Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Kako da skinem farbu/flomaster kojom je vulkanizer napisao koja je koja guma?
Bez mozga je obelezio spoljnu stranu.
Sent from my GT-P5110 using Tapatalk
Bez mozga je obelezio spoljnu stranu.
Sent from my GT-P5110 using Tapatalk
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
To je verovatno kreda. Meni juce skinuli benzinom cini mi se.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
Ja isto pizdim od toga kad vidim. Od 4mests zacovelezavanje zmarci me uhvate kad to vidim. Istrljaj krpom, mada zavisi od krede, jacine stiska, bokacgume, nekad se lagano obrise nekada je bascproblem.
Послато са GT-I9195 користећи Тапаток 2
Послато са GT-I9195 користећи Тапаток 2
Re: AW: Zimske gume - da ili ne?
razmisljao sam da uzmem 4 celicne felne,4 ratkapne i 4 runflat gume zimske u delti, po tocku sa sve felnom,ratkapnom i runflat gumom 205 60 R16 je 28000din po tocku,ratkapna je samo 4000dinFloyd napisao:Uzmi obicne. Jeftinije su, udobnije i bolje po snegu. U tom slucaju samo nabavi set za reparaciju jer nemas rezervnu. Ako si pretplacen za pomoc na putu, ne treba ti ni to.

Drug, nesto si zakukuljio ceo post i u svoj toj gunguli vidim cenu od 10000 din za zamenu 4 gume? Jel to pretplata da menjas to 5 godina x 8 tocka ili si samo dodao jednu nulu (0) 

pa sa obzirom da je meni jedan od poznatijih vulkanizera trazio 8.000din da namontira i izbalansira 20" ne bi me cudilo i da su 10.000din za RF...
kakvih crnih 1.000eura za set 16 :trljamoci:
ja sam mogao da uzmem bas povoljno ove felne od druga, ali me nisu zanimale posto su za BMW pa ih je uzeo ovaj TOCAK, moj predlog je da uzmes njih za leto a sadasnje ostavis za zimske... misli da ti mogu zavrsiti ovaj set za 1400 eura sa skoro novim gumama koje su i bile na njima, ali ih je ovaj lik skinuo
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... bmw_3_f30/
kakvih crnih 1.000eura za set 16 :trljamoci:
ja sam mogao da uzmem bas povoljno ove felne od druga, ali me nisu zanimale posto su za BMW pa ih je uzeo ovaj TOCAK, moj predlog je da uzmes njih za leto a sadasnje ostavis za zimske... misli da ti mogu zavrsiti ovaj set za 1400 eura sa skoro novim gumama koje su i bile na njima, ali ih je ovaj lik skinuo
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... bmw_3_f30/
Dole kod nas na jugu moze da se nadje za tubeles 100 din montaza, 100.din balans, do 15" za celicane, a za alu je balans 150... Ima i nesto skuplje, ali zanemarljivo. Koliko to iznosi gore, severnije?!
- dag81
- Kontakt:
Ma gde bre 10.000din za zamenu ROF guma.
Kod mene u servisu je skidanje istih 350din po tocku, balans standardno. Za 16'' izajde komplet 2400din za ROF gume. Neka je u BGDu jer je usluga dosta skuplja, sve to 4000din, ali vise tesko, iako bih licno voleo da su cene vise.
Tako da ovi bas klepaju po usima u Delti.
@Adrei,
Opet cu reci blago beogradskim vulkanizerima, gazdama. Ovde se nekad lome da li ce da plate balans 200 ili 250din za alu. TJ. nekima nije bitnan balans, vec da je jeftinije, a cak sitno tresenje volana smatraju normalnim.
Kod mene u servisu je skidanje istih 350din po tocku, balans standardno. Za 16'' izajde komplet 2400din za ROF gume. Neka je u BGDu jer je usluga dosta skuplja, sve to 4000din, ali vise tesko, iako bih licno voleo da su cene vise.
Tako da ovi bas klepaju po usima u Delti.
@Adrei,
Opet cu reci blago beogradskim vulkanizerima, gazdama. Ovde se nekad lome da li ce da plate balans 200 ili 250din za alu. TJ. nekima nije bitnan balans, vec da je jeftinije, a cak sitno tresenje volana smatraju normalnim.
ma moze i u beogradu sve to za vise nego duplo manje, nego mi je samo ovo bilo neverovatno pa sam napisao... prvo sam mislio da je odvalio cenu kad je video 20" alli onda sam procitao cenovnik
otprilike je za 19" bilo 990 po tocku, a za 20" 1980po tocku (razlika je bila tacno x2)
inace, za farbanje 4 i ispravljanje 2 felne(jedna je samo trebala da se ispravi) trazili su mi oko 40.000din
jeste da rade savrseno, ali opet...

inace, za farbanje 4 i ispravljanje 2 felne(jedna je samo trebala da se ispravi) trazili su mi oko 40.000din

- dag81
- Kontakt:
Ja mogu da razumem da lupis cenu ako ti se nesto ne radi, kao to 40.000din za farbanje. ALi da bude duplo sluplje za 20 u odnosu na 19'' mi malo nije jasno.
Oko 50% je razlika kod vulkanizera po centru,za montiranje 17 i 16" felni...
17 idu od 800-1000 dinara. Kod nekih malo starijih,i onako,domacinskih vulkanizera,ide oko 600 po tocku.
Ali takvi cesto vec 18 RF nema sanse da montiraju
Delta,kao i svaki ovlasceni,ima skoro evropske cene usluga
I ja sve mogu da razumem,ali da neko ide u ovlasceni na zamenu guma,to da me jebes,ne kapiram
17 idu od 800-1000 dinara. Kod nekih malo starijih,i onako,domacinskih vulkanizera,ide oko 600 po tocku.
Ali takvi cesto vec 18 RF nema sanse da montiraju

Delta,kao i svaki ovlasceni,ima skoro evropske cene usluga

I ja sve mogu da razumem,ali da neko ide u ovlasceni na zamenu guma,to da me jebes,ne kapiram

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
meni je bas extra kad neko menja gume u ovlascenom, to mi je veliki + pri kupovini polovnog auta... moj A5 je za svaku zamenu zimski-letnji set isao u ovlasceni, tako da u sistemu imas 100% proveru kilometraze..
Sent from my Galaxy Tab 3 using Tapatalk
Sent from my Galaxy Tab 3 using Tapatalk
Poslednja izmena od ADrei u 24 Mar 2014, 01:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Da vozim novi m5 sigurno ne bih menjao tockove u beogumi.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Koji to ovlasceni upisuje u sistem zamenu tockova ? 
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Brzine idu u H-a !!!