Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Sve je super, samo mi nije jasno sta radi jedan fablet medju telefonima.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Koji je tablet? :think:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

To nesto na moj racun?
:)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa ako je na tvoj onda je i na moj :D
Ozbiljno mislim da je to kategorija za sebe...posbeno ovi novi modeli koji ce da idu preko 6".

@Heroj

Nije tablet nego fablet (Phablet)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

The latest rumors out of Asia claim that Apple will launch three new smartphones in 2013, including a next-generation iPhone, a cheaper model handset and a surprise large-format device with a 4.8-inch screen tentatively dubbed the "iPhone Math."

Slika

http://appleinsider.com/articles/13/01/ ... ne-in-june
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Izgleda da ce 5" postati standard za sve telefone :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa po meni i jeste nekako krajnja granica izmedju telefona i necega sto lici na telefon :)
A rece mi drugar da ZTE izbacuje mobilni maltene identican Sony-ju Xperia Z,5",1080p,13mpix kamera,1.7ghz QUadCore i te fore...
To jest,ja kapiram posto je previse stvari bas identicno,da je to kupljeno od Sony-ja i da izbacuju svoj telefon po tim spec...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ljudi ubacim juce u telefon koji je ispravan potpuno (bar sam ja tako mislio) bosansku karticu i pokrenem ga kad on udje u Android, vidim onaj pocetni ekran i telefon se sam restartuje... Ja vec na rubu zivaca, ponovo otvorim telefon, namjestim karticu, pokrenem telefon i ono opet ista prica. Vratim mts karticu da vidim hoce li htjeti da se pokrene, sve funkcionise besprekorno... Nakon sat-dva pokusam ponovo da ubacim bosansku karticu ali opet ista prica, cim podigne OS i pojavi se homescreen i telefon se restartuje...

Sinoc skontam da probam promijeniti nesto u podesavanjima, sjetim se da on izvrsi restart kad pocne traziti mrezu a kod mene stoji ona opcija 3g/gsm i tu prebacim na gsm i ubacim bosansku karticu i telefon se normalno ukljuci i sljaka bez ikakvih problema... Sad nije mi jasno zbog cega se to desava, kad trazi mrezu ako je u tom modu 3g/gsm ne moze da je nadje i izvrsi restart a ako je u gsm modu onda nadje mrezu, a kad koristim mts karticu normalno se pali u tom 3g/gsm modu...

Jel imao ko slicnih problema i zna li mozda do cega moze biti?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao:Izgleda da ce 5" postati standard za sve telefone :)

Ma nisu normalni, pojavile se slike da Sony izbacuje 6.44 telefon...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma totalno su izgubili kompas :)
Otkad je Huawei predstavio Mate sa ekranom 6.1" svi se utrkuju sa izjavama kako ce oni izbaciti veci...kao da je nekom to potrebno.
Zanimljivo je da su tableti od 7" svojevremeno okarakterisani kao premali i nedovoljno komforni da bi sad najavljivali telefone tih dimenzija :)

Danas sam opet, malo duze cackao iPhone 5 i ni u jednom trenutku nisam osetio potrebu za vecim ekranom.
Ima dimenzije telefona, lagan, ne zauzima puno mesta u dzepu, izgledas normalno kad pricas a ekran je dovoljno veliki za relativno komfornu upotrebu (recimo B92 app...ista velicina slova kao kod mene, samo sto ima manje reci u jednom redu pa je potrebno vise skrolovanja)
Moj Note je jedino bolji za surf ali opet ni za taj posao nije dovoljno dobar kao npr. tablet 10".

Ne bih da ovo neko shvati kao prepucavanje na relaciji Samsung-Apple, cisto sam se osvrnuo na dimenzije ekrana.
5.3" koji je kod mene je realno preveliki...mogu da zamislim kako ce izgledati N3 za koji kazu da ce biti 6.3" :mrgreen:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

a cek ti si ga probao da li staje u dzep u radnji ili od nekog druga?
Slika
Floyd
Reactions:

Re: AW: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Kolegin ;)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

pa ja reko nije valjda da su svajcarci postali tako posteni da daju da probas telefone bez one zakacke za alarm :D
Slika
Floyd
Reactions:

Re: AW: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Ma jok...u radnji su vezani na alarm.
U nekim radnjama cak i ne mozes da probas sam jer su izlozene makete.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Meni je i5 taman sto se tice velicine. Na pocetku mi je bio previse uzak a visok, onda sam shvatio da je to sve stvar navike jer sad kada pogledam i4 izgleda previse spljosteno. Po meni je to optimalna velicina telefona, i dobro je sto je u horizontalnom polozaju ekran 16:9.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Odgovori