Pomoć na putu

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Pomoć na putu

Post od OMP »

bem li ga ali nije cudno da nesto menjaju iz godine u godinu kad vide kako im se sta (ne)isplati ali verujem da i drugi to rade iako nisam istrazivao a u zadnje vreme je zvalo par , meni nepoznatih firmi, koje nude takve usluge a iskreno me nije zanimalo ni da cujem niti da trazim po netu detalje. Ovaj vozzi mi vazi do 08.08. a 95% cu ici na odmor pre toga ali i da ne odem tad opet cu uplatiti njih da ga ebem deluju najozbiljnije.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Koliko vidim, Atlas ima opciju slepa nazad u Srbiju do prijavljene adrese.

"U slučaju kvara ili saobraćajne nezgode korisnik ima pravo na uslugu šlepovanja vozila bez ograničenja kilometraže za Republiku Srbiju do prijavljene adrese. Ova usluga je ocenjena sa najvišom ocenom od strane vozača."

Samo sto su im glupi paketi, Euro+ paket pokriva samo Evropu, bez Srbije.
https://atlas-servis.com/pomoc-na-putu/euro-paket/

A ovaj internacionalni pokriva Evropu i Srbiju.
https://atlas-servis.com/pomoc-na-putu/ ... lus-paket/

Mislim da cu preci na Atlas ako Vozzi ne izmeni politiku do Avgusta, iako imam pozitivno iskustvo sa Vozzijem.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ja sam sa atlasa presao na vozzi u momentu kad je atlas duplirao cenu a nije nista ponudio vise, cak me je 5 puta zvao njihov neki smarac da me ubeduje kako su oni najbolji, rekoh dzabe sve to kad se duplirali cifru a vozzi nudi isto to po vasoj staroj ceni, sto bi ostao kod vas, on lupeta neke gluposti a nista konkretno u odbranu tog povecanja cene.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Ja sam rekao, posle moje muke kada sam video sta su mi nudili i kako funkcionise: refundirali mi karte za voz, ponudili hotel dok ne urade, izasli u susret kad sam trazio slep umesto popravke, zvali sto puta da pitaju gde smo i kako smo, osim prvog poziva preko operarera sve islo na viber da ne placam razgovor (imao sam net roming) itd, def ne da uzimam njih, nego prelazim na premium.
Korisnikov avatar
pankoz
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2014, 21:05
Garaža: Citroen C4 Grande Picasso 1.,6 hdi , Citroen C3 1,4 hdi

Post od pankoz »

Lanmi206sw napisao: 19 Maj 2023, 03:02 Evo više od sat vremena čitam komentare po forumima i iskustva tako da možda ovo bude pomoglo nekome :D
Putujem za par nedelja u grčku i istekao mi vozi paket pa sam se bacio na istraživanje šta sad da uzmem.

Da sumiram sve što sam pročitao na netu svodi se na dve firme atlas i vozi. atlas je najduže na tržištu iskusna firma, vozi je novija priča sa aplikacijom i mogu da kažem da sam i ja naseo na nju prethodne godine.

Od kada su povećali cene u martu i izbacili nove uslove sad su postali najskuplji na tržištu a usluga im se smanjila i sve se žale. Na benčmarku neki lik slao mejlove voziju da mu objasne detalje i sad u principu njihvo paket od 5500 koji i ja imam uslovljava me da moram u servis da idem. znači nema više opcije odmah nazad. Onda u servisu do 200 evra popravka. Ako majstor kaže 800 evra to ti je što ti je, moraš da doplatiš. AKo nećeš platiš iz vozija kažu da se "slučaj zatvara".
Za Srbiju šlepaju nazad samo ako ne može u roku od 2 radna dana da se popravi auto. Znači tipa kvar u petak. Majstor ima fore do utorka da popravi. A razmišljam realno svaki majstor će da popravi da uzme pare :rofl: :rofl: pa makar ga i samo skrpio da može da upali i da teraš dalje. Znači prazna slama paket te sam odustao od vozija.

Kod altasa sam našao ovo https://atlas-servis.com/pomoc-na-putu/ ... lus-paket/
Nekako mi je najrazumljiviji sa uslugom. Koliko vidim ako je kvar biram da li ću nazad u Srbiju ili kod majstora da popravim za 500 evra. Nema ovih uslova ko u voziju. Svakako ću ih pozvati pre nego što naručim da ja to još malo propitam :mangup:

Eto ako neko bude čitao sve ovo kao što sam ja da mu skratim proceduru :D
Prvi post na forumu pa odmah preporuka gde i od koga uzeti pomoć na putu... zanimljivo :mrgreen:
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 05:13
Garaža: Hyundai i30 1.4 16V, 2011. (plin + benzin)

Post od hyundai_i30 »

Niko ovde nije podelio iskustva sa AMC Srbijom, a verovatno postoji dobar razlog za to . Ljudi sa kojima sam ja u kontaktu koriste Vozzi ili AMSS. Vozzi pakete sam prosle godine pazario u 5-6 navrata za sebe, matorog, burazere, prijatelje...

Vozzi je usao u celu stvar sa dosta marketinskih fora i sa pravom je izdominirao na ovom trzistu - referali da pozivate druge da se registruju i dobijate popuste, popust preko SNNP kartice, za svaki paket se dobija bonus paket koji moze da se posalje nekom itd. Jednostavno su odradili dobar sistem da ih korisnici sami reklamiraju, a i gotovo svi su bili zadovoljni iskustvom sa njima.

Nisam jos uvek cuo da je neko imao problem sa njima, ali mi se ne svidja kada podizes cenu, a srozas uslugu. Da su podigli cenu i uslovi ostali isti kao i prosle godine to je skroz regularno jer je sve zivo poskupelo, ali doslo je do promene uslova, tj. do nepotrebnog uslovljavanja. Nepotrebnog za nas, ali se Vozzi time fino ogradio...

Svakako rekoh da mi je i dalje Vozzi top izbor pored uslovljavanja, verovatno uzimam paket Srbija sa mogucnoscu nadogradnje na Evropa paket nakon isteka ovog, ali posto imam jos dosta fore do isteka, pozvacu ponovo varijante koje sam prethodno pobrojao jer kao sto neko od kolega rece - svake godine menjaju uslove i treba ih kontaktirati radi detalja oko tih uslova posto cesto u opisu paketa fali glavna kvaka u celoj stvari zbog koje pristajemo na kupovinu ili idemo dalje. A, dalje obicno znaci Vozzi ponovo . Sada vec imaju veliku mrezu partnera, svi su culi za njih i odaju utisak da su medju najboljima na ovom polju.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Ja imam onaj Evropa Max paket (pokriva popravku do 400eur i hotel/renta car za do 3 dana, ako ne ide popravka posle 2 dana možeš da tražiš da šlepaju nazad u Srb valjda). Jel on više ne postoji?
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Postoji, samo je skuplje sve u odnosu na proslu godinu. Ja imam Evropa Standard od prosle godine i nemam nikakvo uslovljavanje kao sto postoji u Vozzi Evropa ili Evropa Max sada...

Slika
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Da li je u Atlasu polisa vezana za auto ili za vozaca kao kod Vozzi?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

kolko se secam bila je za auto
TeaseR
Reactions:
Pridružio se: 26 Dec 2018, 20:23
Garaža: BMW F30

Post od TeaseR »

Vozzi je postao katastrofa. Promenili su kljucni uslov gde je moglo da se bira izmedju slepanja ili popravke. Sada ne postoji opcija da se bira vec oni auto voze do servisa i pokrivaju stetu do 200eur. Jedino ukoliko vozilo ne moze da se popravi u roku od 2 dana, nude slepanje nazad do kuce. U suprotnom, osudjeni smo ili da prihvatimo popravku po ko zna kojoj ceni ili se slucaj zatvara. U sustini nemamo izbor.

Svi znamo da popravka auta u EU kosta mnogo vise nego kod nas. Neko je kacio ovde na forumu da ga je menjanje guma u CH sa skladistenjem izaslo oko 200CHF. Sta onda ocekivati za neku ozbiljniju intervenciju. Vozzi koristim zadnje 3 godine, medjutim, nakon ove promene necu vise produzavati.

Atlas trenutno nudi mnogo bolju opciju, a to je: "Da li želite da odšlepamo vozilo do obližnjeg servisa gde imate popravku do 500€ ili na vašu adresu u Srbiju bez ograničenja kilometraže – na vama je izbor! Prevoz svih putnika u obe situacije je obezbeđen."

Znaci korisnik ima izbor da li hoce da popravlja auto ili hoce slep nazad. Nikome ko krene na put nije u cilju da se vraca nazad ali ako se nesto desi, sigurno ne zeli da bude uslovljen na popravku od 1000-2000eur, gde Vozzi pokriva 200eur, a ukoliko ne zeli da placa toliko, prepusten je sam sebi. Bezobrazluk na najvisem nivou i pritom menjaju uslove kako god im se cefne.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ali je zato atlas skoro duplo skuplji nego vozzi...jbg jeste bez veze sto je vozzi to promenio ali kao sto rekoh to se i ocekivalo kako su vremenom uvideli sta je bolje/gore za njih tako i reaguju sa izmenama.
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Nije Atlas duplo skuplji, ralika u cenama je zanemarljiva za nacionalni i Evropa paket - cena paketa u Srbiji obe sluzbe pomoci na putu je maltene ista i iznosi nepunih 4k RSD, a paketa Evropa kod Vozzi je 5500 RSD dok je Atlasa 5990 RSD. Razlika manja od 500 RSD za ogromnu razliku u tome da korisnik bira da li zeli popravku ili slepanje do Srbije ili je uslovljen time da mu majstor stranac odredi da li ce popravka trajati preko 2 dana i jedino tako dobiti slep do Srbije. A, kao sto neko od forumasa rece, tesko da ce neko opravljati strancu auto preko 2 dana, za jedan dan ce ga odrapiti toliko da mu se auto vise nece isplatiti, a tog "odmora" ce se dugo secati.

Sto se tice nacionalnih paketa cena je maltene ista kod svih, razlika je u ovom evropskom paketu (Evropa+) gde Atlas kako stoje stvari daje najbolje uslove. Retko ko uzima skuplje pakete od pomenutih...

Vozzi nije preterano poskupeo i rekoh vec cena Vozzi paketa nije problem, problem je uslovljavanje koje nije postojalo do pre par meseci i zato se sada gledaju i alternative, a vec ima dobrih kandidata i ovde mislim na Evropu, za nacionalni paket je Vozzi ok i dalje.

Vozzi je samo odradio tipican poslovni model u Srbistanu - pridobij dobar deo klijenata sa necim sto drugi ne nude i teraj tako par godina, onda podigni cenu i srozaj kvalitet i sve uslove jer ce opet dobar deo korisnika ostati kod tebe posto nemaju vreme da se bakcu sa alternativama ili su jednostavno nezainteresovani i placaju i dalje gore uslove nego ranije jer ih mrzi da pogledaju da li postoji nesto bolje za iste ili cesto i manje novce. Tako je i kod mobilnih operatera, internet provajdera, banaka, na svakom koraku.

dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Postoji još jedna prednost - vozzi je vezan za vozača, ne za auto
Korisnikov avatar
hyundai_i30
Reactions:

Post od hyundai_i30 »

Jeste, to je prednost Vozzi paketa i mozda i glavna stvar zbog koje su se probili, mada i Tesla recimo ima licni paket, ali je neosnovano skuplji i iznosi 4500 RSD.

Sto se mene tice, isao bih ovom logikom - ako mi ne treba paket van zemlje, onda Vozzi pre jer ide na ime, a ako mi treba van zemlje onda definitivno Atlas jer tih 6k RSD za Euro+ paket se isplati, makar bilo vezano za jedno vozilo...
Kad ides na odmor ne zelis da se cimas oko toga da li si pokriven i pod kojim sve uslovima, vec uzimas paket da jednostavno ne razmisljas o tim stvarima.

Poslednja izmena od hyundai_i30 u 20 Maj 2023, 09:38, izmenjeno 3 puta ukupno.
Odgovori