Bio sam par dana u "Zemlji 100 naplatnih rampi" pa sam dva dana otisao do Ohrida. Imao sam neku svadbu u Kumanovu pa rekoh sto se nebi spustio dole kad vec nisam nikad bio.
Odakle da krenem... NS-Ohrid oko 720km. Put u Srbiji vecina vas zna kakav je. Makedonci su mi na ulasku trazli zeleni karton i punomoc za upravljanje tudjim automobilom iako je automobil na ocu. Poceli su da rade autoput tako da se do Skoplja ide zaustavnom trakom. Obilaznica oko Skoplja je dobra sem jednog dela gde se bez ikakvog upozorenja mora bukvalno stati i 5 na sat prelaziti neke grbe na putu. Da nije bilo nekod Makedonca ispred mene ne garantujem da nebih ostao bez trapa. Dalje je put dobar skroz do Gostivara, ima 6 ili 7 naplatnih rampi na 150km

Posle Gostivara krecu usponi i silazi. Slicno putu od Uzica ka CG. Put je tu jako iskrpljen ali bez rupa. Tek posle Kiceva krecu samo 2 trake, ali odatle imate jos 60km do Ohrida. Na toj deonici se prave jos dve trake, ali ne garantujem da ce mi deca to doziveti da se puste u promet.
Sam Ohrid mi se jako svideo, ali ne znam sta bih tamo radio 4 dana, jer se sve obidje za 3 i to bez ikakve zurbe. No, svakom preporucujem da odu jer je prelepo, ali nemojte vise od par dana. Jedino ako hocete da odmarate po ceo dan

Cene su izmedju NS i BG, domaca piva velika su 180din, sokovi isto, rostilj 400-800din, riba 800-1500din.
Smestaj mi je bio odlican sa licnom garazom, sve novo i lepo. Ako vam bude trebalo dacu vam kontakt, necete pogresiti. 3min peske od jezera i samog centra.
Slike cu postaviti danas ili sutra.