Mercedes A Class

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Mercedes A Class

Post od Xepoj87 »

nenad.fil napisao:Vidi ovako: MOJ subjektivan osecaj je da bolje vuce, kao da ima vise Nm iako je slabiji za 25Nm.

Takodje, nista licno ne moras od MENE da branis mercedes jer ga volim i svakako cu ga kupiti, samo pisem sta sam osetio...
Ne branim ja Mercedes,nego znam kako ide automobil sa ubrzanjem od 11s do 100,a to uopste nije sporo i ne vidim kako moze da ti se cini da bolje ubrzava auto koji je duplo sporiji...
Moj ima svega pola sekunde bolje ubrzanje i nije spor... Audi A3 1.9 TDI ide toliko,a on nije spor...
Isto bih ti rekao da je i neki drugi automobil tih performansi bio u pitanju...
Mozda je na Hyu bas ocajna izolacija,kao na Golfu 2,pa imas daleko veci osecaj ubrzanja i brzine inace...
U BobRock-ovoj Lanciji imas osecaj da letis,dok u Alex-ovom Bmwu 335i cabrio koji je brzi imas osecaj kao da je sporiji i ako ga sije po svim mogucim kriterijumima...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Samo ako je ravnomernijij priraštaj obrtnog momenta subjektivni osećaj ubrzanja je lošiji. Kao razlika PD i CR motora.
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

Danas sam ih zagledao kod dc-a.

definitivno najlepši u klasi.

novi a3 još nisam video ali bmw 1 deluje bledunjavo pored a klase.....

svaka čast.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Heroj je u pravu.
Kad uporedjujes takve automobile nema potrebe gledati subjektivni osecaj jer ce isti sigurno da prevari ;)
Ako brojke na papiru kazu da je brzi, onda je brzi.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Parkirani ispred Delta Sitija, okrenuti zadnjicom. Oči mi otpadoše da skapiram jel Kia ili Hyundai, kada ono Merdža sunce ti! :-)

U sredini je neki sportski, dobro izgleda. Nisam prilazio, samo sam bacio oko dok sam stajao na semaforu u JG.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Danas sam cackao i vozio A.

Trazio sam A 180 CDI sa 7g+. Posle sam dobio i jedan koji nije jos registrovan kod nas, njega ne smem da komentarisem :o

Dakle, A 180.
Uz svo postovanje onom ko je napisao da kia (ili koji je vec auto) od 90 konja lepse vuce :uf: :uf: :uf: :uf: :uf: :uf:

Prvo, A klasa je napucana opremom i ima automatik. Tezina je 1450 kg :o
1.8 motor se jako lepo nosi s njom (ide slicno, tj malkice brze nego 406), ali je auto neverovatno dobro ukomponovan sa menjacem. Napokon automatik u manjem autu s kojim se ja necu svadjati. Cak sam i tog dizela na jednom delu navukao na 130 :oops: :mrgreen:
Koci neverovatno. Mnogo bolje od E klase, ili je bar takav osecaj.

Enterijer je uradjen najbolje u klasi. Nisam video novi A3, ali od BMW 1 je uradjen bolje, bar ono sto sam ja video. Osecaj je kao u cauri i jako mi se svidja. Neko vec pomenu kameru :doubleup: Bez nje bi bio neupotrebljiv pri voznji u rikverc xD

Sad malo minusi.
Previse je tvrd. Ali bas previse. Ne pricam o samom autu i vesanju nego su i sedista previse tvrda. Dizajn sa spojenim naslonom za glavu mi se jako svidja. Tabla odlicno uradjena.
NE svidja mi se sto menjac nije na mestu na kom treba da bude. Nemam gde da drzim ruku :kezo:
Inace je jako lak za koriscenje i generalno je odlicno mesto, osim prve zamerke xD Nije mi se svidelo ni to sto je rucica tempomata sakrivena iza volana, dok je na svim starijim Mercedesima iznad volana, skoro kod brzinomera, i mnogo je lakse koriscenje.
Jos jedan minus je jako, jako debeo B stub. To mi ni na jednom autu do sad nije smetalo, medjutim sedi se dosta nisko, sediste je udaljeno od volana (ja tako vozim) i onda mi se desilo da samo morao da se izdizem iz sedista da bih video ko mi dolazi sa leve strane.

Detalji u enterijeru, svako dugme, svaka rucica su savrseno uradjeni i uklopljeni, svaki klik je maksimalno prigusen. Ono sa snimka sa YT je smesno, Ne znam sta su radili tom autu. Jos jednom, enterijer je bolji nego E klasa w211 Avantgarde. :klanjamse:

Mesta pozadi ima prilicno. Ja sam 182, sedim malo udaljeno i kada sam seo iza vozacevog sedista imao sam jos 5 cm do sedista.

Jos sam pod utiskom, malo je s brda, s dola post, ali je auto jako jako dobar.
Cenu necu da komentarisem. Da imam pare voleo bih da vozim ovako nesto po gradu. Da, 35k je za dizel od 110 konja je*eno previse, ali imace on svoje kupce. Najveci broj prodatih do sada su bili upravo najjaci modeli :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nisam ni sumnjao da je odlican :doubleup:
Ja jos nisam stigao da odem do salona da ga pogledam...
Inace, ne bih se slozio s'tobom da mu je enterijer bolji nego kod keca. Novi kec ima isti enterijer kao nova 3ojka samo umanjen. To mi je pored palete motora najlepsi detalj na tom autu :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ako se odavde izrodi zakljucak da A klasa ima bolji enterijer od Serije 3, onda cu ja ozbiljno da se pobunim :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ne mislim da dizajn enterijera, lepsi je nego A, vec "tisina" u enterijeru. Ne mogu to da objasnim, ali BMW i Mercedes imaju potpuno drugacije filozofije pri pravljenju enterijera :)

Laki, od e90 mozda i ima :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jos jedna stvar koja me je prijatno iznenadila - promocija.
Test voznju dobijes u roku od odmah, dobijes i poster, katalog, Merc magazin... Na sva pitanja dobijes odgovor u roku od odmah, sve moze, sve je otvoreno da se pogleda, pipne, proba... :doubleup:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Zna li se do kada traje promocija
Jel moze samo da se bane ili neka rezervacija...?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

NexT napisao:
Laki, od e90 mozda i ima :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:

Za F30 pricam :)
Mada cekam priliku da sa floydom uporedim materijale u f30 i e90, iz nekih razloga se malo brinem za rezultat...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

blaugrana napisao:Zna li se do kada traje promocija
Jel moze samo da se bane ili neka rezervacija...?
do sutra u ne znam koliko h, valjda 21.

Samo banes :)
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Hvala :doubleup:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

I moze svako da vozi ili moras da se pravis da si kupac? Pod svako sam mislio, svako ko ima dozvolu za B kategoriju. :mrgreen:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Da li ti ja izgledam kao kupac? :kezo:

Moze svako, to je poenta promocije u trznom centru majku mu xD
Odgovori