Prethodnu subotu sam bio kod errora i covek je bez problema sredio problem sa kolicinom protoka u jedinici vremena pri punjenju boce na pumpama.
Resio je rutinski "problem", a sastojalo se u regulisanju problema sa nekom iglicom koja diktira punjenje.
Sad je punjenje primetno brze.
Sto se tice pokazivaca preostale kolicine plina na prekidacu u kabini... Taj razgovor nam je trajao duze nego sto je trebalo vremena da se prethodni problem otkloni. Spajan je na dijagnostiku, gledao sam kako izgleda program za kalibraciju, shvatio kako radi... I zakljucak je da sve sto je u tvojoj moci mozes da ucinis u ciju kalibrisanja, ali da neke vajde opet nece biti. Ocigledno da sam proizvodjac Stag (ne znam kako je kod drugih) nije posvetio dovoljno paznje na taj detalj.
A sto se tice same potrosnje i babic se slozio sa vama da je moja potrosnja od 10l plina na otvorenom drumu velika. I sad kako je takoje, i na benzinu je trosi kao tenk pa ne moze ni na plinu da ima 5l prosek. Lepo bi bilo da moze manje da trosi, ali bi takodje bilo lepo da to vozilo nije Dacija, da nije samo 1.6 i prijala bi mu jedna turbina pod haubom. Sve je to lepo, ali stvarnost je ovakva kakva je.