Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Postavio sam pitanje jer kada se jednim tockom popnem na ivicnjak skripi mi tabla u suprotnom cosku kod A stuba. Kia je u pitanju.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Radi školjka. To je potpuno normalno.
Što je jeftiniji auto, više takvih sitnica ima.
Tapatalk Pro
Što je jeftiniji auto, više takvih sitnica ima.
Tapatalk Pro
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tako je, uvija se sasija. Sad ako dodje do ekstrema tipa ne mogu da se otvore vrata u nekoj takvoj situaciji onda je vec znak da majstor nesto nije dobro zasvajsovao. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
To je uobičajena pojava kod starijih Zastavinih vozila, recimo. Vreme čini svoje, nažalost.
TT
TT
Kako planiram da sam zamenim tockove, kupio sam hidraulicku dizalicu od 2t, ali nisam znao foru da je maksimalna visina dizanja iste 295mm.
Na Puntu ova visina podigne tocak samo za dlaku od zemlje, vidi se da nedostaje jos par cm. Fabricka dizalica je na 330mm.
Na Kia Ceed-u kada je spustena, knap moze da se provuce ispod auta i nije problem podici isti.
Ovo iskustvo moze da koristi nekome...
Na Puntu ova visina podigne tocak samo za dlaku od zemlje, vidi se da nedostaje jos par cm. Fabricka dizalica je na 330mm.
Na Kia Ceed-u kada je spustena, knap moze da se provuce ispod auta i nije problem podici isti.
Ovo iskustvo moze da koristi nekome...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Podmetnes ispod nje neko drvo, ciglu ili slicno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
- Kontakt:
Ja dignem auto 6-7cm i oba tocka budu u vazduhu
Za 5 godina sam toliko dizao svoj sto tudji auto da sam izlizao puz na dizalici pa sam pre 2 godine kupio drugu, jedva nasao neku koja moze ispod da stane 

Being second is to be the first of the ones who loose...
Cvrstoca skoljke je premala za dati raspon tockova pa se prekomerno uvija. Nije normalno ali desava se kada omanu konstruktori. Tu nista ne mozes da ucinis samo obrati paznju da se ne penjes na ivicnjak, da ne menjas tocak na dizalici u jednoj tacki, da ne opterecujes krov vozila dodatnim teretom, da ne ugradjujes i koristis kuku a auto kao vucno vozilo i slicno.ikac2000 napisao:Postavio sam pitanje jer kada se jednim tockom popnem na ivicnjak skripi mi tabla u suprotnom cosku kod A stuba. Kia je u pitanju.
Prosto tako je napravljen pa redukuj upotrebu na minimalno zahtevnu voznju.
I osiguraj stakla na vozilu od loma.
Nekad davno, devedesetih, je bilo cesto da na Coltu pukne soferka, bas zbog tih uvijanja.
Na mom je bila pukla.
Na mom je bila pukla.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
U pitanju je karavan koji mi treba bas za sve to. Ipak je auto 4.7m, pa verujem da mu je plastika losa, a uvijanje vise manje normalno.ljubitelj napisao: samo obrati paznju da se ne penjes na ivicnjak, da ne menjas tocak na dizalici u jednoj tacki, da ne opterecujes krov vozila dodatnim teretom, da ne ugradjujes i koristis kuku a auto kao vucno vozilo i slicno.
Prosto tako je napravljen pa redukuj upotrebu na minimalno zahtevnu voznju.
I osiguraj stakla na vozilu od loma.
Sent from my GT-P5110 using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
Jbs auto ako ne smes na dizalicu da ga podignes, to je djubre.
Послато са GT-I9195 користећи Тапаток 2
Послато са GT-I9195 користећи Тапаток 2
Koji auto ne sme na dizalicu? Naravno da svaki sme, samo i to može pogrešno da se uradi. Svakakvi priučeni klinci danas rade po servisima, a problem je što ih niko ne kontroliše šta rade.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
sta je bolje zimi, runflat gume ili obicne tubeles gume za bmw f30? velicina 205 60 R16
najbolje da ga zimi parkiras u garazu... kao sto rady wolfy 
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Re: AW: Zimske gume - da ili ne?
Uzmi obicne. Jeftinije su, udobnije i bolje po snegu. U tom slucaju samo nabavi set za reparaciju jer nemas rezervnu. Ako si pretplacen za pomoc na putu, ne treba ti ni to.