http://www.youtube.com/watch?v=2SBAhNb1Y4w
http://www.stormbirds.com/project/index.html
Kad ljudi imaju para, vremena i volje - sve se može...

JNA nije mogla da pohapsi politicare jer su tada u SFRJ postojali politicari koji su tu istu JNA drzali u saci. SFRJ kao projekat jednostavno nije mogla nikako da opstane, osim u uslovima diktature. Da je to tacno, govori cinjenica da je ta ista SFRJ trajala od dolaska jednog coveka na njeno celo pa sve do njegovog odlaska. Jedino sto je tada preostalo, bilo je da narodi u toj istoj SFRJ gledaju kako da sto vise teritorija prigrabe za sebe. Jedan covek (zvao se Slobodan Milosevic) je u periodu od 90-te do 92-ge imao ekskluzivnu priliku da sam iscrta granice Srbije i da tu listu zelja preda Amerikancima. On je sacekao da vreme za akciju istekne, da Hrvati izlobiraju kod Amera za svoje interese (ono sto nisu mogli da plate novcem, placali su cistim zlatom), da se zatim lepo naoruzaju i obuce od strane americkih komandosa, on i njegova porodica su u medjuvremenu pljackali drzavu i narod Srbije, pa kad je s tim zavrsio onda se dosetio kako bi bilo lepo da se malo pobrine za drzavne interese. Amerikanci su tada rekli : Kasno je, imao si svojih pet minuta !snork napisao:Ne podržavam pobune vojske, ali sam mišljenja da je 1991. JNA trebalo da preuzme vlast i pohapsi političare koji su se spremali za rat, u svim republikama, te da na taj način sačuva SFRJ. Pričao je pre nekoliko meseci tadašnji admiral flote Branko Mamula o tome, imali su mogućnosti, ali i ne i odlučnost da to urade.
meni je saburova knjiga mnogo bolja...klosterman mi nesto nije legao, sta znam...Cica Maca napisao:Samo malo upozorenje vezano za Klostermanov cirkus. Malo je pobednicki pisano, posle rata iako su to prakticno isecci iz dnevnika. Osim jednog poglavlja, gde opisuje vece (bdenje prakticno) Valetru Novotniju. Mislim da su prave emocije samo na tom mestu u citavoj knjizi ispravno prenete.
Saburo,... vise istorijski aspekt ali moze da se nasluti mnogo toga. Emocije, radost, tuga... OK, nisam knjizevni kriticar, ali ovo je moje misljenje.