Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Sve je super, samo mi nije jasno sta radi jedan fablet medju telefonima.
Koji je tablet? 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
To nesto na moj racun?

Pa ako je na tvoj onda je i na moj 
Ozbiljno mislim da je to kategorija za sebe...posbeno ovi novi modeli koji ce da idu preko 6".
@Heroj
Nije tablet nego fablet (Phablet)

Ozbiljno mislim da je to kategorija za sebe...posbeno ovi novi modeli koji ce da idu preko 6".
@Heroj
Nije tablet nego fablet (Phablet)
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
The latest rumors out of Asia claim that Apple will launch three new smartphones in 2013, including a next-generation iPhone, a cheaper model handset and a surprise large-format device with a 4.8-inch screen tentatively dubbed the "iPhone Math."

http://appleinsider.com/articles/13/01/ ... ne-in-june

http://appleinsider.com/articles/13/01/ ... ne-in-june
Brzine idu u H-a !!!

Izgleda da ce 5" postati standard za sve telefone 

Pa po meni i jeste nekako krajnja granica izmedju telefona i necega sto lici na telefon 
A rece mi drugar da ZTE izbacuje mobilni maltene identican Sony-ju Xperia Z,5",1080p,13mpix kamera,1.7ghz QUadCore i te fore...
To jest,ja kapiram posto je previse stvari bas identicno,da je to kupljeno od Sony-ja i da izbacuju svoj telefon po tim spec...

A rece mi drugar da ZTE izbacuje mobilni maltene identican Sony-ju Xperia Z,5",1080p,13mpix kamera,1.7ghz QUadCore i te fore...
To jest,ja kapiram posto je previse stvari bas identicno,da je to kupljeno od Sony-ja i da izbacuju svoj telefon po tim spec...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Ljudi ubacim juce u telefon koji je ispravan potpuno (bar sam ja tako mislio) bosansku karticu i pokrenem ga kad on udje u Android, vidim onaj pocetni ekran i telefon se sam restartuje... Ja vec na rubu zivaca, ponovo otvorim telefon, namjestim karticu, pokrenem telefon i ono opet ista prica. Vratim mts karticu da vidim hoce li htjeti da se pokrene, sve funkcionise besprekorno... Nakon sat-dva pokusam ponovo da ubacim bosansku karticu ali opet ista prica, cim podigne OS i pojavi se homescreen i telefon se restartuje...
Sinoc skontam da probam promijeniti nesto u podesavanjima, sjetim se da on izvrsi restart kad pocne traziti mrezu a kod mene stoji ona opcija 3g/gsm i tu prebacim na gsm i ubacim bosansku karticu i telefon se normalno ukljuci i sljaka bez ikakvih problema... Sad nije mi jasno zbog cega se to desava, kad trazi mrezu ako je u tom modu 3g/gsm ne moze da je nadje i izvrsi restart a ako je u gsm modu onda nadje mrezu, a kad koristim mts karticu normalno se pali u tom 3g/gsm modu...
Jel imao ko slicnih problema i zna li mozda do cega moze biti?
Sinoc skontam da probam promijeniti nesto u podesavanjima, sjetim se da on izvrsi restart kad pocne traziti mrezu a kod mene stoji ona opcija 3g/gsm i tu prebacim na gsm i ubacim bosansku karticu i telefon se normalno ukljuci i sljaka bez ikakvih problema... Sad nije mi jasno zbog cega se to desava, kad trazi mrezu ako je u tom modu 3g/gsm ne moze da je nadje i izvrsi restart a ako je u gsm modu onda nadje mrezu, a kad koristim mts karticu normalno se pali u tom 3g/gsm modu...
Jel imao ko slicnih problema i zna li mozda do cega moze biti?
Floyd napisao:Izgleda da ce 5" postati standard za sve telefone
Ma nisu normalni, pojavile se slike da Sony izbacuje 6.44 telefon...
Ma totalno su izgubili kompas 
Otkad je Huawei predstavio Mate sa ekranom 6.1" svi se utrkuju sa izjavama kako ce oni izbaciti veci...kao da je nekom to potrebno.
Zanimljivo je da su tableti od 7" svojevremeno okarakterisani kao premali i nedovoljno komforni da bi sad najavljivali telefone tih dimenzija
Danas sam opet, malo duze cackao iPhone 5 i ni u jednom trenutku nisam osetio potrebu za vecim ekranom.
Ima dimenzije telefona, lagan, ne zauzima puno mesta u dzepu, izgledas normalno kad pricas a ekran je dovoljno veliki za relativno komfornu upotrebu (recimo B92 app...ista velicina slova kao kod mene, samo sto ima manje reci u jednom redu pa je potrebno vise skrolovanja)
Moj Note je jedino bolji za surf ali opet ni za taj posao nije dovoljno dobar kao npr. tablet 10".
Ne bih da ovo neko shvati kao prepucavanje na relaciji Samsung-Apple, cisto sam se osvrnuo na dimenzije ekrana.
5.3" koji je kod mene je realno preveliki...mogu da zamislim kako ce izgledati N3 za koji kazu da ce biti 6.3"

Otkad je Huawei predstavio Mate sa ekranom 6.1" svi se utrkuju sa izjavama kako ce oni izbaciti veci...kao da je nekom to potrebno.
Zanimljivo je da su tableti od 7" svojevremeno okarakterisani kao premali i nedovoljno komforni da bi sad najavljivali telefone tih dimenzija

Danas sam opet, malo duze cackao iPhone 5 i ni u jednom trenutku nisam osetio potrebu za vecim ekranom.
Ima dimenzije telefona, lagan, ne zauzima puno mesta u dzepu, izgledas normalno kad pricas a ekran je dovoljno veliki za relativno komfornu upotrebu (recimo B92 app...ista velicina slova kao kod mene, samo sto ima manje reci u jednom redu pa je potrebno vise skrolovanja)
Moj Note je jedino bolji za surf ali opet ni za taj posao nije dovoljno dobar kao npr. tablet 10".
Ne bih da ovo neko shvati kao prepucavanje na relaciji Samsung-Apple, cisto sam se osvrnuo na dimenzije ekrana.
5.3" koji je kod mene je realno preveliki...mogu da zamislim kako ce izgledati N3 za koji kazu da ce biti 6.3"

pa ja reko nije valjda da su svajcarci postali tako posteni da daju da probas telefone bez one zakacke za alarm 

Re: AW: Mobilne telekomunikacije
Ma jok...u radnji su vezani na alarm.
U nekim radnjama cak i ne mozes da probas sam jer su izlozene makete.
U nekim radnjama cak i ne mozes da probas sam jer su izlozene makete.
Meni je i5 taman sto se tice velicine. Na pocetku mi je bio previse uzak a visok, onda sam shvatio da je to sve stvar navike jer sad kada pogledam i4 izgleda previse spljosteno. Po meni je to optimalna velicina telefona, i dobro je sto je u horizontalnom polozaju ekran 16:9.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.