Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Zanimljivi oglasi

Post od paliic »

Svaka čast kolegi, ozbiljno mislim.. to mu dođe posao iz snova.
Kaži nam kakvi su to ugovori za angažovanje, nešto honorarno ili?
I hvala za informacije o autu!

Sent from my iPhone using Tapatalk
NenadNR
Reactions:
Pridružio se: 06 Apr 2013, 20:08

Re: Zanimljivi oglasi

Post od NenadNR »

Firma u kojoj sam tada radio se bavi razvojem u autoindustriji i saradjuje sa vecinom proizvodjaca automobila. Radi se razvoj raznih stvari pa se moze odabrati sta koga zanima. Uvek ima dosta prototipova i test automobila u firmi tako da ima sta da se vozi. U bolja vremena su vikendom delili kljuceve petkom kad se ide kuci da se dovoljno voze test automobili. Pride jos ide se i na testiranja po celom svetu. Na primer bio sam na 5300m nadmorske visine sa autom.
Pisao sam vec i ovde da se moze doci do ovakvih poslova ako se ima dovoljno volje i znanja. Svuda fali strucne radne snage. Od f1 pa na dalje
matematicar
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2022, 23:21

Post od matematicar »

od koje cene se isplati uvoziti polovnjak, kad se doda tih 1k evra dazbina? preptostavljam za jeftina auta nema racunice, iako na stranim oglasima je daleko veci izbor i daleko bolje cene
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Da li neko ima iskustvo sa ovim motorom ili ima neka saznanja oko istog? Jednom od najboljih drugara se nudi, pa me je pitao, ali ja pojma nemam…

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Obrisa se poruka...

Dženeral Motorsova literacija Fiatovog četvorocilindričnog JTD-a, meni manje poznata - i u Fiatovoj režiji - od one od 1910 cm³.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

cilindar siri za 1mm cini mi se, manja kompresija, veci boost i vece dizne su neke osnovne karakteristike 2.0 motora na kojima se dobilo tih 20 konja vise u odnosu na 1.9 motor....u sustini u moru losih motora mislim da nema greske sa proverenim jtd, jesu kod 2.0 neka resenja malo zamrsenija nego kod 1.9 a sve zbog ekologije ali genralno motor kao motor je dobar iako mnogi kazu da je 1.9 bio bolji ali to je vise znog nekih periferija nego samog motora.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

120 hiljada din kosta set kvacila sa plivajucim zamajcem (za verziju sa rucnim menjacem, normalno) za 2.0 cdti.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Kolega je menjao letos na svojoj insigniji oko 70k platio samo set kvacila, zamajac mu bio dobar mada tu je i m32 menjac koji je dodatni problem a koji bi me vise plasio od seta kvacila.
Korisnikov avatar
djole155
Reactions:
Pridružio se: 19 Avg 2012, 10:54
Garaža: Alfa Romeo 167

Post od djole155 »

Ovde je f40 menjač,m32 je u 1.9 Astri,Vectri c,Alfi 159, i valjda Saab-u 9-3 itd(takođe i nekim benzincima)
Ja ga imam godinu dana u 159,za sad je sve super,samo redovna zamena ulja i do max.I ja sam se u početku plašio malo zbog menjača ali nije bauk,i da stradaju ti ležajevi 5-e i 6-e koji su mana remont se radi do 300€ i onda si miran duugo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ja nadjoh podatak da sve insignije sa 6 brzina nose m32 menjace, ne stradaju samo lezajevi 5. i 6. vec mogu i svi tad menjac pocinje da se cuje i u leru a i u svim brzinama, u svakom slucaju i da strada samo 1 lezaj glupo je ne odraditi sve lezajeve da ne otvaras menjac opet, kolegi na cromi se cuje u svim brzinama menjac jedino se na leru ne cuje, 270e mu traze za remont svih lezajeva plus ruka za skidanje menjaca, cca 400e ti treba obrni okreni, a kad si vec skuno menjac to moze da povuce i zamenu seta kvacila za sobom ako se ispotavi da je pred zamenu. Svakako ova insignija sa oglasa je automatik, pa nece imati ove probleme ali kakvi su ti automatici kod opela pojma nemam, znam da su im poluautomatski menjaci koji su isli u merive, corse i sl. bili losi.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Pre mesec dana odradio je kolega menjac sa Astre J u Sapcu, 350 evra ga izasao remont.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Hvala svima na informacijama!
matematicar
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2022, 23:21

Post od matematicar »

auto nije zanimljiv ali je zanimljiv opis

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
Korisnikov avatar
djole155
Reactions:
Pridružio se: 19 Avg 2012, 10:54
Garaža: Alfa Romeo 167

Post od djole155 »

Poslednja izmena od djole155 u 11 Jan 2025, 11:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

nisu neke reprezentativne slike ali fino deluje
Odgovori