Računari
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Računari
Imas pp
Nije pravilno konfigurisana mreza.
Na ruteru proveri da li je ukljucen DHCP
Iskljuci sve racunare, osim tog jednog mobilnog.
Na nekom mreznom uredjaju (racunar, mobilni, stampac,...) je pogresno postavljena mrezna karta, dodeljena je fiksna IP adresa iz opsega automatike DHCP servera.
Koji je to uredjaj saznaces kada budes ukljucivao 1 po 1, sa razmakom od 3-5 minuta. Taj koji je pogresnog konfigurisan ce zablokirati mrezu.
Opisani simptomi su tipicni za to.
Obrati paznju da je IP 169.254.nesto.nesto fiktivna, to znaci da uredjaj nije iskomunicirao sa DHCP i da nije ni sa cim povezan.
Sto se tice WLAN odaberi u padajucem meniju frekventni plan za Rumuniju, automatski ce se odabrati pravilan radio kanal.
Dodatno, taj beli ruter je osetljiv na povisenu radnu temperaturu. Proveri da nije u blizini nekog grejnog tela, cak i lampe koja zraci direktno na njega.
Iskljuci ga kompletno sa napajanja, odnesi napolje da se ohladi na 15tak minuta. Ne duze.
Ukljuci i proveri da li je sve ok.
Nece doci do kondenzacije unutra ako je bio napolju ne duze od navedenog.
Zovi telefonom tehnicku podrsku, moze daljinski da se proveri stanje konekcije, tehnicki parametri.
Ukratko
-Wlan na Rumuniju (moze i Italiju) obavezno, uvek mi je ovo resilo sumnjivu situaciju
-dozvoli da DHCP radi svoj posao i sve stavi uredjaje na automatiku, nakon toga obavezno puni reset
- proveri da ne pregreva
U statistici (meni) proveri stanje kvaliteta konekcije.
Stotine rutera sam resio i obicno je neko pogresno setovanje pocetni uzrok.
Ako imas problema sa snalazenjem po menijima resetuj hardverski ruter, ima dugme sa zadnje strane ispod male rupice.To ce ga vratiti na ispravne pocetne parametre osnovnih podesavanja.
edit> ako ti uopste radi veza sa spoljnim svetom opcija sa Team Viewer daljinskom kontrolom je najefikasnije resenje koje je vec predlozeno.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Šta mislite o SSD-u u smislu veličine, 60gb ili 120gb? Planiram HyperX da uzmem(u tom slučaju samo 120GB dolazi u obzir jer nema manji), ideja je da stavim sistem na njega i najčešće korišćene programe, ali sam čitao da drastično gube performanse kada su puni preko polovine.
Takođe 120GB daje mnogo bolji odnos uloženo dobijeno(60GB ~6500, 120GB ~8700-10k(važi za 300V seriju, Samsung EVO, Seagate osnovni)). Ako imate predlog za neki drugi brend recite, mada koliko vidim svima su manje više ujednačene performanse u klasama, osim Intela koji odskače cenom a za perf. nisam siguran.
Vidim i sada da je dosta pala cena ovih od 120gb, valjda su došle nove količine, do pre neki dan nisu bile cene kao sada.
Elem, koliko je opravdano uzimanje 120gb vs. 60?
Pored toga imam ~1.2TB na dva HDD-a i to mi je dovoljno za duži period. Od toga je jedan HDD SATA3 7200rpm.
Takođe 120GB daje mnogo bolji odnos uloženo dobijeno(60GB ~6500, 120GB ~8700-10k(važi za 300V seriju, Samsung EVO, Seagate osnovni)). Ako imate predlog za neki drugi brend recite, mada koliko vidim svima su manje više ujednačene performanse u klasama, osim Intela koji odskače cenom a za perf. nisam siguran.
Vidim i sada da je dosta pala cena ovih od 120gb, valjda su došle nove količine, do pre neki dan nisu bile cene kao sada.
Elem, koliko je opravdano uzimanje 120gb vs. 60?
Pored toga imam ~1.2TB na dva HDD-a i to mi je dovoljno za duži period. Od toga je jedan HDD SATA3 7200rpm.
Uzmi samsung evo seriju. 120gb je 70e i bice ti dovoljan.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
- Uroš S.
Gde ima za 70? Ovde je 90-95. Kupujemprodajem varijante otpadaju, mada su tamo cene komponenti često i veće.
Edit: Uz to je 840 Evo 540/410, a HyperX je 555/510 za 200 kinti više.
Edit: Uz to je 840 Evo 540/410, a HyperX je 555/510 za 200 kinti više.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
ljubitelj napisao:Nije pravilno konfigurisana mreza.
Na ruteru proveri da li je ukljucen DHCP
Iskljuci sve racunare, osim tog jednog mobilnog.
Na nekom mreznom uredjaju (racunar, mobilni, stampac,...) je pogresno postavljena mrezna karta, dodeljena je fiksna IP adresa iz opsega automatike DHCP servera.
Koji je to uredjaj saznaces kada budes ukljucivao 1 po 1, sa razmakom od 3-5 minuta. Taj koji je pogresnog konfigurisan ce zablokirati mrezu.
Opisani simptomi su tipicni za to.
Obrati paznju da je IP 169.254.nesto.nesto fiktivna, to znaci da uredjaj nije iskomunicirao sa DHCP i da nije ni sa cim povezan.
Sto se tice WLAN odaberi u padajucem meniju frekventni plan za Rumuniju, automatski ce se odabrati pravilan radio kanal.
Dodatno, taj beli ruter je osetljiv na povisenu radnu temperaturu. Proveri da nije u blizini nekog grejnog tela, cak i lampe koja zraci direktno na njega.
Iskljuci ga kompletno sa napajanja, odnesi napolje da se ohladi na 15tak minuta. Ne duze.
Ukljuci i proveri da li je sve ok.
Nece doci do kondenzacije unutra ako je bio napolju ne duze od navedenog.
Zovi telefonom tehnicku podrsku, moze daljinski da se proveri stanje konekcije, tehnicki parametri.
Ukratko
-Wlan na Rumuniju (moze i Italiju) obavezno, uvek mi je ovo resilo sumnjivu situaciju
-dozvoli da DHCP radi svoj posao i sve stavi uredjaje na automatiku, nakon toga obavezno puni reset
- proveri da ne pregreva
U statistici (meni) proveri stanje kvaliteta konekcije.
Stotine rutera sam resio i obicno je neko pogresno setovanje pocetni uzrok.
Ako imas problema sa snalazenjem po menijima resetuj hardverski ruter, ima dugme sa zadnje strane ispod male rupice.To ce ga vratiti na ispravne pocetne parametre osnovnih podesavanja.
edit> ako ti uopste radi veza sa spoljnim svetom opcija sa Team Viewer daljinskom kontrolom je najefikasnije resenje koje je vec predlozeno.
Hvala na odgovoru

Preko TViewera je Dzoni_m uocio da je bilo ukljuceno "Connect od demand ,max idle timeout 60min" pa je valjda to pravilo zbrku.Sad je na Nailed-up connection.Net da desktopu sada radi bez prekida,tabovi ok,ucitavanje klipa na yt ok,skidanje torenata ok.
I jos je nesto oko DHCP al ne ispratih

Wireless sad radi ok, mob se konektuje bez ispisivanja onog upozorenja a u opisu wlana stoji IP isti kao sto je podesen u meniju rutera.Nema one fiktivne sto si rekao Ljubitelj.
Nadam se da ce ovo raditi bez problema.
Hvala vam na pomoci

Odlicno.
Jos neki predlozi sa moje strane.
Napravi backup sadasnje konfiguracije. Sacuvaj negde gde inace cuvas slicne stvari.
Taj model je osetljiv na temperaturu i na "prljavu" struju.
Sacuvana konfiguracija ce omoguciti ekspresno vracanje podesenih parametara.
Ako ti se pojavi ponovo problem, trazi od Telekom zamenu. Znaju da cele serije tih ne valjaju.
Uzgred, admin lozinka koja se koristila je koliko se secam i -KMDZTL
(ko moze da zapamti tolike lozinke), pre svega na Thomson/Alcatel ruterima sa pocetka uvodjenja aDSL-a koji su bez wirelessa.
Jos neki predlozi sa moje strane.
Napravi backup sadasnje konfiguracije. Sacuvaj negde gde inace cuvas slicne stvari.
Taj model je osetljiv na temperaturu i na "prljavu" struju.
Sacuvana konfiguracija ce omoguciti ekspresno vracanje podesenih parametara.
Ako ti se pojavi ponovo problem, trazi od Telekom zamenu. Znaju da cele serije tih ne valjaju.
Uzgred, admin lozinka koja se koristila je koliko se secam i -KMDZTL
(ko moze da zapamti tolike lozinke), pre svega na Thomson/Alcatel ruterima sa pocetka uvodjenja aDSL-a koji su bez wirelessa.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Za njegov router admin pass je ztonpk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Pokusavam da po prvi put pustim film preko HDMI kabla sa netbook-a.
Ubacim HDMI kabl, zacrni se ekran, onda se pojavi samo pozadina bez ikonica, sve stoji, nemam misa.
Sta da radim ?
Takodje, spremam komp najverovatnije za prodaju, moram da prebacim BRDO stvari na netbuk, cime da rezem, ne pamtim kada sam poslednji put rezao, je li Nero i dalje najbolji ? Dajte nesto lakse ako ima... Moze li to Win7 po defaultu da radi ?
Ubacim HDMI kabl, zacrni se ekran, onda se pojavi samo pozadina bez ikonica, sve stoji, nemam misa.
Sta da radim ?
Takodje, spremam komp najverovatnije za prodaju, moram da prebacim BRDO stvari na netbuk, cime da rezem, ne pamtim kada sam poslednji put rezao, je li Nero i dalje najbolji ? Dajte nesto lakse ako ima... Moze li to Win7 po defaultu da radi ?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Zašto ne iskoristiš neki online servis? Dropbox, Google Drive, Sky Drive, ima ih koliko hoćeš. Nije optimalno kao način za transfer, ali ćeš tako da uvedeš backup bitnih stvari i to će da ti ostane za ubuduće. Šta bi radio da ti sutra rikne hard?
-
- Banned
Nemam pojma, nisam u toku uopste sa tim zajebancijama, evo prebacujem slike na USB, imam 20GB, ide toliko sporo da ce mi trebati nedelju dana. Slike ne bih da drzim online svakako. Mozda bi mi znacilo za neke druge stvari, kada bih znao kako.
Sto se tice HDMI kabla, proradilo je kada sam prebacio na nvidi-a karticu sa integruse.
Sto se tice HDMI kabla, proradilo je kada sam prebacio na nvidi-a karticu sa integruse.
-
- Banned
Da li postoji neko progrmace da prebacim sva podesavanja iz CHROME-a sa jednog kompa na drugi ?
Sebeeeeeeeeeekkkkkkkk !!!!!!!!
Sebeeeeeeeeeekkkkkkkk !!!!!!!!
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Export bookmarks
Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
-
- Banned
Hocu ceo profil, cookies, sifre sa foruma, sve...
- Uroš S.
Ja imam sinhronizovan nalog na Chrome-u da gmail-om. Tako imam sve bukmarke uvek, ali nisam obraćao pažnju na history.