Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Gaginh0 »

Pa CH vozila bi trebala da su na ceni zbog održavanja, pa kao ima plus pri prodaji ako ima tu nalepnicu.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Tako je, švajcarski auti moraju imati CH van Švajcarske, tako da je normalno da ih je veliki broj sa nalepnicom.

Velike - neobično je što nisu odlepljene. Imam utisak da kod izvesnog broja populacije te CH oznake imaju neki status.

Male su verovatno naknadno lepljene (nakon uvoza, pošto nisu regularnih dimenzija).
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ma sve je to ok, ali na ovom golfu se vidi da je tek nalepljena. Auto sveže ispoliran, a nalepnica nova.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Geza napisao: 08 Sep 2025, 23:41 Nije neobično da negde u univerzumu postoje stara kola sa malom kilometražom.
Definitivno, ali ne u Korićanima kod Kragujevca.... 😂.

@OMP ...kad je moj paša iz Grocke prodao svoju kršinu (ali baaaš kršinu) od Renoa Espace nekom preprodavcu, taj je stavio odmah CH nalepnicu na sred branika i stavio ga u oglas. A taj auto nije video Švajcarsku ni na slici..... 😊
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

motorista napisao: 09 Sep 2025, 09:45

Male su verovatno naknadno lepljene (nakon uvoza, pošto nisu regularnih dimenzija).
Velicina nalepnice nije bitna i ne verujem da je zakonski odredjena, koliko sam skontao 3 velicine postoje bar tako sam ja imao, mala, srednja (kao ova sa oglasa) i velika, kotam da je stvar izbora i ukusa sto bi drzava tu nesto propisivala i sto bi ruzio auto nekom velikom nezgrapnom pa jos ako nema mesta gde da je stavis.
Moj prethodni auto je npr. imao malu CH nalepnicu, cca 5-6cm, kupljen je od vlasnice a ovaj sad isto kupljen direktno od vlasnice nije imao nista, iako je auto cesto vozen na relaciji CH-D . Cinjenica je da najvise kola ima veliku nalepnicu, takodje mi se desavalo da mi stigu kola bez nalepnice ali da je nadjem u kaseti ili medju papirima vrv stoji za slucaj da zatreba da se nalepi.

@kragujevac dobro to su neki slucajevi nebitni, mislio sam da se tvoj komentar odnosio bas na poziciju nalepnice pa sam zato pitao.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Da zalepim i ja kad budem prodavao

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Obavezno!

Zanimjlivo da 90% ljudi koji kupe vozila iz uvoza ne skidaju tu nalepnicu nego ostane na autu nebitno dal je izbledela, pocepana, velika, ruzno zalepljena itd.

Evo i sva tri primera dimenzija...

Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
propeler
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 12:28
Garaža: Honda CRV 1.6 i-DTEC mk4

Post od propeler »

Geza napisao: 08 Sep 2025, 23:41 Nije neobično da negde u univerzumu postoje stara kola sa malom kilometražom.
Moj prvi civic EG3 1995. god. na satu trenutno 156.000 km. Ja sam ga kupio 2000 god. sa 55.000 km i vozio do 2010 od kada je kod moje keve. Sad da ga stavim na oglas niko mi ne bi verovao da je ta km za auto 30 god star ali zaista jeste, za 25 god kod nas je prešao 100.000 km.
Većina vraća kilometražu ali desi se da se može iskopati oldtimer sa pravom nekom normalnom km kao moj primer tj moje keve :)
Civic EG3 - ex, Prelude BB9 - ex, Civic VTI - ex, Celica TS - ex, Civic Type R - ex, Civic Type S - ex, CRV mk4 - now
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

206 koji vozi moj ćale ( čak mislim da je i predstavljen ovde na forumu ) je kupljen 2011. sa 136k km a pre neki dan je obrnuo 160k km. 99.99% vremena auto provodi u garaži pokriven ćebićima. Nema šanse neko da poveruje da ima toliko km.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Nije, evo ja verujem.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Koleginica kad je prodavala punta (kragujevacki), presao je tipa 40k km.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ja sad imam 2 auta jedan 2008. drugi 2012. koji imaju po 140k km, oba kupljena od vlasnika i placena vrlo povoljno tamo, tako da nije uopste nemoguce kupiti stariji auto sa malo km i da ne kosta puno.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Ćaletov Yaris 2003, 96k km

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

OMP napisao: 09 Sep 2025, 10:37
motorista napisao: 09 Sep 2025, 09:45

Velicina nalepnice nije bitna i ne verujem da je zakonski odredjena,
Naravno da je dimenzija određena. Zašto bi iko stavljao veću nalepnicu ako može manju? Italijanska policija je poznata da hvata za takve gluposti i čeka mali mito.

Dimenzija zavisi od broja grafema, a minimalna dimenzija grafeme za auto je 8 cm visine i 1 cm debljine linije grafeme. Propisana dimenzija ovala je 175 × 115 mm izuzev za troslovne oznake gde je 240 × 145 mm.

A to što si viđao švajcarske aute bez nalepnice koji su išli van — najverovatnije imaju oznake na magnetu, kakvih ima i kod nas.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Mozda je odredjena dimenzija nalepnice minimalna i maksimalna ali nikako nije samo jedan model tj dimenzija, ti si napisao da su male lepljene naknadno posle uvoza jer nisu propisanih dimenzija a ja sam samo napisao i slikovito prikazao tri tipa nalepnica koje se koriste a koje sam ja vidjao, znaci i te male su adekvatnih dimenzija sad konkretna dimenzija je nebitna ali imam ih u garazi na vratima neke zalepljene pa mogu bas i da premerim ako je bas bitno, takodje imam i par magnetnih
Odgovori