Porsche Macan

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Re: Porsche Macan

Post od Kornjaca Rade »

:plusone:

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja bih probao Levante ali svaki SUV je generalno loš po pitanju dinamike. Makan se tu jedini izdvaja.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ah da, zaboravih da već vozi dinamičan auto :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ne vozi ali bi voleo da mu sledeći bude :)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Meni je isto cudno da gledas Macan za porodicni auto (ne znam koliko imas dece, spominjao si zenu... ali Macan definitivno da nije porodicni auto).
Jednostavno mu fali prostora u svakom pogledu, da bi ispunjavao sve uslove za dobar porodicni auto visoke klase.
Macan je idealan auto za momka koji nema porodicu niti mu sta znaci ponuda prostora na zadnjoj klupi i gepeku, ili coveka cija deca su se vec "odvojila" pa ne putuju vise zajedno, ili kao drugi auto za zenu....

U drugoj varijanti Cayenne je bolja opcija. Sigurno da nema dinamiku Macana ali opet sa odgovarajucom opremom sto se tice podvozija, kada se podesi kako treba, ubraja se menju modele sa boljom dinamikom u svojoj klasi.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Putovasmo pa ne stigoh da odgovorim.

Samo da dodam nesto o Macanu sto mi je smetalo a opet nisam to primetio prvi put kad smo ga smao gazili. Kada nije u sport modu pri normalnoj voznji drzi obrtaje prenisko, na 60km/h on ga drzi bukvalno na 1000rpm i tu na lagano dodavanje gasa bukvalno moze da se oseti kako blago podrhtava, to jako ne volim.
Pride prvi put sam protestovao da je volan prelagan, ovde to definitivno nije bio slucaj i nemam tu zamerku, ne znam da li je ovom mozda izbacen power steering plus, posto to mnogi preporucuju jer tada volan nije prelagan. Odavno nisam imao utisak da vozim tako "cvrsto izradjen" auto, kao da je iz jednog dela metala izliven, nema nikakvog uvijanja, deluje neunistivo.
Inace ovaj auto je ceo malko cudno konfigurisan, prodavac se svaki put smeje i hvata za glavu kad pomenem, kaze sav je nakaradno sklopljen ali to je varijanta nesto slicno sto je Floyd radio, konfigurisao auto i rezervisao a onda ga ostavio njima par meseci da ga voze kao interno/test vozilo. Tako da ga je buduci vlasnik bas onako oskrnavio, nije mu stavio Sport Chrono package ni vazdusno ogibljenje a onda je tupan u GTS-a stavio drvenu aplikacije... Inace ova bela boja sa crnim felnama mu definitivno fantasticno stoji (vozio sam onog sto sam slikao).

E sada, znam ja da imam malo specificne zahteve, ebi ga, imam 2m i zelim auto koji ce mi biti udoban, prostran i da je dinamican i lepo se vozi, to je mnogo teze postici nego sto izgleda.
Zato me vise i ne zanimaju veliki SUV-ovi, probao sam i skontao da ne mogu da zadovolje zahteve po pitanju dinamike, Macan je jedini SUV koji to moze, i gledam ga jer mi se strasno svidja, medjutim koliko god se trudio da mi odgovara na kraju ebi ga, nije bas za mene. Pride malo potcenjujete i GT-a, niste ni svesni koliko je to dobar auto, to sto ja ponekad pravim sprdacinu od njegovog ponasanja po krivinama ne znaci da 90% ljudi ne bi bilo fascinirano njegovim voznim karakterstikama, ovaj motor ga iznanadjujuce lako nosi i ima izuzetan odziv gasa.

Nakon Porschea otisli smo do BMW-a da pogledamo 7-icu i sadasnju 5icu te steknemo ideju kako ce nova petica izgledati (imace enterijer sedmice a prostora malo vise od sadasnje petice), odmah cim smo seli supruga konstatuje, ovo je mnogo bolje, lepse... Vec u petici koja je daleko od sampiona prostora na zadnjoj klupi ima daleko vise mesta nego u Macanu, u novoj ce biti jos vise, bice vise nego dovoljno. Meni standardno BMW lezi ko rukavica, kao da su mene koristili za model za sedista... Meni jedino smeta sto se ne sedi izdignuto, i ne bi skodilo jos malo prostora za glavu, no izbacio bih panoramu i siber cime bi dobio par cm i to je to. Inace ova sedmica je bila L varijanta (produzena) zlo koliko mesta pozadi, moz fudbal igrati :) No neuporedivo skladnije izgleda verzija bez L.

Evo enterijera sedmice u kojoj smo sedeli:

Slika

E43 i dalje hocu da probam cim se pojavi u Cirihu ili okolini, mislio sam da ce ga biti vec do sada, no sigurno ce se pojaviti u narednim nedeljama. Mada da budem iskren pretpostavljam da ce se to zavrsiti tako da je to fantastican auto ali mi BMW sedista vise odgovaraju :)
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Jaguar XJ nisi probao?

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ako se razmatra i ta klasa limuzina onda treba pogledati i novi Maserati Kvatroporte. Mede odusevljava dizajnom.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

:plusone: za Maserati.

Laki,

voziš comfort sedišta u bmw-u trenutno, tako da spusti kriterijume po pitanju udobnosti sedišta u automobilima koje razmatraš, posebno ako bude M/AMG.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

goblin napisao:Ako se razmatra i ta klasa limuzina onda treba pogledati i novi Maserati Kvatroporte. Mede odusevljava dizajnom.
Gledali smo Quattroporte kad smo probali Ghibli i mislim da su mu sedišta isto bila problem.
Korisnikov avatar
NidzaV8
Banned
Reactions:
Pridružio se: 17 Okt 2013, 09:50

Post od NidzaV8 »

[quote="passenger"]:plusone: za Maserati.

Laki,

voziš comfort sedišta u bmw-u trenutno, tako da spusti kriterijume po pitanju udobnosti sedišta u automobilima koje razmatraš, posebno ako bude M/AMG.[/quote]

Kakva laz ...Nevidi on dalje od bmw-a to je problem veliki ovde .
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

https://youtu.be/tZ3AkuY6A2c

Lepa boja.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

NidzaV8 napisao: Kakva laz ...Ne vidi on dalje od bmw-a to je problem veliki ovde .
Nema tu nikakvog problema - gleda covek samo najbolje :D

p.s. Ma vidi on Panameru samo tako, ali se (za sada) stis'o :)
Poslednja izmena od Delija u 04 Okt 2016, 10:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Poenta posta je da ne vidi Mercedes :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ma znam. I njemu Mercedes ne izlazi iz usta :)

Laki je bar skupio mooda pa provozao i nesto drugo :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori