Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Zanimljivi oglasi

Post od OMP »

ja sam vozio ovakvu omegu mv6 u najjacem paketu opreme, doduse automatik, bas dobar auto

za sabove ima onaj lik u zemunu, svi idu kod njega, znam lika koj cak iz vranja ide u zemun na servisiranje saba, m,om drugaru dlazio taj lik u KŠ da mu zameni kontakt bravu
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sveta Saab, Batajnica

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Da, njega često pominju u grupama. Ma može da se održava i dalje, nije to problem. 😊

Ta auta, posebno 9000 pre njih, su stvarno bila nešto posebno. Onako, van neke mejnstrim priče
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Meni ovaj 9-3 Kabrio stoji već dugo u favoritima, da mi je bliže, otišao bih da ga vidim, sobzirom da se dugo prodaje, verujem da bih dobio dobar popust i da bih ga uzeo...

Ich habe dieses interessante Angebot gefunden:
https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.h ... ndroid_vip

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Odlican i dobra cena. Steta sto je automatik.
Uzimaj 👍😎

Da li bi tako nešto moglo i u Srb da se uveze? Ne znam da li spada u EURO 3
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Pa jeste Euro 3, znači može uvoz.
Ma daleko mi je baš, a i ima neki problem, piše "VORWÄRTS BÄNDE RUTSCHEN", ne razumem baš ali izgleda da kliza menjač u vožnji unapred, ispid piše da je u rikverc sve okej.
Opet, radije bih neki Volvo C70 uzeo, čak sam ih i ozbiljno uzimao u obzir ali nemam uslova trenutno za treći auto.
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:
Pridružio se: 20 Okt 2016, 09:33

Zanimljivi oglasi

Post od paliic »

Veliki oprez treba imati sa prvom generacijom Saab-a 93 i 95 - generacije sa oglasa iznad, iz razloga jer nose B205 motore (baš je takav prikazan na sl. iznad sa oznakom ecopower).
Osnova motora je generalno vrhunska, ali se kasno u eksploataciji saznalo da postoji problem sa tzv “oil sludge” koji se stvarao u kartetu i dovodio da se od istog začepi sito. Tako su su motori ostajali bez podmazivanja. Uzrok je bio neadekvatan PCV sistem povratnih gasova koji je uzrokovao kondezaciju uljanih para u karteru i stvaranje mulja.
Naknadno su se pojavili PCV update kitovi, ali za vecinu motora iz 2001-2003 je to bilo kasno.
U Saab-u 95 se od 2004. godine fabrički ugrađivao taj kit tako da te generacije nemaju taj prob.
Inače postoji puno primeraka koji su posle generalne prelazili 300 kkm.
Saab 93 druge generacije tzv 93ss nosi odličan 2.0 B207 motor (to je defakto dobro poznati Opelov brnzinac) i tu greške nema.

Ranije generacije Saab-ova - 900 i čuveni 9000 nose B204 motore, koji su stvarno dokazane zveri.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:

Post od paliic »

Inače sam veliki poštovalac Saab-a i rado bih čuvao u garaži jedan 900 Turbo (1 gener) - kupe ili kabrio, sve jedno :))

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

pedja napisao: 31 Avg 2025, 19:08 Sveta Saab, Batajnica

Tacno Bataja ne Zemun

Do skoro je bio u krusevcu jedan 900 turbo sa recimo kraja 80ih, kupe, nemacke table top stanje a secam se tamo sredinom 90ih je bio jedan kabrio takav koji je zavrsio na krovu u centru grada
Drugar je imao 9000 turbo kad smo isli u srednju tj cale njegov vozio a njemu posle nije dao kad je polozio nego ga prodao, kaze jako je to :) a jedan drugi drugar je imao 900 iz 80ih ali tad i nismo gledali na ta kola kao na nesto wow, danas mi mnogo vise privlace paznju tako neki automobili koji su mi u detinjstvu bili nista posebno
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

U Špančevoj u Ujedinjenim Nacijama su bila dva 9000SC, jedan beli i jedan tamni, mislim tamnozeleni, a preko Garskog se kod privatnih kuća kraj pruge nalazio jedan 900 Turbo prve generacije — taj mi je i u to vreme bio poseban.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

9000 je bilo to znam e sad koliko i gde nisam obracao paznju a jedan 900 je imao moj drugar na bagdali ulica kod bivse samousluge
Korisnikov avatar
paliic
Reactions:

Post od paliic »

Oba modela su poslednji pravi Saab-ovi

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

OMP napisao: 31 Avg 2025, 23:05
pedja napisao: 31 Avg 2025, 19:08 Sveta Saab, Batajnica

Tacno Bataja ne Zemun

Do skoro je bio u krusevcu jedan 900 turbo sa recimo kraja 80ih, kupe, nemacke table top stanje a secam se tamo sredinom 90ih je bio jedan kabrio takav koji je zavrsio na krovu u centru grada
Drugar je imao 9000 turbo kad smo isli u srednju tj cale njegov vozio a njemu posle nije dao kad je polozio nego ga prodao, kaze jako je to :) a jedan drugi drugar je imao 900 iz 80ih ali tad i nismo gledali na ta kola kao na nesto wow, danas mi mnogo vise privlace paznju tako neki automobili koji su mi u detinjstvu bili nista posebno
Ima i u Juznom bulevaru u Bg Saab servis Trnavac. Ne znam kakva su iskustva sa njima ja sam bio da se raspitam za 9-3 cabrio i rekose da odrzavanje nije problem ali na oglasima nisam nasao neki primerak kakav zelim, pa sam odustao i presaltao se na Volvo c70. Tu imam dobar primerak ali sam sad u dilemi da li uzeti cabrio sto bi mi bio 4ti auto ili prodati nesto i preci na xc90.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Pre neki sam smo sišli do Južnog, kolega i ja, da nešto pokupimo. On je relativno nov u kraju, pa se iznenadio količinom SAABova na parkingu.

Šta je ovo, SAAB otp.... Aaaa, servis...
Dobro je, niko ga nije čuo :D

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Ralee napisao: 01 Sep 2025, 17:57
presaltao se na Volvo c70. Tu imam dobar primerak ali sam sad u dilemi da li uzeti cabrio sto bi mi bio 4ti auto ili prodati nesto i preci na xc90.
Kakav si c70 našao, koji motor? Nadam se narandžasti, ta mu stvarno najbolje stoji
Odgovori