nikaragva napisao:rade74 napisao:Stara Pazova proizvodi Gorenje , rece mi matori da kvalitetno rade jer je bio u fabrici.
Meni su prodavci (i jedan serviser potvrdio kada je crkao bojler Gorenje) rekli ovako:
Nešto od Gorenje proizvoda se radi kod nas, nešto u Kini (Midea).
Dok npr. u Gorenje fabrici u SLO se pravi Bosch.
Sudo masine-Kina. Rdjaju unutra, dosta ih je zamenjeno zbog toga.
Sporeti- Ceska. Rdjaju i progore rerne, menjaju se u garanciji jer je evidentno da se radi o propustu fabrike.
Sitni kucni aparati-Kina (mozda jos negde, ali sumnjam). Kvalitet kao i kod ostalih brendova, popravlja se u garanciji, van garancije uglavnom se kupuje novo.
Rashladni uredjaji-nemam pojma.
Ves masine su solidnog kvaliteta, ali mnogima stradaju lageri (semering loseg kvaliteta pa voda ulazi u lagere), cetkice, elektronike i grejaci u garanciji. Problem je sto cetkice, grejac, motor, pa cak i bravica znaju da spale elektroniku, a to vec zna biti skup kvar van garancije.
Susare- Video sam par crknutih kompresora na onima sa toplotnom pumpom, ali nista preterano. Mislim da su zadovoljavajuceg kvaliteta.
PS: Ako neko ima Gorenje WT masinu (onu sto se puni odozgo), a korodoriao mu je poklopac, to potpada pod garanciju i menja se poklopac (vrata) u garanciji.