TNG vs Benzin

Iskustva u vezi autogasa, preporuke za ugradnju
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Plin vs Benzin

Post od Grujic »

Ja bih isto rado neki 330i na plin, ide ko zmaj a mnogo povoljnije :)
Jedino se ne slazem sa plinom u kolima tipa AMG, M, itd...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ma dobro,ja sam malo preterao sa pricom i uneo AMG jer sam otisao u krajnost,ali neki jak benzinski motor i plin mi je skroz normalna varijanta...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ftj napisao:Opet na nekom novom automobilu te klase bih uzeo dizela a ako bih se bahatio sa benzincem ne bih se zezao sa plinom pogotovo ako je neka turbo varijanta ili direktno ubrizgavanje u pitanju.
:doubleup:

Sto se 330i starog 10 godina tice, tu plin itekako ima logike jer taj auto moze da popije goriva za 2 godine, onoliko koliko i sam vredi.
Xepoj87 napisao:Ja plin ne povezujem sa sabanijom,a ti kako hoces :)
Ne povezujem ga ni ja sa sabanijom jer sam ga i sam vozio 2-3 godine kad sam polozio ali u autu koji vredi mnoooogo manje od ovih V6 i V8 azdaja.
Xepoj87 napisao:Sa sabanijom povezujem kada neko ne odrzava automobil,kada zapostavlja druge stvari ne bi li vozio dobra kola...
U Srbiji je to cesto povezano sa plinom...kupi frajer A8, pa muva olaksice za registraciju, pa ugradi plin a sledci koraci su jeftinije/polovne gume, kineski delovi ili jos gore reparirani itd.
Kad neko to radi sa Jugom mogu da ga razumem...jbg, nema covek ali kad vidim takve "optimizacije" na autima koji polovni kostaju preko 30000e onda je sabanija.
Xepoj87 napisao:da bi meni do sada taj tvoj Bmw skoro pa imao 2. set guma i potrosnju ispod 9l ne bi video :)
Kad bi ziveo u zemlji gde bih neki auto mogao da vozim na opisani nacin a da mi ne nataknu ludacku kosulju, iskreno, dizela ne bih ni uzeo :D
Ovako kad vec nemogu da ga razvlacim kako bi ja hteo, mogu da ustedim na gorivu a opet da imam solidno jak auto.
Xepoj87 napisao:Polovan C63 AMG da bude malo bolji je 50.000e...
Gorivo za 30.000km godisnje sa prosecnom potrosnjom od 25l je oko 10.000e godisnje...
Eh sad 25l, pa vec smo apsolvirali da benzinci trose isto kao dizeli a cesto i manje :mrgreen:

Salu na stranu, neka radi kako ko voli i hoce ali ja, dobar i jak benzinac, koji pritom kosta puno, ne bih prebacivao na TNG :pardon:
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: TNG vs Benzin

Post od MilisaV »

mislim da floyd kaže samim tim kad kupiš q7 on ima meteorski pad vrednosti čim izađe iz salona i ako si ga platio preko 100k evra, za 3 godine on će vredeti 40k.

samo kupovinom ovog auta moraš da računaš da ćeš izgubiti 60 soma samo na amortizaciji, i sad ako uštediš pa da kažemo čak i 10 soma za te 3 godine, to nije nešto što će ti posebno značiti.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

+1
Floyd napisao: U Srbiji je to cesto povezano sa plinom...kupi frajer A8, pa muva olaksice za registraciju, pa ugradi plin a sledci koraci su jeftinije/polovne gume, kineski delovi ili jos gore reparirani itd.
E, ali tipican "srpski bizmismen" je bas iz ove price, gledao ih ja kako kukaju u servisu, manji od makovog zrna.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Floyd napisao: U Srbiji je to cesto povezano sa plinom...kupi frajer A8, pa muva olaksice za registraciju, pa ugradi plin a sledci koraci su jeftinije/polovne gume, kineski delovi ili jos gore reparirani itd.
Kad neko to radi sa Jugom mogu da ga razumem...jbg, nema covek ali kad vidim takve "optimizacije" na autima koji polovni kostaju preko 30000e onda je sabanija.
Takvih ima kokošara ko šaše. Neki dan videh A8 4.2 TDI (model 2009+) sa zimskim gumama. :thumbdown:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao: sa prosecnom potrosnjom od 25l

Aj samo malo vise realnosti, i od tebe je 25l previse :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Primećuje se da se, kada ponestanu normalni argumenti protiv korišćenja autogasa, priča prebacije na socijalnu stranu, ko i i kakva kola vozi na gas, koliko je platio kola, kako je stekao pare kojima je kola kupio, da li je i, ako jeste, kada je ovde došao, odakle su mu roditelji, DNK analiza i.t.d. Fino parče Evrope ćuti i vozi na autogas, a mi se tu preganjamo oko primera koji nisu ni r od reprezentativni. Ako neko vozi Q7 ili A8 na autogas, neka vozi, njegova je stvar, meni ne smeta. I da sam vozim takav auto na gas, ne vidim zašto i od koga bi trebala da me bude sramota.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja nemam nista da svi voze Q7, X5 i X6 na gas u Srbiji, ali kada autogas postaje sredstvo da se po svaku cenu uvali bulja u nesto sto ne moze finansijski da se podnese, to vise nije ni do autogasa, nego do nedostatka osecaja realnosti. Stedi se na gumama, stedi se na odrzavanju, a vozi se auto koji je sve samo ne olicenje stedljivosti, koji bi trebalo pokazuje neki status gde je gorivo jedna od najmanje bitnih stavki. Kada je na autu sve tip top i kada su gume nove, kada se sve odrzava po PS-u, nemam nista protiv gasa, ali kada je gas slamka spasa da bi se vozilo nesto sto srce hoce a dupe klokoce to je :thumbdown: :naughty: .
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: TNG vs Benzin

Post od Sloba »

Ako se tako gleda, bar pola Srbije vozi kola koja ne može da održava po ps-u jer se kupuju dve po dve gume, sipa 10l na pumpi, kupuju polovni delovi na otpadima... Ali ipak se vozi. Ćelave gume i autogas nisu isto. Štedeti na gumama je opasno, štedeti na gorivu je pozitivno, koja god kola bila u pitanju.

Što se tiče hvatanja za slamku, nije ugradnja gasa isto što sipanje lož ulja u dizel pa da se kaže da je skrnavljenje samo da bi se vozilo. Autogas nije jeftina investicija, pogotovo ne za kola sa motorima velike snage koji imaju 6-8 cilindara. Koliko su novi sistemi napredni i uglađeni i sam znaš tako ni tu nema mesta za priču o prevelikom kompromisu samo da bi se vozilo.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

dragvorl napisao:Ja nemam nista da svi voze Q7, X5 i X6 na gas u Srbiji, ali kada autogas postaje sredstvo da se po svaku cenu uvali bulja u nesto sto ne moze finansijski da se podnese, to vise nije ni do autogasa, nego do nedostatka osecaja realnosti.
To je poenta i oko toga je krenula cela prica :)
Sloba napisao:Ako se tako gleda, bar pola Srbije vozi kola koja ne može da održava po ps-u jer se kupuju dve po dve gume, sipa 10l na pumpi, kupuju polovni delovi na otpadima...
Sve je to, da kazem, normalno zbog ekonomskog stanja u drzavi ali samo do one granice kad pricamo o jeftinim automobilima.
Ta prica ne pije vodu cim se neko ko je finansijski sposoban da vozi npr. Golfa, gura u Q7 V8 benzinjaru.
Sloba napisao:štedeti na gorivu je pozitivno, koja god kola bila u pitanju.
Jeste pozitivno ali ako neko iole razmislja o stednji nece ni pomisliti da ubaci bulju u auto koji je namenjen ljudima kojima stednja kao izraz ne postoji u vokabularu ;)
Ti npr. vozis normalan (narodni) auto na gas, kupljen je nov i koliko pratim odrzava se po PS-u...u tvom slucaju ne vidim nikakav problem da ustedis neki dinar na gorivu.
Neko ko za lovu koliko kosta tvoj auto, kupi A8 V8 star 10 godina sa preko 250kkm, pa da bi uopste mogao da izadje na kraj sa troskovima eksploatacije te grdosije (koji je ponavljam, sve samo ne olicenje stednje) ugradi plin, pronalazi fore za smanjenje registracije, vozi polovne celave gume, kuka i udara glavom u zid svaki put kad mu se upali check engine lampica itd. je "shapke" koji ocigledno nije finansijski dorastao tom autu.
Laki021 napisao:
Xepoj87 napisao: sa prosecnom potrosnjom od 25l

Aj samo malo vise realnosti, i od tebe je 25l previse :)
Oficijelni fabricki podatak je da taj auto u gradu trosi 21l tako da ako se uzme da fabrika malo laze, da su uslovi u BG saobracaju malo gori nego u nemackim selendrama, mogu reci da Heroj nije daleko od istine. On naravno prica o gradskoj voznji jer auto 90% vremena vozi po gradu.

Neki realan prosek za kombinovanu voznju po PS-u je 15l ;)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Re: Одг: TNG vs Benzin

Post od dragvorl »

Sloba napisao:Ako se tako gleda, bar pola Srbije vozi kola koja ne može da održava po ps-u jer se kupuju dve po dve gume, sipa 10l na pumpi, kupuju polovni delovi na otpadima... Ali ipak se vozi. Ćelave gume i autogas nisu isto. Štedeti na gumama je opasno, štedeti na gorivu je pozitivno, koja god kola bila u pitanju.

Što se tiče hvatanja za slamku, nije ugradnja gasa isto što sipanje lož ulja u dizel pa da se kaže da je skrnavljenje samo da bi se vozilo. Autogas nije jeftina investicija, pogotovo ne za kola sa motorima velike snage koji imaju 6-8 cilindara. Koliko su novi sistemi napredni i uglađeni i sam znaš tako ni tu nema mesta za priču o prevelikom kompromisu samo da bi se vozilo.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Pa vidi, malo je drugo kad ti ugradis na Golfu ili SX 4 gas, ili na 3.0 V6 Jaguaru, A8 ili slicnom autu. Jer da se ne lazemo, i ti si Slobo za cenu novog SX4 mogao da kupis neku polovnu S klasu, ali je nisi uzeo iz niza razloga, a ima ljudi sto je uzmu pa se prave blesavi kao da nisu znali sta koliko kosta na njoj kad zvekne nakon 400k km, a hoce da budu face za male pare, narodski hoce da se *ebu a da im ne udje. Opet, poentu sam naveo, libo mene paja da li ce da vozi neko na bukovinu, ali kada vozi prakticno krsinu visoke klase na gas da glumi velikog gazdu to bas i nije po meni ni stvar ustede ni niceg drugog sem foliranja a gace busne. Vidjao sam mnogo takvih likova, znam zasto to govorim. Celave gume i autogas nije isto, ali vrlo cesto celave gume+autogas+besna masina idu ruka pod ruku. A to da pola drzave vozi a da ustvari nije sposobna da to finansira nije nista novo. U stvari, pola drzave ne samo vozi, nego funkcionise na sistem seci usi krpi dupe, dugovanje za robu i usluge je postalo nesto normalno i stvar opste kulture, to se desava kada su zelje jedne a mogucnosti sasvim druge. Floyd je vec to i napisao malopre. :doubleup:
Inace, upoznat sam sa slucajem coveka koji vozi H2 na TNG, ali covek maksimalno odrzava svoja vozila, i sve je tip top. Protiv takvih ljudi nemam nista.
SlikaSlika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Mesate stvari u temu koje nemaju apsolutno nikakve veze sa plinom...
Kakve veze ima da li neko vozi na plin jak auto sa tim da li neko kupuje polovne krseve od po pola miliona kilometara?
Ili je ok ako isti taj krsh u raspadu koristi dizel?

Svako ima prioritete,nekome je fora da vozi nov auto,nekome da vozi brz auto,nekome da vozi stedljiv auto...
Moj cale je stavio u E200 plin samo iz razloga sto zna da manje trosi...
Nit ga zanima koliko zaista trosi,niti zna koliko ide para na gorivo,niti mu je bitno,ali on zna da tu stedi pare...

Lazo,evo ti realna potrosnja C63 AMG-a:

http://www.fuelly.com/driver/tempestv6/c63-amg

Njemu je recimo u Americi 20l neki prosek,a najbolja zabelezena mu je 17l...
Racunaj da retko ko vozi po centru i guzvama kao ja i eto ti lagano 5l vise...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vidim, al ta potrosnja je naprosto strasna, cak i za taj auto...
Pa novi M5 ima gradsku deklarisanu na 14l, prosek fabricki je identican ko i za moj auto i iz mog iskustva zaista trosi isto kao moj, sto znaci u gradu 13-18, dakle merc je stvarno preterao sa fabrickih 21 i laganih 25l, a jos za broj manji auto.

Al zamisli jos jednu stvar, 25l benzina, dakle skoro 30l plina. Pa to znaci da bi svakih 100-150km morao na pumpu ako vozis na plin, smehotresno :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa dobro, M5 je noviji, motor je iz 2011. naspram 2006. (C63), ima dve turbine dok je C63 atmo, zatim ima 1800ccm manje i vise je eco friendly...sam si pricao o nekim eko modovima i sl.

Sto se gradske voznje tice ja ovo u CH i ne racunam u pravu gradsku voznju jer pravih gradova i nema. Gradska voznja ti je kad si u Parizu pa 30km putujes 1-2 sata. Slicno je u BG-u kad je spic. Ja i po najvecoj guzvi da krenem, za 2 sata sam van teritorije CH :kezo:
Poslednja izmena od Floyd u 03 Sep 2012, 01:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori