Brisači

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Re: Brisači

Post od Mares »

Manji ogranak najlon pijace :mrgreen: .... meni se par puta desilo da tu svratim po neke sitnice, skoro ni ne udjem u radnju, sve zavrsim napolju lol
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Ovi nikako da dobiju drugi champion brisac, tako da sam danas uzeo na onom drugom mestu aka vasharu :D neke aero "japanske", bem li ga ne mogu da se setim kako se zovu, nesto Muyxxxx....trgovina je bila klasika bez uslaska u radnju :mrgreen: ....cena sitnica 800din par, progledo sam cim sam prsnuo :mrgreen: .... e sad videcemo kako ce se pokazati na duze staze
Korisnikov avatar
pierre
Reactions:
Pridružio se: 18 Feb 2012, 09:54
Garaža: Fiat Punto 1.2
Kontakt:

Post od pierre »

Bio sam u ponedeljak tamo, našao sam radnju, direktno preko puta AMSSa. Nisu imali 45cm. :( Produžio do Tempa i Rodića, da vidim te Guard što svi hvale. Od njih su bile samo neke male dimenzije, pa sam uzeo neke slične. AutoLine ili tako nešto. Tek da se ne vratim prznih ruku.
Slika
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Post od pigeon »

Pošto su se Guard prlično loše pokazali (nisu izdržali ni godinu dana), stavio sam danas SWF aero brisače pa ćemo videti sad koliko će trajati.

SWF je navodno kupio Valeo i prva su ugradnja u dosta evropskih brendova. Vidim da se proizvode u Poljskoj... Javim utiske.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Pazario danas Dunlop brisace
Na NIS pumpi 839 kinti :)

Cisto eksperimentalno da vidim koliko ce da traju :bad
Valeo ciknuli za 1 god. :nonono:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Valeo kod mene ni celu godinu nisu sastavili. Javi kako radi taj Dunlop. Ja sam stavio najjeftinije koji su mogli da se stave. Krš su, ali bar ne škripe kao Valeo, hteo sam da odlepim.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja sam na 607 stavio Valeo. I to citavih 2500 kinti za obicne metalne brisace jer 607 ima neverovatno specifican sistem kacenja, i gotovo je nemoguce naci zamenske. Brisaci se prave bukvalno samo za ovaj auto, dok vecina ostalih moze bar na 3-4 modela...

Za sada rade fantasticno, neverovatno su tihi i mekani. Videcemo koliko ce potrajati. S obzirom da su Mercedes original za E klasu 5500rsd placeni i nekako su spojili 2 zime, ocekujem i od ovih bar toliko.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

nidza napisao:Valeo kod mene ni celu godinu nisu sastavili. Javi kako radi taj Dunlop. Ja sam stavio najjeftinije koji su mogli da se stave. Krš su, ali bar ne škripe kao Valeo, hteo sam da odlepim.

Tapatalk HD
Nisam zadovoljan...dosta su bucni, mozda zato sto sam navikao da se nista ne cuje...
Kao da je guma tvrda
Ne brisu lepo ostaju male crtice, msm mozda nekom odgovara, al' nije to, to
Korisnikov avatar
Polke
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:09
Garaža: Accord CL7 & Focus C519

Post od Polke »

I kakvog kvaliteta su ti Dunlop brisaci? Vidim da su dosta povoljni, ima ih na svim pumpama.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

NexT napisao:Ja sam na 607 stavio Valeo. I to citavih 2500 kinti za obicne metalne brisace jer 607 ima neverovatno specifican sistem kacenja, i gotovo je nemoguce naci zamenske. Brisaci se prave bukvalno samo za ovaj auto, dok vecina ostalih moze bar na 3-4 modela...
I ja sam to mislio za 159, dok nisam kupio jedan komad u tempu samo da proverim, i gle čuda. Vrlo verovatno ima i za 607 adapter.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

4288din original aero brisači za Oktaviju A5 Facelift, u Autočačku.

Jeste ena šurenje ali je šurenje kako su smešno nečujni i kako dobro brišu, neverovatno, bio sam u fazonu :o
Fabrička ugradnja izdržala 3 godine i 76000km, bisali su solidno i dalje, ali tek vidiš koliko loše brišu kad zameniš. Inače zamena je boza koliko je jednostavna.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

nidza napisao:
NexT napisao:Ja sam na 607 stavio Valeo. I to citavih 2500 kinti za obicne metalne brisace jer 607 ima neverovatno specifican sistem kacenja, i gotovo je nemoguce naci zamenske. Brisaci se prave bukvalno samo za ovaj auto, dok vecina ostalih moze bar na 3-4 modela...
I ja sam to mislio za 159, dok nisam kupio jedan komad u tempu samo da proverim, i gle čuda. Vrlo verovatno ima i za 607 adapter.

Tapatalk HD
Ne, nije poenta u adapteru. Fabricki brisac za 607 je suzen na tom delu da bi mogao da se ubaci na onu sipku i onda ima na samoj polugi brisaca mali osigurac kojim se zakljuca brisac. Pritom je metlica suzena na jos 4 mesta, jer tu idu zabice od spojlera koji je takodje sastavni deo poluge. Pricao sam i sa momcima u prodavnici, ne moze ni jedan drugi brisac, cak ni aero da se montira na ph1.
Restilizovani 607 ima drugaciji sistem.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ja mislim da A5 ima isto ili bar slično kačenje kao 159. Skidao ih nisam pa ne znam, originalni su ostali na autu kad smo je vratili (hehe, stiže A7 izgleda).

Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ja sam kupio nove brisace u Hyundai-u pre 2-3 meseca, stavio ih tek pre neki dan.... prvo sto su BOSCH a kao dolaze u Hyundai kutiji... prakticno sam za 2500 dinara u Hyundai-u dobio ono sto na drugim mestima kosta 5-6k dinara. Suvozacki brisac sam namestio lagano a vozacki nije mogao da udje, znaci ladno ne pase. I onda sam drzace skinuo sa fabrickih, stavio na nove i normalno ih stavio. Mogao sam da odem i da im se nagrebem keve ali me mrzelo da se cimam. Ali ljudi, ne da brisu !!!!!! :trljamoci: Znaci ne pamtim kada sam imao onakvu vidljivost po kisi !! Maltene bolje vidim po kisi. :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

si se bre napalio na kisu, ako bolje vidis onda ima da izbegavas i rupe bolje. :pivo:

ja sam pitao u autocacku za fabiu mk1 , su fabricki brisaci 2860, sad ne znam da li su aero, jer gosp iz ac nije naglasio. ne znam da li da probam, ili se tu placa ime a u stvari obicni neki brisaci? :nemampojma:
Slika
Odgovori