Xepoj87 napisao: 24 Dec 2017, 04:46
Nemaju veze detalji sa pixelima, vec prosto socivo nije dobro na P10l.
Da je do pixela, i ostale manje kamere bi davale manje detalja, a to nije slucaj.
Detalji uvek imaju veze sa pikselima, osim ako ne gledamo kroz dno od piksle (tada je sve mutno - pa je mutno)

Istina je u spoju oba elementa (tj. količine pixela + stepena/načina obrade istih + oštrine sočiva).
Evo još jedno poređenje, ovog puta boljeg a dosta jeftinijeg telefona, koji je po ceni 1.7 puta jeftiniji od Samunga a ima bolju kameru, u pitanju je
Xiaomi Mi A1 
.
Odmah ću reći i da je odziv i rad sa kamerom kod Xiaomi-ja, mnogo brži (promptniji, što se kaže) i fluidniji nego kod Samsunga, plus je snimanje panorame bilo vrlo problematično kod Samsunga i uspeo sam tek iz trećeg puta da je uradim, iako je praktično skoro isti program u pitanju (i vizuelno i operativno skoro isti). Sve u svemu ja sam u konkretnom upoređenju bio baš razočaran kompletnim doživljajem upotrebe kamere kod Samsunga i baš prijatno iznenađen kod Xiaomi-ja. Jedino gde je on slabiji od Samsunga je ekran (ne može da se poredi sa AMOLED-om) i zaptivenost (IP68 certified) tj. kvalitet kućišta Samsunga, sve ostalo je osetno bolje kod Xiaomi-ja.
Xiaomi Mi A1 je za svaku preporuku sa moje strane
(
NAPOMENA: za originalnu veličinu slike, kliknuti na link ispod nje)
Oba uređaja su bila u automatskom modu rada. Vredno spomena je da je Samsung izabrao (na svim slikama tog dana) ISO 40 a Xiaomi je birao ISO 100 (možda on i nema nižu vrednost?).
https://www.youtube.com/watch?v=ZaJYeCRPtk8&t=13s
P.S.
Da dodam da i ja imam (kao i Cosmo) problem sa Wi-Fi internetom kod Samsunga: to više ne radi, nego što radi ... baš-baš razočaravajuće. Internet je prepun takvih iskustava sa nekoliko generacija Galaxy telefona. Čitao sam i gledao nekoliko dana - razne preporuke i ni jedna nije uspela da otkloni problem (kući mi je TP-LINK a na poslu Telekom ADSL (Huawei)).