Stranica 159 od 429
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 07 Sep 2016, 22:02
od nidza
Difolt pizze su najukusnije. Treba da je tanka i jednostavna. Da hrska.
Može da se jede i ovo sto stave kajmak i burek i pljeskavicu sa ćevapima na picu, ali to je bespotrebno kvarenje svih tih pojedinačno dobrih poslastica.
Tapatalk
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 07 Sep 2016, 22:48
od Floyd
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 07 Sep 2016, 23:18
od snork
Gaginh0 napisao:Lako je skontati sta staviti na picu, ja testo ne mogu da naoravim da ga hebes. Ili se lepi, ili se ne razvlaci, ili bude suvo i tvrdo, ma haos...
Da, testo je najvažnije. Meni isto nikad ne ispadne kako treba. Obično naraste previše, pa bude predebelo. Plus ima rupice, kao hleb i bude suvo. Ne znam da li treba manje kvasca, ili treba dodati ulje u testo, ili šta već.
Filovanje je najmanji problem - mortadela i kačkavalj (meni je mocarela previše blaga).
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 07 Sep 2016, 23:22
od ftj
Mora i jaka peć, nikad u rerni ne moze da ispadne tako kako ocekujes iz picerije.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 07 Sep 2016, 23:36
od passenger
500g brašna
Mlako mleko i pola kvasca umutiti i pustiti 10 min sa strane da se ohladi.
U brašno malo šešera, malo soli. Pa rakijsku čašicu ulja
i onda mleko i kvasac sipati u brašno i decilitar ne baš vruće vode, ali da nije ni mlaka.
Pustiti ppola sata da naraste, a malo prosuti brašna po testu. Pokriti čistom krpom
200 steleni.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 08 Sep 2016, 00:22
od Xepoj87
passenger napisao:Kad smo kod pizza, preporučite mi nešto za domaću pizzu. Da bude mesnato naravno. Stavljam šunku, slaninicu, rendam sira odozgo, stavljam neki drugi sira takodje. Podlogu mesi supruga, ne kupujem one smrznute. Poprilično je dobro.
Kad vi pravite kod kuće, šta stavljate?
Probao sam i sa roštiljskom kobajom, tanko iseckano i fino je. Probao i vrlo tankim listićima krompira i nije nešto.
Mocarela(ja volim tvrdju, stariju, na rendanje), prsuta, pelat, rukola preko i kada je izvadis, pospes parmezanom(i tu volim stariji, onaj bazni mi je previse slab, pa moram mnogo da ga stavim, a onda me nervira kada se osecaju zrnca u ustima).
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 08 Sep 2016, 00:49
od snork
Passenger, hvala. Kad kažeš "pola kvasca", da li misliš na kocku svežeg ili na suvi kvasac u kesici?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 08 Sep 2016, 00:55
od Laki021
Pa vi ljudi nemate pojma
Testo za pizzu ne moze na frku da se napravi, to je ozbiljan projekat i zahteva pazljivo planiranje.
Morate krenuti bar dan ranije, jos bolje dva, kvasac se ili ne koristi ili jako malo. Fora je da testo stoji dan dva i da lagano raste bez kvasca.
Tenperatura pecenja treba da bude max moguca, idealno oko 400c ali to nase rerne ne mogu dobaciti...
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 08 Sep 2016, 00:57
od snork
Pa nemam pojma, zato i pitam.

I meni je logično da moram smanjiti količinu kvasca, jer testo mnogo naraste i ima rupice, a za picu treba tanje i tvrđe.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 08 Sep 2016, 10:41
od Velja
ftj napisao:Mora i jaka peć, nikad u rerni ne moze da ispadne tako kako ocekujes iz picerije.

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 08 Sep 2016, 12:05
od TheWickerMan
Dajte neku preporuku za restoran oko Zlatarskog jezera

Peđa?
sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 08 Sep 2016, 15:04
od passenger
snork napisao:Passenger, hvala. Kad kažeš "pola kvasca", da li misliš na kocku svežeg ili na suvi kvasac u kesici?
Mislim na kocku svežeg kvasca
U nedelju imam goste, pa ćemo da probamo sa celim kvascem na pomenutu količinu svega.
Kad mesiš, vidi okvasi ruke ili sipaj malo brašna - po potrebi. Da bude malo lepljivo testo, al da se odlepi brzo sa ruke.
Nikad ne puca na taj način.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 08 Sep 2016, 16:17
od rade74
Testo ima rupice zbog gasa.
Treba istisnuti gas.
Ide kvasac i treba mlaka voda.
Fermentacija testa tacno koliko treba,to se vidi po testu,zavisi od temperature gde testo "lezi"itd...
Premesite testo izbacite ugljen dioksid napravite tanko, ubacite na 350 c i to je to.
Sent from mTalk
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 08 Sep 2016, 16:36
od passenger
Vidiš s kojim predznanjem se pravi pizza?
Kod mene nema rupica, jer se mesi minimum 5 minuta, ponekad i više.
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Poslato: 08 Sep 2016, 17:15
od rade74
Bitno vam je i brasno, imate meko i ostro brasno.
Ne valja previse ni kad je ostro jer previse kupi u sebe vode i fermentacija je drugacija u odnosu na meko.
Treba mesati brasna, itd...
Sent from mTalk