Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu

Post od carov2 »

Jes, pisali su mediji...

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Jupi ponovo tlista.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Koji je to presretac od 200k evra nisam u toku?

I ja ne vidim da je neko drzo moralne pridike nego se samo odgovaralo na tu izjavu da ti je smesno sto su te zaustavili za samo 34 kmh ogranicenja. Jedino smesno je ta izjava jbg tako je kako je.
zarekg
Reactions:
Pridružio se: 07 Okt 2024, 22:02

Post od zarekg »

Kass napisao: 10 Avg 2025, 16:45 Ah, ja sam zaboravio da mi živimo u najmoralnijoj zemlji na svetu i niko ne radi ništa protivzakonito ni pod razno, posebno ne vlast i ceo narod.

Ako treba da crtam, auto od 200k evra se koristi da se kaznim ja sa 5k zato sto sam vozio 134kmh na autoputu, to je traćenje resursa i budalaština.

No dobro prihvatam da je to samo meni smešno pošto su svi ostali toliko visoko moralni da pretrnu čim vide da je nešto nemoralno ili ne do bog kažnjivo. To se najbolje vidi po tome kako nam je država savršeno uredjena, skoro ko Švajcarska.
Ako ti nije jasno, ti sli slika i prilika prosečnog Balkanca koji bi da mu bude lepo, da ide u Evropu ali da kada to mu odgovara krši zakon i radi šta hoće jer mu se tako može. I naravno da kuka kada ga zakon potkači.

Ako ti sam nemaš dovoljno svesti da se ponašaš noramalno i poštuješ zakon jer tako treba da se ponaša odrastao i zreo čovek onda ne znam šta da ti kažem.

Svi mi znamao u kakvoj državi živimo i kako je uređena. Problem je što je uređujemo mi sami a tako je uređena jer očigledno ima najviše takvih kao ti ;) .
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

To si sve napisao kao prosečni balkanac radeći u državnoj ili paradržavnoj firmi u kojoj si se naravno zaposlio preko veze, primaš državnu platicu da ne radiš ništa a za to vreme završavaš privatni posao.

Te ti je najveći problem u životu kako ću ja da platim svoju kaznu za 134kmh na autoputu od para koje sam lično zaradio. Bravo!

p.s. tako isto sam vozio ili vozim i po evropi i niko nikad nije pravio problem oko toga, doduše kazne su značajno manje i normalnije za besmislene i izmišljene prekšaje poput ovog.

p.p.s ovde ću se zaustaviti i neću odgovarati na dalje gluposti jer stvarno mi nije bio cilj da se raspravljam sa umišljenim moralnim veličinama već da se našalim i da kažem ljudima da paze jer je ovo bilo dosta neobično.
zarekg
Reactions:

Post od zarekg »

E nemoj da brineš za moral. Takvi kao ti ste u većini što znači da ste sasvim moralni i na liniji.

U evropi i Americi su kazne male za njihove plate. Samo nema potrebe da kazne budu velike jer oni ne krše zakon samo zato što mogu. Nego koliko-toliko imaju svest da treba da se ponašaju normalno. A i te male kazne im na neki drugi način izađu na nos.

I lično me mnogo briga kako ćeš da platiš kaznu. Da sam vlast kao što misliš da jesam takvi kao ti bi plaćali kazne i to drastično veće i doveli bi se u red. Samo što ti ne shvataš suštinu ali to je tvoj problem. "Besmislen i izmišljen prekršaj" je prekoračenje brzine od 34 % :D .
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Uhvatili su ga na zicer, kao što bi mogli svakog od nas. Retko ko spušta odman na 100 čim vidi znak ili čim ga prođe. Ako je bio prazan autoput mnogi bi ostali na 130 ili koliko su već išli do tada p bi lagano popustili kako se intezitet saobraćaja povećava. Ovi su očigledno videli priliku pa ajde da iskoriste.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kada je akcija, nema praznog hoda :D

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ftj napisao: 10 Avg 2025, 18:19 Koji je to presretac od 200k evra nisam u toku?

I ja ne vidim da je neko drzo moralne pridike nego se samo odgovaralo na tu izjavu da ti je smesno sto su te zaustavili za samo 34 kmh ogranicenja. Jedino smesno je ta izjava jbg tako je kako je.
Odokativno su ocenili da je na oko 140 sto je zona za dozvolu, ispade 134 al kad su snimili to je to.

Da je isao 110 ne bi ga ni primetili.

Nema nikakvog moralisanja, ja prvi vozim tu "za 5 hiljada" al mi nista nije cudno ako me uvate na +34.

Da mi pisu za +4 e onda bih pisao to sto i ti.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

U vecini zemalja EU da te uhvate u tom prekoracenju kazna bi bila znacajna, najverovatnije i oduzimanje dozvole na neki period. Nebitno ko je kolika moralna velicina, a bude i tamo bezveznih ogranicenja, doduse manje nego kod nas. Sta vise tamo su kamere, pa nema ni diskrecionog prava nego ide na adresu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kada kod nas krenu da pecaju u zoni radova (na AP recimo), ili u tunelima, ima da nastane kolaps.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

zarekg
Reactions:

Post od zarekg »

Neće. Ima ovih "normalnih" prekršaja toliko da ne mogu da postignu ni njih da reše.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Kad smo kod toga, je l' ima nekih radara na obilaznici oko BGa? Kroz tunele je ogranicenje 100, a vozim uglavnom dosta iznad toga.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Kod aerodroma treba prvo da jure one sto blicaju sa 150-200 pa od nervoze voze kroz zaustavnu traku iako je ogranicenje na 100.

Smesna kazna u delu gde je nebitna brzina. Nikakva bezbednost nije tu u pitanju. Samo mentol je mogao da stavi znak motorni put tamo. Ajde od Zmaja i nekako. Ali ovo je jos jedna od sramota ovih naprednih da ne kazem sta.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Jeste bezbednost, idu tuda gradski busevi i ima jedna, ako ne i dve stanice praktično u zaustavnoj traci. Pritom nema razloga da se to parče vozi 150, do 120 puna kapa kako je i bilo nekad. Ne može ceo minut da se uštedi.

Gledajte oko sebe kada ste u debelom prekršaju, bar su presretači ovde besmisleno previše uočljiva kola.
Odgovori