom Komore uputstva koja su manje-vise prekopirana i standardizovana iz inostranstva i ni po cemu se ne razlikuju od mera koje smo primenjivali u ordinaciji. (Maska, sterilizacija, dezinfekcija povrsina..)
4. Da li znas kako su umrli u Italiji?! Umrli su zato sto su ostavljeni sami. Puno njih. Tuzno i istinito. A zasto?
Zbog panike i histerije.
5. Vakcina protiv gripa je uspesna plafon 50%, veoma cesto i manje, to onima koiima je data, a njih je izuzetno mali %, tako da je njen ukupan ucinak zanemarljiv. I opet, da li zbog broja umrlih od gripa primenjujemo sve ovo?
6. SVAKI VIRUS je nov! Ne postoji stari virus

Svaki put kad izmutira on je NOV. Tako o ovaj. Tako i svaki drugi.
7. Lek ne postoji kao "popij ovo i ubices virus". Postoje drugi lekovi koji se mogu koristiti, ali ne sa namerom "ubij Coronu" (pisem laicki)
8. Imunitet se stice ako mu se izlozimo. Neko se izbori da zna, neko da ne zna, neko se ne izbori. Upravo to sto si rekao "da nema imuniteta" je zuta stampa.
Eto, dah mi zvanican medicinski dokument koji potvrdjuje da se na Covid19 ne stvara imunitet?
9. Ovo je respiratorni virus i mora se sa tim uporedjivati kako bi se analizirale mere koje su preduzete.
Hajmo argumente, medicinske, a ne rekla-kazala, dakle zvanicne podatke, kisa je, nemamo sta drugo raditi

- steva_anya
Kako objasnjavate da je posle lockdown-a ovoliko skocila smrtnost?! 

- Vladapetr
I naša ekonomija i nemačka ekonomija su ekonomije.
Mi imamo prošle godine rast 2%, oni 1% (lupam brojke). Jel treba da se zabrinu, pokupe od nas neke ideje?
Eto, toliko je besmisleno porediti to što porediš.
Mi imamo prošle godine rast 2%, oni 1% (lupam brojke). Jel treba da se zabrinu, pokupe od nas neke ideje?
Eto, toliko je besmisleno porediti to što porediš.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
123456 napisao: 02 Maj 2020, 13:09
- steva_anya
123456 da li imas bar 3 medicinska dokaza koji daju drugacije brojeve i cinjenice 

Samo mala primedba
Ne postoji ni u jednom smeru zvanicni medicinski dokument... A o ocekivanjima i naznakama bilo je mnogo suprostavljenih javnih izjava i nalaza... Sve zvanicne strane ukljucujici WHO i univerzitete / bolnice sirom sveta...Eto, dah mi zvanican medicinski dokument koji potvrdjuje da se na Covid19 ne stvara imunitet?
Poslednja izmena od ljuba u 02 Maj 2020, 13:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Pa i ja tražim medicinske argumente, a ne rekla kazala
Da nisi imao karantin kod nas, posebno prvih mesec dana dok se nije uspostavio sistem, šta misliš kakve bi naše brojke bile, i koliko bi tih brojki lično poznavao?
Da je moglo drugačije, naravno da je moglo
Da li je trebalo? Skoro sigurno
Da li je to ova država mogla bolje? Skoro sigurno da nije
Dakle? Ti danas imaš 70% ljudi koji neće da nose masku, i nema sistema koji bi ih naterao, eto toliko nam je los taj sistem
Da nisi imao karantin kod nas, posebno prvih mesec dana dok se nije uspostavio sistem, šta misliš kakve bi naše brojke bile, i koliko bi tih brojki lično poznavao?
Da je moglo drugačije, naravno da je moglo
Da li je trebalo? Skoro sigurno
Da li je to ova država mogla bolje? Skoro sigurno da nije
Dakle? Ti danas imaš 70% ljudi koji neće da nose masku, i nema sistema koji bi ih naterao, eto toliko nam je los taj sistem
Talas smrti sledi 10 dana posle talasa prijema u bolnice, a talas prijema u bolnice kasni nedelju dana posle izlozenosti virusu.
Ovo je objasnenje zasto pik smrti ide iza pika prijema u bolnice, koji fakticki inicira karantin, jer je ocigledan raspad sistema u najavi.
Juce Hrvati 9 inficiranih, 5 mrtvih, sada ja Stevo da te pitam kako to?
Ovo je objasnenje zasto pik smrti ide iza pika prijema u bolnice, koji fakticki inicira karantin, jer je ocigledan raspad sistema u najavi.
Juce Hrvati 9 inficiranih, 5 mrtvih, sada ja Stevo da te pitam kako to?
Poslednja izmena od Bax u 02 Maj 2020, 13:58, izmenjeno 2 puta ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- steva_anya
Dr Kisic je rekla kao deo naseg strucnog tima da bi imali stotine hiljada umrlih. To je njena struka, ako neko treba da zna - to je onaMcGruja napisao: 02 Maj 2020, 13:52