Formula 1 - sezona 2014

Formula 1, WRC, Moto GP i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Formula 1 - sezona 2014

Post od NexT »

Jbg, nisam lepo procitao sta pise gore :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

:)

Nego, jel samo meni ovi novi motori zvuce kao karting? :kuku: :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Jack™
Reactions:
Pridružio se: 03 Mar 2014, 09:15
Garaža: Kia Rio Sport Sedan 1.2 85KS

Post od Jack™ »

@Delija

Nije kao karting... Karting jos i lepo zvuci.
Meni vise lici na kosilicu za travu sa dodatkom zubarske busilice... Vrte se na malim obrtajima, to je najvise ubilo zvuk.

Cestitke Niku, mom favoritu za titulu. Cestitke i ovim novim klincima :)

Williams je dosta jak, samo da ih malo posluzi sreca i bice mozda i koja pobeda, Meklaren jak dosta, Red Bull ima solidan tempo, Ferari sve gori i gori iz godine u godinu.

Hulkenberg zasluzuje mesto u jacem timu.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Problem je kod Williamsa sto ce biti jaki na pocetku sezone, posle kada dodje sebi RB i ostali veci igraci imace problem da odrze tempo razvoja. Bolje bi im bilo zato da ne prave puno gresaka i da nakupe sto vise bodova na pocetku, jer posle ce biti sve teze. Inace u ovom sampionatu se trude da u trkama sto manje vrte motor, dakle max rpm je 15k, ali se to koristi na kvalifikacijama i u boost modu, a inace je manji broj obrtaja zbog potrosnje.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jack™
Reactions:

Post od Jack™ »

@dragvorl Bojim se da si u pravu za Williams, ali nikad se ne zna.
Samo da Merc ne bude previse dominantan kao Red Bull prosle sezone, mada kakav je tempo Niko imao to je jezivo.
Duga je sezona :cool!:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ricciardo diskvalifikovan.

Ricciardo stripped of second place – Red Bull to appeal

Daniel Ricciardo has been stripped of his second place in the Australian Grand Prix after his car failed a technical inspection.

Ricciardo’s Red Bull was found to have “exceeded consistently” the limit on peak fuel consumption of 100kg per hour, a new rule introduced for the 2014 season.

His exclusion from the race results after more than five hours of deliberation by the FIA stewards. Ricciardo’s car was found to be in violation of Article 3.2 of the sporting regulations and article 5.1.4 of the technical regulations.

The stewards issued a ten-point explanation for their decision, claiming Red Bull had failed to use a fuel flow model the FIA recommended for the racing, following problems with their fuel flow sensor during practice. The sensor had been changed on Ricciardo’s car prior to the race.

They also claimed Red Bull were told during the race their fuel flow rate was too high and were advised to make adjustments to reduce it, which they did not do.

According to the stewards, Red Bull chose not to use the recommended model because the sensor was faulty. However they noted that “regardless of the team’s assertion that the sensor was fault, it is not within their discretion to run a different fuel flow measurement method without the permission of the FIA”.

Red Bull immediately announced their attention to appeal and released the following statement:

“Following the decision of the FIA that Infiniti Red Bull Racing is in breach of Article 3.2 of the FIA Formula One Sporting Regulations and Article 5.1.4 of the FIA Formula One Technical Regulations with car three, the team has notified the FIA of its intention to appeal with immediate effect.

“Inconsistencies with the FIA fuel flow meter have been prevalent all weekend up and down the pit lane. The team and Renault are confident the fuel supplied to the engine is in full compliance with the regulations.”

During the race weekend the teams were advised by race director Charlie Whiting of a change to the fuel flow filter frequency. The teams were given the following notification:

“Following a review of the fuel flow data from the practice sessions the following change will be applied for qualifying and the race.

“The maximum fuel flow limit mFFMIllegal will be checked using a fuel flow filter frequency (parameter fdmFFMFuelFilter) of 5Hz instead of the 10Hz currently configured in the FIA data version.

“Due to time constraints before the qualifying session the FIA data versions will not be changed. The revised monitoring will be processed by the FIA off-car.”

Ricciardo’s exclusion means Kevin Magnussen is promoted to second place and the other McLaren of Jenson Button takes third. Sergio Perez’s Force India moves up to tenth place for the final championship point.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Jack™
Reactions:

Post od Jack™ »

Nije mi krivo za Red Bull, to je njihova greska. Krivo mi je zbog Rikarda, mali se odlicno borio i posteno zaradio poziciju.
Ne znam samo zasto su to uradili, nisu glupi pa da slucajno malo vise sipaju. Da li je moguce da Red Bull malo vise trosi nego sto bi trebalo? Pa su oni sipali u fazonu valjda nece da provale?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nisu sipali vise, nego je protok goriva limitiran i tu su prekrsili pravilnik. Dakle ne smes da dostavljas motoru vise goriva u jedinici vremena od dozvoljenog, makar ti ostalo 50 litara goriva u rezervoaru.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja ne znam sta je vama bilo zanimljivo na trci.

Formule se cuju kako se cuju, jedan je bio neuporedivo brzi od drugih, preticanja smesna ili zalosna. Gledao sam drugi deo trke samo.

Meni formula nikad nije ni bila zanimljiva za gledanje, samo ne razumem sto kad je Vettel razbijao bilo je smara a sad kad je neko drugi tako dominantno vozio onda je mega zanimljivo, najludja trka u istoriji. Ne znam za prenos u Srbiji, mada je verovatno isti kao u Turskoj, ali ja sam ovde jedno 10 krugova gledao "borbu" za drugu poziciju a razlika izmedju formula 50 metara minimum. Drug koji se prikljucio u pola trke kaze sta je ovo, jel na ovoj stazi samo dva auta imaju?

A pravila su mi glupa, ja bih lepo tu napravio da bude without limits i teraj. Jeste da bi bilo manje bezbedno, al bar ne bi slusali onu glupost od motora i pazili na potrosnju. Dogodine ce da uvedu i limit na co2 ako vec nisu...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Potrosnja=CO2, ugrubo.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Znam, samo su ovde stavili peak a taman mogu da stave co2 da se gleda na 100km i da useru komplet sve a da ne izgleda tako strasno :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ma kako sumanuto izgledalo mislim da nas to pravilo oko Co2 čeka...kad vidim reklamu za Porsche 911 gde nigde ne spominju Vmax i 0-100 već l/100km i CO2 vidim dokle smo došli.
KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

Znači, izabrana druga zlatna koka. Sad će Mercedes da bude Red Bull. Odma da se pokaže na početku sezone gde ko treba da bude i šta treba da radi. Ovaj cirkus F1 više ne treba gledati a sve više radnja se odvija u trećim zemljama. Mi lepo da se kladimo na fudbal. Tu se manje krade. :kezo:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Razlog za dominaciju Mercedesa: Najveći budžet i najsnažniji motor.
Doduše sve se drži u tajnosti, ali informacije polako cure.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pa tako i treba da bude, ko najvise ulaze i ima najvece tehnicko znanje i treba da dominira, a ne oni koji se najbolje prilagodjavaju pravilima...

Kad smo vec kod pravila, danas sam tel saznao za ovo sa 100kg/h goriva, teska svinjarija po mom misljenju. Opet glumimo trkanje sa vezanim nogama... Svakom timu je vec bez ikakvog pravila u interesu da im bolidi manje trose kako bi im trebalo manje goriva i bili sto laksi/brzi, ovo je totalna svinjarija.
Red Bulla mi nije ni malo zao sto su bas oni nagrabusili zbog ovog pravila, jer ako je iko od suludih pravila i njohovog tumacenja prethodnih godina profitirao to su oni, malo da vide kako izgleda i obrnuto. Zao mi samo novajlije, nije on kriv, mada takodje sad se pistavlja pitanje da li bio na drugom mestu da je imao regularan bolid??? Ne znam za koliko su premasili limit, za dlaku ili debelo?

Takodje cujem da ima i neko pravilo da samo 5 motora mogu da korists tokom sezone pa se Hamilton zato i povukao kako ne bi rasturio jedan vec na prvoj trci... E sad, sta je dozvoljeno modifikovati i popraviti na motoru izmedju dve trke a da se to racuna kao isti motor? Ako je ovaj vec otkazivao, njemu treba ozbiljan servis da bi bio spreman za sledecu trku...
Odgovori