Fiat 500L

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Fiat 500L

Post od Ji 4Tze »

Xepoj87 napisao:
Ji 4Tze napisao:onda kupi hladnjaču, ili gaji nešto drugo
uvek ima nešto, uvek može od nule da se počne. Treba ti godinu dana da naučiš, godinu da volontiraš i dve godine da kreneš i u trećoj si već u plusu. To je u najgorem slučaju.
Mladi ljudi bace 5 godina na čekanje da im neko da posao, platu i savršene uslove samo da bi se uvalili. To je stanje i na nivou grada, eto recimo Kragujevac, da li postoji neka cifra kolko je društvenih para uprcano u tu višedecenijsku avanturu.
Nije programiranje jedini dobro plaćen IT posao u Srbiji.
Svako selo danas ima internet, mogućnosti su bezgranične.
Ali, lakše je blejati po netu, fejs, insta i ostalo nego da se sedi i nauči nešto.
Ahaha, pitam se ima li njih 2 hiljade sitno da svi pokupuju hladnjace? :kezo:

Daj mi i jedno 50k eura za kupovinu i sadjenje 2 hektara lesnika, u najboljem slucaju, pa me onda izdrzavaj 2 godine te obuke i ucenja i jos 4 godine dok ne poraste za berbu, ja cu licno otici u selo i saditi lesnik.
Da ne spominjem sta sve i za to vreme treba lepo da se potrefi :)

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Baš o ovome i pričam :)

"daj mi" (50,000 evra, lol) i "Izdržavaj me" dok "ja radim na veliko" i "ja ću lično da idem na selo"
A šta ćeš ti da radiš?

Inače i ovo je pokazatelj inflacije. Nekada (pre 10god npr) je 100 evra bilo nešto važno. Kad neko traži neki trik da mu otkriješ, bilo je "daj 100e" to je sada "daj 500 evra".
O započinjanju posla bilo je "daj 10.000"
Sada je to "daj 50.000"
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Prošlo je toliko dana, a još niko nije dao celovitu analizu i objektivno sagledao situaciju. Manje više krećemo se od jednog do drugog spinovanja javnosti, istina vrlo sofisticarnih, jer zeznuto je zameriti se radnicima, ali i Fiatu. Jedina konstanta je besomučno širenje straha svake vrste.

Nije baš crno bela situacija u ovom štrajku, ali podržavam radnike jer u kdubljem ontekstu ovo možda pokrene širu socijalnu priču u Srbiji i pomogne da se ljudi oslobode straha, neinventivnosti i zaparloženosti što se pokazuje i kroz reakcije, ali i kroz štrajk u Gorenju.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Ovo sa skrivanjem ugovora mi je vrh.
On ima priliku da izvadi taj ugovor i javno osramoti i jos vise upropasti opoziciju (ako je to ikako moguce) i dodatno ucvrsti svoju vladavinu. Zasto to ne uradi? Ja verujem da on sklapa takve, pa mozda i gore ugovore po drzavu. Ako javno popljuje tako nesto, to je jasan signal investitorima da ne dolaze kod nas.

A mislim da se Fiatu ne isplati da ode odavde, gde ce oni dobiti bolje uslove od ovoga? Kakva crna Poljska...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ne može da se objavi ugovor jer je to poslovna tajna, a ako prekrše tu odredbu ugovora sledi drakonska kazna pred međunarodnim sudom, pada kreditni rejting države i nijedan ozbiljan inverstitor nam neće doći. Prvi bi Vučić objavio taj ugovor da može, nemojte imati dileme oko toga. Isto tako ni sledeća vlast neće moći da objavi ugovor o Beogradu na vodi, koliko god to htela da bi pokazala štetočinstvo njegove vlasti. Međunarodne obaveze su nešto s čim nema zezanja.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

starac vujadin napisao: Jedina konstanta je besomučno širenje straha svake vrste.

...ovo možda pokrene širu socijalnu priču u Srbiji i pomogne da se ljudi oslobode straha, neinventivnosti i zaparloženosti.
+101
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Pa cudi me onda da ovaj ekonomista i konsultant za strana ulaganja iz gore navedenog teksta pominje ovo:
Čudno je što ova vlast nije izašla u javnost s tim ugovorom, kad je došla do njega i videla ga, dodao je. Nema nikakvog opravdanja ako je nešto loše da se to i sakriva, istakao je.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

To samo govori da ili ne zna ili priča na "zadatu temu". Poznajući nejgov lik i delo on uvek zastupa neki strani interes, kritikujući državu i kad treba i kad ne treba. Koliko vidim ne poznaje ni automobilsku industriju.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Najveći kriminal je na državnom nivou.
Od zakupa satelita na dalje, ne sećam se svega (koncesija za Alpinu npr).
Međudržavni sporazumi služe da se sakrije pljačka (NIS, BGH2O).
Tajni ugovori, subvencije, neplaćenje poreza, doprinosi za zaposlene koje plaća držva (FIAT).
Železaru smo već "zaboravili" (Kamaraš i ekipa).
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Te mahinacije kreću još sa izvora novca. Svi ti EU i belosvetski fondovi uslovljavaju dodelu sredstava nekim njihovim interesom, a računaju i na ,,akumulaciju sredstava kod naše elite''...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

To se kaze tok novca :D Mene je strasno razocaralo sto drzava nije stala u stranu radnika (i da nisu u pravu, moraju stati), nego se supkaju Zabarima kao da su jedini na svetu koji prave automobile. Po meni je to jako losa poruka koju salju. Pregovori zato i sluze, da se nadje resenje koje pogoduje i jednoj i drugoj ugovornoj strani. Sto se mene tice, nek idu ko ih jebe, govna nam ne trebaju.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

ftj napisao:Dobro je biti tvrd pregovarac al problem je sto takvi retko naprave posao. Tako i ovi radnici da se ne iznenade ako fiat ode i oni ostanu i bez ovih sadasnjih plata.

Tako su i oni sto su hteli da prodaju zemlju fiatu za fabriku trazili neke nenormalne cifre i fiat otisao i napravio na drugom mestu i oni sad za tu istu zemlju ne mogu da dobiju 2% trazene cene.
Oni ako hoce da "odu" - oticice bez obzira na strajk, povecanje plata ili bilo sta sto ima veze sa radnicima.

Ovakve bezobrazne uslove kakve su dobili ovde nigde na svetu ne mogu da dobiju. Kakva crna Poljska - pa tamo bez 3 puta vece plate nece da ih pogledaju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Ma neće Fiat nigde, ne isplati im se, a mogli bi da imaju i probleme zbog dosta kooperanata koji su došli, uložili pare i otvorili fabrike... A i nije to tako jednostavno, to je ogromna fabrika i zatvaranje tj. seljenje iste bi bilo skupo...

Najbolje, ali najmanje realno rešenje, za fabriku u KG bi bilo da se pojavi treća strana, koja bi preuzela fabriku i koja bi pravila neki drugi automobil. Verujem da bi one mašine i roboti mogli lako da se prilagode za proizvodnju nekog drugog automobila...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

A ko bi došao...dobri Samarićani?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Cek polako - nisu oni ovde zato sto imaju dobru dusu, vec zato sto im se isplati. Dobili su ozbiljne subvencije, plate radnika su smesne, kooperanti im za sitnu cifru prave delove...
Poslednja izmena od Delija u 14 Jul 2017, 12:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

starac vujadin napisao:A ko bi došao...dobri Samarićani?
Dobri Samaricani, Samaricani, Samara, znaci Lada

https://www.picclickimg.com/d/l400/pict ... e-1300.jpg

Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Odgovori