Letnje gume
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
Nisu, ove godine je Goodyear skuplji 4-5%.
Re: Letnje gume
Za Primacy 3 sam na netu nalazio primedbe da se jako brzo troše, a po ovom novom testu su tu najbolje. Da li su menjali smešu ili je malo namešteno?
Teško da je na ADAC testu namešteno u korist Michelina. To može biti samo veliki plus za njih.
Generalno su godinama (decenijama) unazad Michelin najtrajnije gume u klasi i izbor za one koji najviše prelaze.
Generalno su godinama (decenijama) unazad Michelin najtrajnije gume u klasi i izbor za one koji najviše prelaze.
Kako god okreneš, prva tri brenda treba gledati (recimo), ko mnogo gazi godišnje i gotovo. Što se trajnosti tiče. Za letnje ću kad dođe vreme gađati Continental 225/45/17 i cena nije veliko pitanje jer jako malo prelazim i računam da ću ih voziti bar 3 ako ne i 4 sezone i to je to...
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
Poslednja izmena od Ivan75 u 03 Mar 2015, 09:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Koliko vidim po tim testovima Blue Response ima najbolje držanje i po suvom i po mokrom.
Jedino malo lošiji akvaplaning od GY i Continental.
Pirelli isto dobro stoji.
Ove godine ću možda birati Pirelli ili Dunlop
Jedino malo lošiji akvaplaning od GY i Continental.
Pirelli isto dobro stoji.
Ove godine ću možda birati Pirelli ili Dunlop

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Brže trošenje gume nije mana...to je osobina koja ima svoje prednosti i mane i nekome je to ok, a nekome je neprihvatljivo.
Ma jasno, samo da nije previše.
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Naravno...guma koja se sporo troši mora biti tvrđa...a kada je tvrđa onda ne može biti odlična po hladnijem vremenu ili mokrom kolovozu. Neki kompromis mora da se nađe, svako prema svom afinitetu.
A i nameni gume.
Sportske gume se brže troše od turnig (eko) ali imaju boljigrip. Bitno je da postoji izbor.
Ja naručio Blu.
Sportske gume se brže troše od turnig (eko) ali imaju boljigrip. Bitno je da postoji izbor.
Ja naručio Blu.
Meni nije gušt da po nekoj kiši malo više nagazim, bitniji mi je grip na suvom što nikako ne znači da me baš briga ako je guma tvrda i ne troši se...na letnjim 17" imam Bridgestone Turanza koje su manje više napljuvane kao plastikaneri, samo se nadam da se neću baš razočarati jer mi se čini da mogu da zgaze još dve sezone sigurno...moraću bar na početku oprezno po mokrom pa ću znati. S obzirom šta su ljudi pisali o njima prilično sam sumnjičav, naročito za kišu.
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
===============
Nokia Lumia 1520 & TT
BlueResponse spada u neku sredinu, koliko vidim.
Ali ga nema u 225/45R17?
Kažem, jer na testu u toj dimenziji je SportMax.
Kolika je razlika između SportMax i BlueResponse?
Ali ga nema u 225/45R17?
Kažem, jer na testu u toj dimenziji je SportMax.
Kolika je razlika između SportMax i BlueResponse?
@Ivan
Mislim da grešiš u postavci stvari.
Po suvom je lako voziti i ispraviti grešku. To su uslovi gde se najređe greši i gde je granica gripa jako daleka. Često drugi faktori budu veće ograničenje od samog gripa.
Po mokrom i ostalim problematičnim podlogama su greške mnogo češće i teže je izvući se iz njih. Tada je dobra guma bitnija nego po suvom.
@ Nikaragva
Naravno da ga ima u 225/45/17. Tu dimenziju sam i naručlo. SportMax je klasična sportska guma koja drži ko blesava ali se i brzo troši. Meni takva guma ne treba. Bus nije konstruisan za takvu vožnju da bi guma bila ograničavajući faktor.
Blu je turing guma i mislim da je sasvim primerena mojim potrebama. Imao sam ContiEcoControl 5 i odlično su mi radile posao. Izgleda da se sada zovu PremiumContact.
Uzeo bih ja ponovo Conti ali je razlika u ceni reda veličine 30% pa ne vidim logiku da toliko doplatim jer su gume po testovima vrlo slične.
Svi koji voze Blu su više nego zadovoljni pa nema razloga da ja ne budem.
Mislim da grešiš u postavci stvari.
Po suvom je lako voziti i ispraviti grešku. To su uslovi gde se najređe greši i gde je granica gripa jako daleka. Često drugi faktori budu veće ograničenje od samog gripa.
Po mokrom i ostalim problematičnim podlogama su greške mnogo češće i teže je izvući se iz njih. Tada je dobra guma bitnija nego po suvom.
@ Nikaragva
Naravno da ga ima u 225/45/17. Tu dimenziju sam i naručlo. SportMax je klasična sportska guma koja drži ko blesava ali se i brzo troši. Meni takva guma ne treba. Bus nije konstruisan za takvu vožnju da bi guma bila ograničavajući faktor.
Blu je turing guma i mislim da je sasvim primerena mojim potrebama. Imao sam ContiEcoControl 5 i odlično su mi radile posao. Izgleda da se sada zovu PremiumContact.
Uzeo bih ja ponovo Conti ali je razlika u ceni reda veličine 30% pa ne vidim logiku da toliko doplatim jer su gume po testovima vrlo slične.
Svi koji voze Blu su više nego zadovoljni pa nema razloga da ja ne budem.
Poslednja izmena od Paja u 03 Mar 2015, 10:01, izmenjeno 1 put ukupno.
PremiumContact je uvek postojao. A i EcoContact. Ima ga i sada.
Kod Continentala imaš SportContact, PremiumContact i EcoContact
Imam sam ih sve u ranijim izvedbama sem PremiumContact.
Zna li neko koliko se brže troši SportMax od BlueResponse?
Kod Continentala imaš SportContact, PremiumContact i EcoContact

Imam sam ih sve u ranijim izvedbama sem PremiumContact.
Zna li neko koliko se brže troši SportMax od BlueResponse?