Ranije sam joj nabavljao telefone po super cenama. Bavio sam se neko vreme preprodajom i imao sam dobru cenu kod pojedinih. Nisu imali servis, a i meni to nije bilo bitno jer su odmah isli u oglase. Njoj par puta trebale intervencije, prikaci mi se kao pijavica i nahuska sve ukucane na mene Blago kuci koju promasi.
Uzet A5 2017 za ženu, svetlo plavi. I prvo razočarenje - nema haptic feedback ni na senzorskim dugmićima, ni na tastaturi! Prilično pederski od strane Samsunga, stvar koja utiče na cenu nula eura, a koriste je da se distanciraju od S serije, a pritom rad na telefonu spušta tri klase niže jer nemaš povratni signal da je registrovan tač.
Srećom, može da se reši dodatnim aplikacijama. VibeOnKey za senzorske tastere (back i recent), a GBoard tj. guglova tastatura kao zamena za samsungovu. Ostalo je za sada super, brz, Always On izgleda solidno i korisno. Još me zanima kako se ponaša po pitanju prijema i kad je slabija mreža, ako se tu pokaže ok možda i sebi uzmem jedan.
I cena je sasvim solidna, 36k u Samsung prodavnici. Pod solidna cena mislim na to da je jako mala razlika u odnosu na "sive" prodavnice sa upitnom garancijom. Ne znam da li je sad samo za ovaj telefon ili se cenovna politika promenila, ranije je bilo maltene duplo skuplje u "belim" radnjama.
Zaboravio sam da dodam da je kod A5 2017 spikerfon odličan tj. sagovornik te čuje savršeno (lično sam probao tj. čuo).
Za one koji mnogo razgovaraju pa ne žele da se toliko zrače i drže telefon udaljen od glave ili na stolu dok npr. kucaju na računaru ... odlična karakteristika.
Zeni na Samsungu J7 2017 opet se pojavile roze fleke po ekranu. Bio u servisu uvazili reklamaciju zamenili displej, i opet isto sranje se pojavi.
Telefon uzet 26.02. 2018 preko MTS paketa, pred kraj marta vec bio u servisu na reklamaciji. Nije proslo 15 dana kako smo podigli telefon i opet se pojavile te ljubicaste fleke.
Pa nosi ga u torbi ali ima posebnu pregradu samo za telefon, uglavnom ga ne ispusta iz ruku. Ima i slikonsku masku i zaštitno staklo na ekranu. Telefon nosi i koristi kao i sve ostale koje je imala do sada samo se na ovom samsungu to desava.