Poslovno-porodični oko 25k €
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Poslovno-porodični oko 25k €
Mi cemo vec mozda sutra naruciti Kodiaq 2.0 TSI. Steta sto nije malo jaci, kao u Superbu.
Brzine idu u H-a !!!

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ubrzanje do 100 7.8 vs 9.7 u korist 2.0, što nije loše, bolje nego što bi se reklo samo na osnovu snage. Verovatno ima mnogo povoljniju krivu obrtnog.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
7,8 vs 9,7 je ozbiljna razlika u ubrzanju SUVa 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Ozbiljna razlika u ubrzanju bilo cega.
Meni i dalje nije jasno zašto SUV za toliko otvorenog puta. D segment mora biti.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Vozio si i Superb i Kodiaq, pa znas?Risto napisao:Ja bi ovde definitivno išao na Superba, lepši, bolje se vozi, jeftiniji...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa ne mora da vozi Kodiaqa da bi to znao. 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Delija,
Kodiaq sigurno ima znatno više težište, teži je, sporije ubrzava, cenim da mogu da tvrdim da se Superb bolje vozi.
Kodiaq sigurno ima znatno više težište, teži je, sporije ubrzava, cenim da mogu da tvrdim da se Superb bolje vozi.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nisam vozio Superb i Kodiaq, ali jesam Accord i CR-V. Iako Accord ima prednost kad kreneš da peglaš po krivinama, ako asfalt nije u dobrom stanju lepše je voziti CR-V. E sad, u SAT-u su malo opljuvali Kodiaq po pitanju osećaja na volanu pa ne znam da li ta analogija može da se primeni.
- Day Walker
Kodiaq i Superb se prate po tezini.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Ja sam gledao podatke na nekom siteu, Kodiaq sa istim motorom je bio oko 150 kg teži. Nekako mi nema logike da su iste težine...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Pa nije ni bitno toliko do tezine koliko do otpora vazduha i vise tacke tezista. Sve u svemu za dalji put je uvek bolji Superb, a za muvanje po gradu a i noviji je model Kodiaq. Mislim da sve resava duza probna voznja pa sta vise fascinira...
Valjda će Kodiaq da se pojavi za 2 nedelje pa ću moći da ga pogledam. Ovako kad računam, skup mi je. Jeste da ima za 22k evra, ali to je em slab motor em slaba oprema. Minimum je 1.4 TSI 150 KS sa Ambition opremom. E sad, da li DSG ili 4x4, mala je razlika u ceni.
Kada dodamo metalik boju to je za 4.000 evra skuplje od Superb 150 KS Ambition. Po ovim cenama to je dizela za 45.000 km, odnosno oko 1,5 godina vožnje. Nije malo. Još ako uračunam da će taj TSI da troši više nego TDI, dolazimo do 50.000 km.
Možda da čekam sajam, tu bi mogli da spuste cenu, ali onda su isporuke verovatno za maj/jun. Do tada će ići dole cena ovog mog kojeg prodajem, a sada imam veoma zainteresovanog kupca.
Još ne bih ni da budem "pokusni kunić", da na meni ispravljaju dečije bolesti, kao što sam jednom imao slučaj.
A opet, ako uzmem sad Superba, pa ovome za 2-3 meseca naprave akcijsku cenu na 25k evra, i još ispadne super auto, ima da se upucam
Dileme, dileme. Odoh da pogleam X-trail
Kada dodamo metalik boju to je za 4.000 evra skuplje od Superb 150 KS Ambition. Po ovim cenama to je dizela za 45.000 km, odnosno oko 1,5 godina vožnje. Nije malo. Još ako uračunam da će taj TSI da troši više nego TDI, dolazimo do 50.000 km.
Možda da čekam sajam, tu bi mogli da spuste cenu, ali onda su isporuke verovatno za maj/jun. Do tada će ići dole cena ovog mog kojeg prodajem, a sada imam veoma zainteresovanog kupca.
Još ne bih ni da budem "pokusni kunić", da na meni ispravljaju dečije bolesti, kao što sam jednom imao slučaj.
A opet, ako uzmem sad Superba, pa ovome za 2-3 meseca naprave akcijsku cenu na 25k evra, i još ispadne super auto, ima da se upucam

Dileme, dileme. Odoh da pogleam X-trail

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Superb je u voznji prilicno "mlak", tako da nije tesko da ga Kodiaq prati, pogotovo na nasim bajnim putevima.Markoni napisao:Pa ne mora da vozi Kodiaqa da bi to znao.
Tapatalk Post
A u gradu je bez ikakve dileme prakticniji.
Uostalom, kad stigne Kodiaq - probacu ga, pa onda mogu da sudim.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Day Walker
@Edmundo
Kodiaq nece za 2 nedelje, budi siguran.
Ocekujemo ga tek oko sajma.
Kodiaq nece za 2 nedelje, budi siguran.
Ocekujemo ga tek oko sajma.
Brzine idu u H-a !!!