Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Ne brže od života!

Post od superboss »

Texonja napisao:
steva_anya napisao: Ima vozaca koji svesno prave prekrsaj, najcesce prekoracenje brzine, zato sto znaju da ce sa 10-20e nastaviti dalje ...
Evo ja sam medju njima, ali racunam na 5.000 din jer ne umem da podmicujem. Put Zrenjanin-Novi Sad ne mogu da vozim 80km/h. Ubi me, ne mogu... Ne divljam, ali vozim 100-110km/h jer znam da za to prolazim sa novcanom kaznom. Isto je na svim magistralnim putevima. Retko idem ispod 100km/h gde je limit 80km/h.
Po autoputu ista prica, uvek idem 20-30km/h preko limita.
Dokle god bude kod nas moguce nesto ovako, svi imamo da se pravdamo na isti nacin.

Da me neko pogresno ne razume, ne kritikujem ja Texonju nego vecinu nas sa foruma-tu ukljucujem i sebe. Recimo, ovih dana sam svaki dan na potezu od NS do BG, starim putem. Tu mi je krstareca od 90-110...
Veoma sam pazljiv i kada obilazim i sve istalo, ali da je dobro-nije.
Da se zakon primenjuje kako treba i da korupcija ne prolazi vrlo brzo bi se mi privikli na normalnu voznju: kada nam oduzmu dozvolu dva puta, ili za stalno, bili bi svi u saobracaju kao bubice...

Sto kaze jedan moj poznanik saobracajac, koji radi na Bubnju i kod Sajma: ja danas necu da se vratim bez 100e iz BG-a....
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Pa ja kad i pokusam da vozim 80 km/h osecam se kao budala, jer me skoro svi preticu ko da vozim Ficju iz '77.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ajde da ne idemo iz krajnosti u krajnost...

Voznja na otvorenom malo preko ogranicenja nema apsolutno nikakve veze sa voznjom od 100+ na sat u samom gradu.
Pre par dana sam prosao ibarsku i bas sam gledao ogranicenja - IDIOTIZAM. Ne zato sto ja volim da jurcam, generalno sam i pratio ta ogranicenja, ali su potpuno debilno pravljena.

Poredjenja radi, ulazak u Uzice ili Cacak - 80km/h. Ulazak u Bg auto-putem - 80 km/h. Gde je logika?
Na milion mesta ima delova gde je isprekidana linija, a ide preko brdasceta i nema sanse da vidis da li ti neko dolazi u susret.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nisu ogranicenja debilna nego je sama ibarska debilna pa su takva ogranicenja neophodna. Previse ukljucenja i kuca pored puta i ta ogranicenja su sasvim logicna jer nikad ne znas kada ce neosvetljeni traktor ili paor da iskoci iz njive.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Srbija nema ni jednu profi trkačku stazu. Osim onog frankeštajna od prevare Mirka Alvirka nema ništa. A u okolini Bg trebalo bi da ima bar dve - tri staze gde se može kupiti ulaznica i testirati adrenalin. Zato nam zvrje prazni nazovi aerodromi po Srbiji kao oni u Sjenici, Adrani kod Kraljeva, Ponikve kod Užica, Batajnica, po Vojvodini, koji ne služe ničemu a masa trenira po školskim zonama i trotoarima. Uz to treba uzdići auto klubove u okviru kojih organizovati razna skupljanja i takmičenja, i škole brze i bezbedne vožnje.
Uz to saobraćaj se mora vratiti u škole, bar u nivou vremena kao kod Druga Tita.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Jbg glupo je recimo i sto je po bulevaru ogranicenje 50, ili uopste u naselju....ja skoro svaki auto koji sam vozio niti je za 2, niti je za trecu....

Ali zakon je takav. U principu, trebalo bi da je JEDNAK i za pezejca i za Cayene...na zalost kod nas nije
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

NexT napisao:
Poredjenja radi, ulazak u Uzice ili Cacak - 80km/h. Ulazak u Bg auto-putem - 80 km/h. Gde je logika?
Na milion mesta ima delova gde je isprekidana linija, a ide preko brdasceta i nema sanse da vidis da li ti neko dolazi u susret.
Gde si video na ulsku u Užice i Čačak ograničenje 80km/h ???
Drugo, ograničenje predstavlja MAX brzinu, a svako treba da prilagodi brzinu uslovima i mogućnostima sebe i vozila i trenutnim uslovima na putu i saobraćaju.
Isto važi i za isprekidanu liniju, da smeš da pretičeš ako..... Zamisli parkira neko šlepera koji preseca preticajnu vizuru preglednosti i ti ne vidiš a krećeš u preticanje. Znači ako.....
Na žalost ovi iz velikih gradova kad izađu na otvoren put ponašaju se kao pušteni sa lanca, a ne umeju ni da se ponašaju u saobraćaju a kamoli da voze.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

ftj napisao:Nisu ogranicenja debilna nego je sama ibarska debilna pa su takva ogranicenja neophodna. Previse ukljucenja i kuca pored puta i ta ogranicenja su sasvim logicna jer nikad ne znas kada ce neosvetljeni traktor ili paor da iskoci iz njive.
Pa ja upravo pricam o tome da kad prilazis Cacku recimo i vozis kroz sela i tu je 80. Prilazis Beogradu, prodjes Aerodrom i do skretanja za NS nema nista, ali i tu je 80. Da ne pominjem to da je nov put i da ima 2 trake + zaustavnu, i odvojen bankinom od suprotnog smera.

A, ako cemo o traktorima i idiotima, gledao sam kako autobus sa 60 koci i bezi u suprotan smer jer je baja sa Cliom promasio skretanje i zabo kocnicu, bez migavca. Po tome ogranicenje treba da bude 30, pa da se putuje kao kocijama do Zlatibora...

Mad Max, ne znam gde, ne poznajem taj kraj toliko... Treba da idem krajem nedelje opet, pa cu ti reci.

Sto se tice isprekidane, mozes da mu jebes mater i da imas Xray vid, i ne mozes da vidis kroz brdo ko ti dolazi.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nemojte odmah po pravosuđu. Pravosuđe je odlično kakvi su ostali.
Saobraćajna policija je osnovni borac za bezberdnost saobraćaja, bar teorijski. Svi znamo da oni to nisu i da ih bezbednost ne interesuje već prevashodno otimanje para. Saobraćajna policija bi trebalo da bude i inicijator škole bezbedne vožnje, trkališta i sl. gde bi ljudi probali svoje veštine u kontrolisanim uslovima, ne kao na ovom klipu kod Knaufa gde dve budale jurcaju na pola metra od ljudi.
Druga karika je tužilaštvo, a sud dolazi na kraju i radi na osnovu onoga što mu saobraćajci i tužilaštvo prikupe.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

NexT
Pa eto ja sam i suviše profesionalno uključen u tematiku "bezbednostii saobraćaja", čak se trudim da moje komentare namerno prilagodim uličnom žargonu.
Elem, svaki znak znam na pamet od Rudnika do Crne Gore, Kraljeva, Kragujevca i Drine, tako da je većina postavljena.....
a drugo da i ne pominjem, ne smem :censored:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja i dalje mislim da deca sa 18 godina ne treba da voze kola sa bilo kakvim performansama, posebno po gradu
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

paja napisao: Saobraćajna policija je osnovni borac za bezberdnost saobraćaja, bar teorijski. Svi znamo da oni to nisu i da ih bezbednost ne interesuje već prevashodno otimanje para.

:plusone:

A kako korupciju iskoreniti....prvo sto mi pada na pamet jeste da im se povecaju plate...ako bi i to pomoglo....

Cinjenica je da se u toku dana sigurno mnogo vise vozaca kazni jer im je prvu pomoc proizveo Mika a ne Laza, nego onih koji su opasni po okolinu
McGruja napisao:Ja i dalje mislim da deca sa 18 godina ne treba da voze kola sa bilo kakvim performansama, posebno po gradu
Ma ne samo deca, nego i uopste...sto kaze Next niko nije bas pod vaservagu ko vozi 100+ po gradu
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Postavljanjem kamera u kola i osmišljenim sistemom prevencije gde panduri neće gubiti vreme jureći pojaseve na slaviji u 4 popodne nego raditi mnogo bitnije stvari.
McGruja napisao:Ja i dalje mislim da deca sa 18 godina ne treba da voze kola sa bilo kakvim performansama, posebno po gradu
:plusone:
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Kako ljudi kad je u MUP načelnik saobraćajne policije Srbije, čovek nam iz naše južne autonomne pokrajine, koji se saobraćajem pre ove dužnosti nikada nije bavio :rofl: (inače to je onaj što kod Mirka Alvirka komentariše nesreće i glavna uzrečica mu je "izgleda je bio u pitanju mobilni telefon) :rofl:
Kako kad ne mogu da donesu pravilinike o polaganju vozačkog ispita i tehničkim pregledima već evo 2 cele godine??
Kako kad su osnovali Agenciju za bezbednost saobraćaja na čelu koje je bivši gosn načelnik saobraćajne policije Srbije, inače u penziji, gosn Stojadin J, koji ni u MUP -u dok je bio nije znao šta radi, a Agencija trenutno ne služi ničemu sem da primaju plate i da uzimaju pare onim 900 što su na tačkice ostali bez dozvole na seminarima koji oni još ne znaju kako će izgledati?
itd i itd....
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

MAD MAX napisao:NexT
Pa eto ja sam i suviše profesionalno uključen u tematiku "bezbednostii saobraćaja", čak se trudim da moje komentare namerno prilagodim uličnom žargonu.
Elem, svaki znak znam na pamet od Rudnika do Crne Gore, Kraljeva, Kragujevca i Drine, tako da je većina postavljena.....
a drugo da i ne pominjem, ne smem :censored:
Izvini, ja zaboravih da si dr. doc. prof. svega vezanog za kola, od reli voznje i sitnog seckanja do bezbednosti saobracaja, mehanike i kvantne fizike. (ne kazem da nisi u pravu, nego mi malo ides na ... nekim svojim komentarima)
Odgovori