Pa, ja delom mogu da ti odgovorim na to pitanje: guzonjama je mnogo žao da se odreknu udobnih fotelja, generalskih plata, stanova i sl...jbg u tom slučaju bi stvarno nešto morali da rade, umesto samo da šilje
Poslednja izmena od superboss u 23 Jan 2014, 21:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Ne podržavam pobune vojske, ali sam mišljenja da je 1991. JNA trebalo da preuzme vlast i pohapsi političare koji su se spremali za rat, u svim republikama, te da na taj način sačuva SFRJ. Pričao je pre nekoliko meseci tadašnji admiral flote Branko Mamula o tome, imali su mogućnosti, ali i ne i odlučnost da to urade.
Hrvati su dobili oko 300 komada, e sad nije to bas da se poklanja. Kako oni kazu treba platiti transport koji je veoma skup, plus sto je to vecinom tehnika izraubovana po Avganistanu i ostalim vukojebinama pa se mora raditi i remont. Ta vozila su isto tako skupa za odrzavanje, a i nisu bas za ove nase i slicne krajeve. Taj koji " dobije" te kante ce ih verovatno opet voziti po nekim pustinjama i vukojebinama umesto americkih vojnika. Nisu Ameri ludi..
Bas bih voleo da vidim uzivo kako Rafal pravi ostre zaokrete sa ovoliko tereta podvesenog ispod krilima i trupa, naseg orla kada natovare ubojnim sredstvima jedva se vuce, jako je tezak tada na komandama, zaokret mu je dosta povecan. Jbg slabasni RR motori nista drugo
Ko upravlja avionom? Dalibor (Radoš Bajić) iz filma "Partizanska eskadrila"? Nije baš sleteo nežno... dočekao ga je na jedan točak, a to je no-no. U stvari, meni svi ti stari ili današnji manji avioni sa glavnim stajnim trapom napred deluju dosta nezgodno za sletanje. Ne smeš da ga poravnaš nisko iznad piste, pa onda volan ka sebi kao kada je glavni stajni trap nazad, već mora obrnuto, da ga dočekaš "na nos".
Baba kaže da negde u ambaru još od rata stoji parkiran Messerschmitt od Frau Šilovićkinog ljubavnika.
Eh... što bih voleo da sam bezobrazno bogat i da imam restauriran Me-109 ili FW-190, Spitfire Mk IX ili sl... a najviše Me-262 ali da ne preterujem, ne mogu da budem baš toliko bezobrazno bogat.