Kršenje saobraćajnih propisa - FOTO i VIDEO
Re: Kršenje saobraćajnih propisa - FOTO i VIDEO
Kod nas stalno voze tako, naravno provere da li je sigurno, alimislim, da kod nas nije to zakonom zabranjeno. Ja mislim da je ispravno, ali je dosta opasno.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja mislim da je ispravno. Ne prolaze oni samo da prolete, nego se uvere da mogu bezbedno da prodju prvo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pa kad bi se igrali ruleta pola njih ne bi prošlo. Normalno da se uvere da mogu da prođu.
Posetite www.garaza.rs !
- Saobraćajna Kamera
- Pridružio se: 24 Dec 2013, 17:41
- Garaža: Nissan Almera Tino 1.8
- Kontakt:
Nije smeo da prođe na crveno svetlo na semaforu, bez obzira na uključenu svetlosnu i zvučnu signalizaciju istovremeno:
26. Возила са првенством пролаза
Члан 108.
Возила са првенством пролаза имају првенство пролаза у односу на сва друга возила,
осим у односу на возила под пратњом и возила која се крећу раскрсницом на којој је саобраћај
регулисан светлосним саобраћајним знацима или знацима полицијског службеника, када им је
тим знацима забрањен пролаз и на њих се не примењују одредбе овог закона о ограничењу
брзине, о пропуштању пешака, о забрани пресецања колоне пешака и о забрани претицања и
обилажења возила, под условом да не угрожавају безбедност других учесника у саобраћају.
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Znamo, ali ipak veliki deo populacije smatra da bi to trebalo biti dozvoljeno, jer je hitan slučaj. Druga je stvar što se to kod nas često zloupotrebljava.
Posetite www.garaza.rs !
Najbolje je da pričeka semafor a onaj što umire može da sačeka 5 minuta nije mu frka.
- Saobraćajna Kamera
- Kontakt:
Znam, nemam ni ja ništa protiv kada je stvarno hitno i bezbedno po ostale učesnike u saobraćaju (mislim da gornji video prikazuje upravo takav slučaj), ali se često "švercuju".
http://www.youtube.com/user/saobracajnakamera" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa šta ako se švercuju? Kako uopšte ti i možeš da znaš da li se švercuju ili neko stvarno umire? I da li uopšte to treba da te zanima. U Mađarskoj su po defaultu dužni da uvek voze pod rotacijom i sirenom čak i kad idu po burek a kod nas je kultura sklanjanja hitnoj pomoći katastrofalna.
Kod nas se hitnoj pomoći sklanjaju za razliku od policije. Jeste problem to što se rotacije zloupotrebljavaju i to i stvara otpor prema sklanjanju.
- Saobraćajna Kamera
- Kontakt:
Hajde polako: uvek se sklanjam čak i kada je očigledno da ne žure zbog hitnog slučaja (meni je očigledno u datom trenutku). Zanima me i treba da me zanima upravo iz razloga da se otkloni nepoverenje i sumnja u to da li se "švercuju" ili ne.ftj napisao:Pa šta ako se švercuju? Kako uopšte ti i možeš da znaš da li se švercuju ili neko stvarno umire? I da li uopšte to treba da te zanima. U Mađarskoj su po defaultu dužni da uvek voze pod rotacijom i sirenom čak i kad idu po burek a kod nas je kultura sklanjanja hitnoj pomoći katastrofalna.
Sami su doprineli tome da ih dosta vozača ignoriše, pogotovo kada vide da pod rotacijom i sirenama stanu ispred pekare.
Ne slažem se sa tim ali dobro. To je po meni samo izgovor onima koji se ne sklanjaju. Teoretski i treba da koriste rotaciju i kad idu u pekaru jer će brže biti spremni da nakon toga reaguju.Sami su doprineli tome da ih dosta vozača ignoriše, pogotovo kada vide da pod rotacijom i sirenama stanu ispred pekare.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Pa da ih nema svaki čas u retrovizoru, možda bi se i kod nas ljudi sklanjali. Ali ovo nema dana da ih ne vidiš (policija i pratnja) da nekud žure. Krivo mi što nisam stigao da snimim pre neki dan, divljanje u Bulevaru Despota Stefana. Kod picerije "Orao", čekam na pešačkom sa još nekoliko ljudi. Bus koji dolazi iz pravca Karaburme usporava i staje na zeleno, ja gledam, nije mi jasno. Ljudi standardno, kad vide da vozila staju, kreću da prelaze ulicu, ne čekaju zeleno za pešake. Kad ono, vozač busa je na vreme primetio rotaciju iza sebe i stao da im ostavi prostora. I nailazi crni Audi, bez ikakvih obeležja, rotacije, blinkera, ništa! I iza njega ide Punto sa uključenom rotacijom i pali-gasi zvučnu signalizaciju. Audi ni ne blica, samo po gasu, ovaj ga prati i vozili su baš brzo tuda. Da je neki pešak zakoračio pa se ukopao od straha, nema šanse da bi ukočili. Naravno, od picerije prema gore ima 1+1 traka za suprotan smer i oni su opušteno vozili suprotnim smerom dok su ljudi bežali desno u žutu traku, kao u filmovima.
Posetite www.garaza.rs !
Mislim da je trenutno rešenje idealno. Vozači pod rotacijom su svesni da nemaju prednost na crvenom pa su oprezni, a ostali ih uviđajno propustaju. Da je drugačije, svako govedo sa blinkerima bi punim gasom pičio kroz crveno i bilo bi krvi do kolena. Naravno, niko ne bi odgovarao.
- Neskica
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi
ftj napisao:Ne slažem se sa tim ali dobro. To je po meni samo izgovor onima koji se ne sklanjaju. Teoretski i treba da koriste rotaciju i kad idu u pekaru jer će brže biti spremni da nakon toga reaguju.Sami su doprineli tome da ih dosta vozača ignoriše, pogotovo kada vide da pod rotacijom i sirenama stanu ispred pekare.
U pekaru i ne treba da idu službenim autom(pogotovo ne sa rotacijom i sirenama)
Samo po kupus pod rotacijama.
Ljudi ovde se rotacije toliko zloupotrebljavaju da je to nenormalno. Čak sam i ja u vojsci koristio blinkere kad mi dune i kako mi dune iz čistog hira.

Ljudi ovde se rotacije toliko zloupotrebljavaju da je to nenormalno. Čak sam i ja u vojsci koristio blinkere kad mi dune i kako mi dune iz čistog hira.