Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od nikaragva »

Naslov teme je pusenje. A pusenja ima svuda, sem kod te nesretne koka kole. Mozda kad se osusi grlo :kezo:
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

dunx81 napisao:Iz neposrednog okruzenja znam za slucaj gde su cigarete prve na listi prioriteta. Maltene cigare pa lebac. Nema se za gorivo(plin),kupuju se najjeftiniji sokovi,salame i ostalo al se purnjaju 2 kutije na dan-naravno ne najjeftinijih.
U tu grupu spada moja svastika 26god.Makar ne jela ali za dve pakle dnevno mora da ima.Tolika opsednutost nikotinom je dovela do toga kako kaze da nocu sanja da pusi cigarete pa ustane ujutru oko 4-5 da zapali jednu i kad izdzami nazad na spavanje :trljamoci:

Srecom sam devojku otrgao od svajine navike.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Pusenje porediti sa coca-colom je kao porediti teroristu sa detetom koje drzi plasticni pistolj. Kad onaj pored mene pije Coca-colu, steti sebi i samo sebi. Kad neko pusi, tim dimom gusi i sebe i svakog na 10m2 oko sebe. Prilicno sebicno od njega, zar ne. Toliko sebicno da takav covek nikad nece priznati, nego ce uvek reci "pa ti idi na drugo mesto".
Ne druze, TI idi na drugo mesto.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

:plusone:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Tex, surovo, ali potpuno ispravno. :thumbup:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Texonja napisao:Pusenje porediti sa coca-colom je kao porediti teroristu sa detetom koje drzi plasticni pistolj. Kad onaj pored mene pije Coca-colu, steti sebi i samo sebi. Kad neko pusi, tim dimom gusi i sebe i svakog na 10m2 oko sebe. Prilicno sebicno od njega, zar ne. Toliko sebicno da takav covek nikad nece priznati, nego ce uvek reci "pa ti idi na drugo mesto".
Ne druze, TI idi na drugo mesto.
Izvlačiš iz konteksta moje poređenje Kole i pljuga, ali ok, nije bitno,
moj post je krivo shvaćen, još ispade da branim pušače, a u stvari je kontra :thumbup: .
Hvala Bogu postoje mesta za nepušače i niko nikog ne tera da sedi u dimu.
I ja tek kad sam pretao da duvanim sam uvideo koliko sam smrdeo i trovao sve oko sebe,
ali sedim i sada u lokalima u kojima se puši, i niti se bunim niti mi smeta.
Duvanski dim je sastavni deo kafića i noćnog života, tako sam prihvatio i teram :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Captain Slow napisao: Hvala Bogu postoje mesta za nepušače i niko nikog ne tera da sedi u dimu.
I dalje ne shvatas.
To samo u Srbiji, Kazakhstanu i Libiji "postoje mesta za nepusace". U normalnom svetu "postoje mesta za pusace", obicno male neugledne sobe u hotelima, restoranima, preduzecima, tako male da se osetis jadno u njima i zapitas se u kakvu situaciju sebe dovodis pusenjem. (ovo poslednje sam cuo od ex-pusaca i jedan je od razloga sto je ostavio cigarete)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa u Srbiji i zivis
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

A hteo si da kazes u Vojvodini?

:D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

@McGruja
Kakve to ima veze? Ako se preselim u Indiju ili Saudijsku Arabiju, odjednom treba da mi postane normalno npr da muskarac od 40 godina ozeni dete od 14 god ili da smatram ubistvo zene duplo manjim krivicnim delom nego ubistvo muskarca , tj da promenim shvatanja?
"When you're in Rome..."?
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Texonja napisao:
Captain Slow napisao: Hvala Bogu postoje mesta za nepušače i niko nikog ne tera da sedi u dimu.
I dalje ne shvatas.
To samo u Srbiji, Kazakhstanu i Libiji "postoje mesta za nepusace". U normalnom svetu "postoje mesta za pusace", obicno male neugledne sobe u hotelima, restoranima, preduzecima, tako male da se osetis jadno u njima i zapitas se u kakvu situaciju sebe dovodis pusenjem. (ovo poslednje sam cuo od ex-pusaca i jedan je od razloga sto je ostavio cigarete)
Bio, video, nisam se osećao ništa jadniji nego što se svakodnevno osećam u Srbiji.
Ti i dalje ne shvataš da sam ja ex pušač koji se sad svim silama trudu da ubedi ljude da batale.

Odoh iz teme, nije mi više zanimljivo, aj pozdrav :pivo:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Sto se tice finansija i cigareta to nije bas tako kako vi servirate. Ja sam bivsi pusac godinu ipo dana tacnije toliki vremenski preriod ne konzumiram duvan, ali konzumiram povremeno elektronsku cigaretu. Ja klasifikujem ljude na dobre i lose, a ne na pusace i ne pusace, u svom stanu nikad nisam pusio kao ni u kolima kad me potera kriza sidjem ispred zgrade, ali ne mogu nekoga da ugostim u svom stanu, prijatelja kuma, majku.... i da ga oteram na terasu zato sto je pusac toliko mogu da nekoga ispostujem, a decu da posaljem u svoju sobu. Evo dok sad ovo kucam zena kafenise sa kumom u dnevnoj sobi iako i ja i zena ne pusimo meni uopste ne smeta sto kuma duvani uz kafu.
Kako porediti pusaca i ne pusaca i zdravlje kako tema kaze?
Moj cale ceo zivot veslao kajak i jos uvek je aktivan u Klubu i kao mu je 65 godina jos uvek trenira sa decom seo zivot vodio zdrav zivot jedino sto je u poslednjih par godina poceo da pije kafu.
Moj drugar svetski prvak u savate boksu i trener u KBS, od ponedeljka do petka vodi treninge i svako vece on trenira posle devet jer se sprema za mec u teskoj kategoriji. ima 100kg cistih misica striktno vodi racuna sta jede, pije ali povremeno zapali po neku cigaretu, kako takvog coveka porediti sa nekim ko nikad nije zapalio cigaretu a debeo je kao svinja pun holesterola i koji se ne krece uopste, teze od kasike ne dize nista? Ko je tu zdraviji?
Ako se poredi pusenje ili ne pusenje to je druga prica ali porediti zdravlje to je druga prica.
Kako moze neko ko ima prekomernu tezinu jede kao svinja zadrigo i debeo da kaze ja sam zdrav ja ne pusim?
U svom zivotu poznajem samo cetvoro ljudi koji bi mogli da polemisu o pusenju i zdravlju jer vode totalno zdrav nacin zivota, svi ostali su ili pusaci ili ne pusaci sa ne zdavom nacinom zivota.
Radim u velikoj firmi poznajem mnogo ljudi sa kojima sam u kontaktu svaki dan mogu da pisem na ovu temu bas dosta o nacinu zivota i pusaca i ne pusaca.
Mei licno ne smeta kad neko od gostiju zapali u mom stanu, jedino ne dam u kolima da se duvani.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Pa podrazumeva se da je rec o zdravlju jedne iste osobe u zavisnosti od toga da li pusi ili ne.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Kako moze da bude zdrav moj brat od rodjenog strica? Ne pusac ima 140kg jede kao slon i totalno fiziki ne aktivan gde vidis ti tu zdravlje?
Zna se sta je zdvav nacin zivota, a cigarete su jedan od nekoliko stavki ne zdavog zivota.
Naj smesniji mi je jedan kolega sa posla, ne pusac kritikuje svakoga sa cigaretom daje savete, a zena njegova pusi kao turcin i njoj ne sme nista da kaze :rofl:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

To ti je klasičan primer spinovanja priče. Kakve veze sad ima gojaznost sa pušenjem? To što neko nije gojazan znači da on ne oseća posledice pušenja?

Kao kad bi rekao sida je glupost, onaj tamo ima rak a tu mi govori kako sida ne valja, a ja rak nemam i šta mi fali da imam sidu?
Odgovori