Android Auto/Car Play
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Re: Android Auto/Car Play
Takoe
Saša, možeš to lepo izvesti sa nekim kratkim kablom, adapter zalepis dvostrukom trakom odma pored itd...
Mada, ti si vise puta mračio na ovu temu tako da verujem da će da bockaš i dalje...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Saša, možeš to lepo izvesti sa nekim kratkim kablom, adapter zalepis dvostrukom trakom odma pored itd...
Mada, ti si vise puta mračio na ovu temu tako da verujem da će da bockaš i dalje...
- gosn'prirodni
- Pridružio se: 23 Sep 2013, 22:17
Kod mene su priključci ispod naslona za ruku, tako da se bežični adapter ne vidi. Priključiš, ubaciš unutra i zaboraviš.
Sent from my V2208 using Tapatalk
Sent from my V2208 using Tapatalk
Ne kapiram kako mislis da se multimedija bezicno zakaci sa kolima, da to moze onda ti ne bi trebao taj adapter vec bi se kacio bezicno telefonom.
Sad ne znam kako je reseno kod tebe i gde stoji usb al jedino pragmaticno resenje je da taj usb neophodan za carplay izvuces nekako do ladice i tu drzis adapter zakacen(postoje sad i flat usb kablovi).
A kad si vec pomenuo da ne bi da se smaras sa telefonom, ne znam da li si spoznao prednost magsafe funkcije na ajfonu, imaš sad nosače za telefon koji se nakače na ventilaciju i kad udjes u kola telefon samo prislonis do nosaca i on se zalepi bez ikakve muke i smaranja kao sa klasicnim nosacima nekada. Meni je to otkrovenje jer pre toga nikad nisam hteo da se smaram sa nosacima. Evo npr ovaj, celih 488 dinara https://share.temu.com/OhxmdUAfe1A
Sad ne znam kako je reseno kod tebe i gde stoji usb al jedino pragmaticno resenje je da taj usb neophodan za carplay izvuces nekako do ladice i tu drzis adapter zakacen(postoje sad i flat usb kablovi).
A kad si vec pomenuo da ne bi da se smaras sa telefonom, ne znam da li si spoznao prednost magsafe funkcije na ajfonu, imaš sad nosače za telefon koji se nakače na ventilaciju i kad udjes u kola telefon samo prislonis do nosaca i on se zalepi bez ikakve muke i smaranja kao sa klasicnim nosacima nekada. Meni je to otkrovenje jer pre toga nikad nisam hteo da se smaram sa nosacima. Evo npr ovaj, celih 488 dinara https://share.temu.com/OhxmdUAfe1A
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Koji konkretno nosač imaš, ja uzeo neki skup Satechi, koji može i da puni telefon i posle sam ga poklonio ćaletu.
Nije mi stabilan, ne drži čvrsto telefon.
Koji telefon imaš? Možda je manji/lakši...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije mi stabilan, ne drži čvrsto telefon.
Koji telefon imaš? Možda je manji/lakši...
Android Auto/Car Play
Imam taj sa temua i ovaj ugreen
https://a.aliexpress.com/_EIyAoEt
Al i ovaj sa temua od 500 dinara je sasvim ok, drzi isto kao i ugreen, al ugreen se vidi da je malo kvalitetnije uradjen, lepsa plastika. Ja imam samo bamper pa drzi odlicno a u slucaju da imas futrolu ona mora imati magnet tj. da bude magsafe kompatibilna.
https://a.aliexpress.com/_EIyAoEt
Al i ovaj sa temua od 500 dinara je sasvim ok, drzi isto kao i ugreen, al ugreen se vidi da je malo kvalitetnije uradjen, lepsa plastika. Ja imam samo bamper pa drzi odlicno a u slucaju da imas futrolu ona mora imati magnet tj. da bude magsafe kompatibilna.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Vidim ja da me ne razumete pa neću nastavljati dalje.zdushan napisao:Takoe

- carov2
- Kontakt:
Nisi probao, zato ne možeš da nas razumeš.
Bukvalno ne može da se poredi, bežično povezivanje je drugi svet, pogotovo ukoliko se stalno koristi AA/Carplay, za muziku, navigaciju.
@ftj
Nije do magneta, imaju ga sve moje maske, telefon ne padne sa magneta, već se ventilacioni otvor spusti, tako nešto i krcka, znam da sam ga skinuo i rekao jbs ovo, ne ide.
Bukvalno ne može da se poredi, bežično povezivanje je drugi svet, pogotovo ukoliko se stalno koristi AA/Carplay, za muziku, navigaciju.
@ftj
Nije do magneta, imaju ga sve moje maske, telefon ne padne sa magneta, već se ventilacioni otvor spusti, tako nešto i krcka, znam da sam ga skinuo i rekao jbs ovo, ne ide.
Probaj neki od ova dva, oba imaju bas dobar nacin zatezanja na ventilaciju, ugreen je malo bolji al oba rade poso.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Android Auto/Car Play
[mention]carov2 [/mention] Probao nedavno u Portugalu, rentirani Peugeot 208 koji sam koristio nedelju dana je imao to ugrađeno fabrički bežično. To je ok a ove adapter skalamerije sa kablovima - sem ako nisu skrivene negde da ih ne gledam - neće u moj auto. Bocnem telefon na kabal i ćao, ne uzimam ga ionako više u ruke do kraja vožnje. Trudim se da koristim fabričku navigaciju a tek kada ona ne može da završi posao ili nije baš zgodna da obavi zadatak - onda bocnem telefon i pređem na Google maps. Vama na volju. 

Poslednja izmena od Saša u 19 Avg 2024, 20:50, izmenjeno 1 put ukupno.
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
A papirna karta ništa?
- carov2
- Kontakt:
Ukoliko si probao, to je to, ovo je potpuno isto, a kod nekih automobila, tako je i kod mene, portovi su ispod naslona za ruku, tako da se adapter ne vidi.Saša napisao:[mention]carov2 [/mention] Probao nedavno u Portugalu, rentirani Peugeot 208 koji sam koristio nedelju dana je imao to ugrađeno fabrički bežično. To je ok a ove adapter skalamerije sa kablovima - sem ako nisu skrivene negde da ih ne gledam - neće u moj auto. Bocnem telefon na kabal i ćao, ne uzimam ga ionako više u ruke do kraja vožnje. Trudim se da koristim fabričku navigaciju a tek kada ona ne može da završi posao ili nije baš zgodna da obavi zadatak - onda bocnem telefon i pređem na Google maps. Vama na volju.
Treba proveriti i preko kog porta AA radi, jer nekad nije na svim.
Postoje i tipski nosači koji idu na ventilaciju, nešto sam gledao na Aliju. Ne znam kakav je kvalitet.
Samo da kažem da konektor na telefonu ima ograničeni broj prikjlučenja kabla, ne pitaj kako znam a zamena USB konektora na ploči telefona je sve sem jednostavno.Saša napisao: 19 Avg 2024, 15:12 Neću da imam tu dole kod/ispred menjača bilo kakve skalamerije i kablove. Ako već moram da ih imam - jednostavnije mi je onda bocnuti sam telefon i odložiti ga tu dole.Ionako se trudim da sebe nateram da telefon više ne uzimam u ruke kako uđem u auto...
Vrlo pipavo a iako radiš pod uvećanjem opet izgubiš oči.
Adapter povezuješ jednom i njega staviš gde god hoćeš, u kasetu, ispod tapacira, iza table, u gepek...
4 žilni kabl provučeš to tog mesta, UTP fly se savim lepo pokazao za takve namene, kategorija 5E je sasvim dovoljna i mehanički a kabl je tanak a ima i flat varijanta.
A onda postaviš na to mesto i USB hub sa recimo 4 porta pa priključuješ šta ti volja, od HDD do flash-a ili DVB prijemnika za TV ili DVD za gledanje filmova (staviš u gepek recimo DVD plejer i puštaš preko USBa filmove ili muzičke koncerte

Skoro sve je izvedivo ako se ima mašte šta se želi od dodatnih funkcija "ekrana".
Meni se telefon direktno kači na auto wireless-om, mada sam to samo radi probe.
Multimedija ima gugl navigaciju uz online režim (i Mio za offline režim) a to je sasvim dovoljno za moje potrebe.
- Saša
Nikad nisam imao problema sa tim a promenio sam brdo telefona, tako da me baš briga. Plus meni taj Carplay/Google maps treba jednom mesečno ili ređe, ne bockam ja to svakodnevno...
Slušam običan radio... itd, itd. Džabe me ubeđujete.
Dakle, samo vi uživajte.