Banke - odabir, utisci...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Banke - odabir, utisci...
Tražim razlog da sa Intese pređem na njih, pošto nas firma u kojoj radim zamolila (zbog saradnja sa njima), verovatno im znači nešto (firmi)... Bez obaveze naravno, ko hoće... Jedini plus trenutno vidim što su sa kreditima povoljniji recimo od Intese.
Poslednja izmena od Saša u 04 Feb 2023, 17:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja sam CA (sada RBA) banci. Uskoro je spajanje sa Raiffeisen bankom pa cu da vidim kako ce to da izgleda. Za sad mi odgovara bankomat Raiffeisen banke jer uvek mi izbaci novcanice od 500, 1000 i 2000, koji god iznos da izaberem.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
I ja isto.
Npr zovu i traze da se kreditna kartica refinansira (tako to zovu iako je to u mojoj glavi samo vadjenje nove) i prvih 6 meseci je bez kamate, tako da je fina prilika ko ima dug da na taj nacin resi
Npr zovu i traze da se kreditna kartica refinansira (tako to zovu iako je to u mojoj glavi samo vadjenje nove) i prvih 6 meseci je bez kamate, tako da je fina prilika ko ima dug da na taj nacin resi
-
- Pridružio se: 02 Apr 2023, 20:58
Ima li neko iskustva sa reprogramom kes kredita? Nasao sam na netu da se otplata kes kredita kada se udje u reprogram moze produziti na 9 godina??? Da li je to zazivelo, koje banke su to usvojile itd...
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Koliko sam ja informisan to je samo bila preporuka NBS-a.
Mislim da je samo halk banka ponudila tu opciju ali za korisnike koji vec imaju kredit kod njih.
Poenta je da se smanje krediti i kreditna zaduzenost tako da je ta mera bila samo kao opcija za klijente koji imaju problema u otplati.
Svakako opcija gde bi banka jos vise zaradila.
Mislim da je samo halk banka ponudila tu opciju ali za korisnike koji vec imaju kredit kod njih.
Poenta je da se smanje krediti i kreditna zaduzenost tako da je ta mera bila samo kao opcija za klijente koji imaju problema u otplati.
Svakako opcija gde bi banka jos vise zaradila.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Erste banka - teski nesposbni diletanti.
Od mene ce vrlo verovatno dobiti sut kartu.
Od mene ce vrlo verovatno dobiti sut kartu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Probaj drugu ekspozituru. Ja nemam neko iskustvo sa njima duže, ali imao sam 2 transakcije u 2 različite ekspoziture, u jednoj sam hteo da ih pobijem sve, a u drugoj najbolje iskustvo koje sam imao u nekoj banci ikad - čovek doktor sve zna, na sva pitanja odgovore u malom prstu i sve je implementirao što mu je traženo trenutno. Za istu stvar sam u prvom slučaju potrošio tri sata, u drugom 15 minuta.
- Delija
- Kontakt:
O ebanking-u je rec i prelasku na "novi sistem". Nesposobnjakovici.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Tu krv smo svi propljuvali u svakoj banci. Preživećeš, ako ti je ostalo OK kod njih.
Intesi trebalo jedno dve godine da se sastavi, ali sad izuva.
Intesi trebalo jedno dve godine da se sastavi, ali sad izuva.
Pakao su napravili. Od sasvim korektne, brze i funkcionalne aplikacije oni su sve zivo upropastili, 5 dana nisu mogli da predju na novi sistem jer je odmah sve popucalo po pustanju i nista nije proradilo. Ljudi koji su primali prilive i plate nisu 5 dana mogli da raspolazu svojim novcem niti da znaju stanje.Delija napisao: 04 Maj 2023, 13:50 O ebanking-u je rec i prelasku na "novi sistem". Nesposobnjakovici.
Aplikacija izgleda kao da su je deca iz osnovne skole pravili, spora, traljava, graficki katastrofa.
Sve transakcije su izbrisane, svi sabloni su izbrisani, dakle ne postoji nikakva arhiva transakcija i sve mora ponovo da se setuje i namesta.
Najjace - ukinuli su prenos sa kreditne kartice na tekuci racun - znaci sad ne mozes da prebacis sredstva sa kreditne. Mozes na kreditnu ali obrnuto ne. U staroj aplikaciji je radilo to kao sat i bilo je dostupno uz proviziju od tipa 10 dinara. Nekom mozda zatreba takva opcija a i logicno je da mozes da djoras svoj novac sa svojih kartica svuda na svoje racune kako god zelis.
Totalni amateri.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Intesa lepo lupa ovih dana. Stavili dan knjiženja plaćanja za 03.05, a poruke stizale u sistem 01.05 i 02.05.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Rajfajzen je preko praznika imao integraciju sistema posle akvizicije CA banke. Neki sistemi (npr ebanking) nisu radili ali je sve najavljeno na vreme i to kroz više načina komunikacije. Kad su završili sve je proradilo normalno. Kod njih sam već 20 godina i retke su bile prilike da nešto uprskaju. E sad, ako ti treba nešto specifično tu već zavisi na koga naletiš, mada su generalno ljubazni i trude se da nađu rešenje.
- Delija
- Kontakt:
Ovo su sitnim slovima napisali u sred "romana"cozmo napisao: 04 Maj 2023, 14:17 Sve transakcije su izbrisane, svi sabloni su izbrisani, dakle ne postoji nikakva arhiva transakcija i sve mora ponovo da se setuje i namesta.

Napravih backup svega u 100+ PDF fajlova iliti print strana po strana, jedino kako je moglo.
Prave "novi sistem" koji nije backward kompatibilan, dovodi do data loss-a, losiji je, ruzniji, sporiji i ima manje funkcionalnosti od starog. I trenutno uopste ni ne radi. Amateri - preslaba rec

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mi pustili plate radnicima i kukaju nam ovi sto imaju racun u erste. Jos imamo i poslovni racun tamo, juce smo bas tesku pi..ariju imali s njima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja imam jedan poslovni račun kod njih. Juče deo dana nije radila aplikacija, ali je posle proradila.
Nisam primetio šta se promenilo u odnosu na pre? Meni sve ostalo isto i preko računara i preko telefona.
Nisam primetio šta se promenilo u odnosu na pre? Meni sve ostalo isto i preko računara i preko telefona.