Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Ratna tehnika

Post od dragan »

konkretno ovde, ako su ova dva vec bacila uhapsenika na betoncinu, ova druga dvojica bi trebalo da su okrenuta negde u stranu radi zastite grupe na primer... nema poente da drze oruzje upereno u vec savladanog coveka...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Konkretna pozicija ove dvojce na slici je glupa. Zašto je tako možemo da nagađamo. Meni deluje kao najverovatniji scenario da levi, koji se nalazi ispred G-a dolazi sa vozačke strane PUCH-a i da je u pokretu ka fotografu, da se još uvek nije pozicionirao gde treba. Ne mogu da zamislim da je fiksiran na toj poziciji jer em mu smeta kolega koji hapsi, em drži ovog skroz dsno na liniji vatre.
Znajući vojni način razmišljanja siguran sam da ovo na slici nije konačna formacija i još sam sigurniji da je apsoutno zabranjeno stvarati unakrsnu liniju vatre.

Niko ne spori njihov trening i stručnost. Služio sam sa nekima od njih i znam kakv dril prolaze. Jednostavno slika je loša.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Evo klip Zandarmerije pri istom scenariju..
Naravno da osim ove 4orice na slici ima jos pripadnika sa strane..
http://www.youtube.com/watch?v=q63Q6sE6GQ8

Evo jos jedan:
Obratiti paznju da u formaciji uvek mora da se cilja u lice koje se privodi bez obzira da li je vec na zemlji a oko njega drugi pripadnici jedinice
http://www.youtube.com/watch?v=TeoIKVmJevA

Slika
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Preminuo Japanac za koga je rat trajao duže od 30 godina

U devedeset drugoj godini u Tokiju je umro Hiro Onoda, vojnih koji je bio zaboravljen na filipinskom ostrvu Lubang 1944 i za koga je rat trajao do 1974 godine, javili su japanski mediji.

Slika

Bivši mlađi poručnik Imperijalne vojske Japana nastavio je da vodi gerilski rat jer nije poverovao u vest iz novina da je rat gotov, sve dok mu na molbu japanskih vlasti njegov komandant nije naredio da obustavi sva ratna dejstva.
Hiro Onoda se rodio 1922 godine, a u vojsku je pozvan u decembru 1942 godine gde je služio kao redov u peššadijskom puku, da bi kasnije završio vojnu školu i postao obaveštajni oficir.
Hiro Onoda je 1944 sa manjom grupom divezanata bio poslat na filipinsko ostrvo Luban.
Onoda je pred polazak od svog komandira dobio naređenje da "nastavi borbu dok bude živ i poslednji vojnik".
"Svaki japanski vojnik je bio spreman na smrt, ali kao oficir obaveštajac, dobio sam naređenje da sprovodim gerilsku borbu i da ne umrem. Postao sam oficir i dobio sam naređenje. Ako ne bih mogao da ga sprovedem, bio bih postiđen", rekao je on u intervjuu za ABC 2010. godine.

Kada je 1945 Tokio potpisao kapitulaciju Onoda je u više navrata video novine sa vestima o završetku rata ali je smatrao da se radi o neprijateljskoj propagandi i nastavio da vodi gerilski rat napadajući filipinske i američke vojne objekte, policijska odeljenja i stovarišta hrane.

Ovog japanskog vojnika je 1974 godine slučajno sreo mladi putnik koji je pokušao da ga nagovori da se vrati u Japan što je Onoda odbio sa obrazloženjem da za to nema odobrenje višeg oficira.
Kada se za to saznalo, japanske vlasti su pronašle Jošimi Tanigučija koji je bio Onodin direktni pretpostavljeni za vreme rata i poslali ga na Lubang.
Taniguči je obučen u uniformu tada već nepostojeće vojske izdao Onodi naređenje da prekine sva ratna dejstva.
Pod pritiskom Ministarstva spoljnih poslova Japana ovaj vojnik je bio pomilovan i vratio se u domovinu.
Hiro Onoda je poslednjih godina živeo na ranču u Brazilu gde je osnovao organizaciju "Škola prirode" čiji je glavni cilj bio socijalizacija mladih naraštaja kroz upoznavanje sa prirodom.
Napisao je niz monografija i knjiga posvećenih pitanjima Drugog svetskog rata, a najpoznatija njegova knjiga je autobiografija "Ne predaj se: Moj tridesetogodišnji rat"
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... _id=801178
Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

ostali samo dugmici....
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Slatina nakon 14 godina

http://www.youtube.com/watch?v=XrTiX7ZnvAw

ojadise siptari instalacije, ostade samo pecina :glavomuzid:
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ima i jedan detalj koji sam ja skoro zaboravio... kako su nas Rusi po drugi put izdali 1999. godine. Milošević je pustio ruski SFOR iz Bosne da preko centralne Srbije prvi dođe do Kosova. Rusi zauzeli aerodrom i još ponešto - i šta je na kraju bilo, predali sve NATO-u. :twisted:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sve je to deo velike igre kojom upravlja neko očigledno moćniji i od Rusije i od NATO. Oni su samo sredstva.

Elem, Rusija je u tom momentu, na našu veliku žalost, bila u mnogo lošijoj pregovaračkoj poziciji nego danas.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

....nemerljivo losijij
Slika

Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Day Walker napisao:Jel ti mislis da su ovi ljudi debili i da ne znaju svoj posao?! Nego sta bi bilo kad bi bilo.. Daj molim te...
Godinama se obucavaju za takve situacije, da bi neki strucnjak izjavio, a sta bi bilo da neko opali rafal?! :pop: :srbin:
Sta bi bilo da ti sutra udaris decu na pesackom prelazu jer nisi skapirao da su na pesackom prelazu?!

Evo posto mora da se crta...

Slika

Rasprava jeste besmislena sa ljudima koji nece da prihvate da je njihovo misljenje totalno pogresno..
Da uprostimo - ova dvojca, krajnji levi i desni "čuvaju leđa" ovoj dvojci što su savladali lice u ulozi teroriste. :thumbup:
Verovatno su oni u komplikovanijoj situaciji od kolega koji drže "teroristu" na zemlji jer nadgledaju ovu dvojcu što se rvu sa teroristom (da lik ne učini nešto nepredviđeno), Puha i bližu okolinu.

Spomuše neko Ruse - nakon svega, oni su nam i dalje "braća"..... :thumbdown:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:pivo: :)
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

nidza napisao:Sve je to deo velike igre kojom upravlja neko očigledno moćniji i od Rusije i od NATO. Oni su samo sredstva.

Elem, Rusija je u tom momentu, na našu veliku žalost, bila u mnogo lošijoj pregovaračkoj poziciji nego danas.
Naravno, znam u kakvom je stanju bila Rusija za vreme Jeljcina (+ je on lično poznavao i dobijao novac od Bedžeta Pacolija, čije su građevinske firme imale ogromne poslove u Rusiji).

Ali kod Srba je ostalo razočarenje i nepoverenje u Rusiju, i zato ne treba da se iščuđavaju kako to da težimo Evropi "kada nas je ta Evropa bombardovala, itd". Deluje mi i da se Rusi ne interesuju previše za nas - inače nas ne bi maltretirali oko plaćanja tih 12 Migova, već bi nam ih poklonili.

Amerika nam je 1950-ih poklonila oko 300 F-86 aviona. Znam da je bilo u pitanju totalno drugačije vreme (hladni rat u usponu, strah od Staljina u celoj Evropi, itd), ali ipak... poklonili - a to je tada bio najmoderniji lovac! Kamo sreće da je Staljin živeo bar 10 godina duže... Jugoslavija bi verovatno ušla u NATO, smatrala bi se za "zapadnu Evropu" i ne bi se raspala.
Ђенерал Јанковић
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

^

Danas se nista ne poklanja... ;)

Svi oni gledaju samo svoju korist sto je i normalno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Slažem se i naravno da je normalno gledati svoj interes, ali nije normalno živeti u mitu da će pravoslavna braća Rusi uraditi išta zbog nas ili nama u prilog ako im to ne odgovara.
Odgovori