Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Laki021 napisao:
Floyd napisao: 21 Dec 2017, 13:59 Čovek je hteo GT ;)
?
Učinilo mi se da pričaš o X3 :)
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

To u zavisnosti koji telefon nabavim pa tako i model BMW-a moram da biram.

:kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ma pusti Floyda, samo mu BMW u glavi...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Tako je. Treba napraviti malo mesta i za jabuku :)
Korisnikov avatar
xejtep
Reactions:
Pridružio se: 31 Okt 2016, 11:36

Post od xejtep »

blaugrana napisao:Zeni crk'o Iphone 6s. Star 4 meseca. Bukvalno u 2 dana, nije punio skroz bateriju. Drugi dan padne sa 52% na 2% i vise nije hteo da se puni.
Dijagnostika u servisu pokazala da je u pitanju hardver.

Gesendet von meinem SM-J500FN
Pa dobro dobićeš nov telefon.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Naravno da ce dobiti "nov", ali nimalo prijatno iskustvo.

Gesendet von meinem SM-J500FN

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Kakvi slepci jbt...

Apple je zvanično potvrdio da prisilno usporava iPhone modele starije od jedne godine zbog isticanja životnog ciklusa baterija (u zavisnosti od toga koliko često se iPhone nudi moguće je da ga Apple uspori i pre jedne godine). Kompanija ovo radi kako bi sprečila značajnija oštećenja uređaja, što uključuje i spontano gašenje, objavila je PhoneArena.

https://www.phonearena.com/news/Apple-a ... s_id100958
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

U celoj priči ne sviđa mi se to što se ta odluka ne prepušta korisniku.

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Prvo što se ne prepušta korisniku, drugo što ni ovo ne bi priznali da ih nisu nahvatali.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Slučajno sam se našao u prilici da na brzinu napravim uporedni snimak sa ova dva telefona: Huawei P10 Lite i Samsung Galaxy A5 (2017), pa pošto smo ih ovde već pominjali u više navrata i konteksta a i neki od nas ih poseduju, evo kako istu scenu snimaju njihove kamere (ja okinuo prvo sa jednim pa sa drugim).
Sve je snimljeno na automatici i interesantno je da je moj Samsung izabrao ISO 40, 1/100s, a da je kolegin Huawei izabrao ISO 80, 1/100s, i zato je njegova slika za nijansu svetlija od moje (što se vidi na svetlim delovima zgrade). Ostalo što se primećuje je izuzetno jak kontrast (u obradi slike) kod Huawei-ja ali i veća količina detalja kod Samsunga zbog 12 vs. 16 MPix. (pogledajte onu terasu sa zelenilom). Huawei kamera ima sočiva kojima oštrina drastično pada po ivicama slike ali i dinamički opseg je dosta gori (pogledajte krajnje levo krov one kuće i antenu na njoj, kod Huawei-ja se ona praktično ne vidi). Samsungova fotka se može u Photoshop-u dotano izoštriti i time učiniti kontrastnijom i lepšom za oko (primetio sam da moj Samsung ne ume uvek pravilno da fokusira tj. ovde je izgleda fokusirao "dalje" nego što je trebalo, pa su tablice automobila malo mutne ... postoji mogućnost i da taj donji deo slike ima neku blagu anomaliju u sočivu ali to nisam primetio kod drugih fotografija, tako da ipak mislim da je fokus postavljen previše daleko a ne na pročelje zgrade).
Huawei ima i malo šire vidno polje: 26mm vs. 27mm kod Samsunga (izraženo u FF ekvivalentu).

(NAPOMENA: za originalnu veličinu slike, kliknuti na link ispod nje)

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nemaju veze detalji sa pixelima, vec prosto socivo nije dobro na P10l.
Da je do pixela, i ostale manje kamere bi davale manje detalja, a to nije slucaj.
Katastrofa koliko je losija slika na nekim delovima kod P10l.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Potreban mi je telefon koji ispunjava sledece karakretistike:
-Android
- iole vodootporan(neću da ronim s njim, nego ako slučajno upadne u vodu,da može preživeti)
-kamera koja snima solidne slike i video. Planiram najviše koristiti 1080p/60fps
-dual sim

Kako sam uspeo nabrzinu izgooglam,najviše bi mi odgovarao Sony Z5 dual.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Slika
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Nisi naveo budžet, i veličinu, a to su bitne stavke. Samsung S8 dual sim će super da ti legne. Dobar all round uredjaj.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Xepoj87 napisao: 24 Dec 2017, 04:46 Nemaju veze detalji sa pixelima, vec prosto socivo nije dobro na P10l.
Da je do pixela, i ostale manje kamere bi davale manje detalja, a to nije slucaj.
Detalji uvek imaju veze sa pikselima, osim ako ne gledamo kroz dno od piksle (tada je sve mutno - pa je mutno) :)
Istina je u spoju oba elementa (tj. količine pixela + stepena/načina obrade istih + oštrine sočiva).

Evo još jedno poređenje, ovog puta boljeg a dosta jeftinijeg telefona, koji je po ceni 1.7 puta jeftiniji od Samunga a ima bolju kameru, u pitanju je Xiaomi Mi A1 :bravo:.
Odmah ću reći i da je odziv i rad sa kamerom kod Xiaomi-ja, mnogo brži (promptniji, što se kaže) i fluidniji nego kod Samsunga, plus je snimanje panorame bilo vrlo problematično kod Samsunga i uspeo sam tek iz trećeg puta da je uradim, iako je praktično skoro isti program u pitanju (i vizuelno i operativno skoro isti). Sve u svemu ja sam u konkretnom upoređenju bio baš razočaran kompletnim doživljajem upotrebe kamere kod Samsunga i baš prijatno iznenađen kod Xiaomi-ja. Jedino gde je on slabiji od Samsunga je ekran (ne može da se poredi sa AMOLED-om) i zaptivenost (IP68 certified) tj. kvalitet kućišta Samsunga, sve ostalo je osetno bolje kod Xiaomi-ja.
Xiaomi Mi A1 je za svaku preporuku sa moje strane :doubleup:

(NAPOMENA: za originalnu veličinu slike, kliknuti na link ispod nje)

Slika

Slika

Oba uređaja su bila u automatskom modu rada. Vredno spomena je da je Samsung izabrao (na svim slikama tog dana) ISO 40 a Xiaomi je birao ISO 100 (možda on i nema nižu vrednost?).

https://www.youtube.com/watch?v=ZaJYeCRPtk8&t=13s

P.S.
Da dodam da i ja imam (kao i Cosmo) problem sa Wi-Fi internetom kod Samsunga: to više ne radi, nego što radi ... baš-baš razočaravajuće. Internet je prepun takvih iskustava sa nekoliko generacija Galaxy telefona. Čitao sam i gledao nekoliko dana - razne preporuke i ni jedna nije uspela da otkloni problem (kući mi je TP-LINK a na poslu Telekom ADSL (Huawei)).
Poslednja izmena od maxer u 24 Dec 2017, 23:24, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori