Auto-klima
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Auto-klima
Za Fabiju znam da je to jedna od glavnih razlika Climatica i Climatronica. A i logicno je. Ako to ima Fabija, sigurno je imao i Golf IV in its day.
Sent from my Skate using Tapatalk 2
Znači Climatronic u G4 '03. ima tu foru, ako sam te dobro shvatio...
- Uroš S.
Pretpostavljam da ima. Nije to neka spejs tehnologija.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Kad isključim klimu na Puntu kao da sam stisn'o nitro :lol:
Sent from my Sirona C1 treatment center
Sent from my Sirona C1 treatment center
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
to radi na svim kolima. U previsokim i preniskim obrtajima kompresor se gasi da bi olaksao posao motoru. Cim se obrtaji vrate u normalu, magnet ponovo pali kompresor.Uroš S. napisao:Znam da na Fabijama sa klimatronikom gasi kompresor pri jakom potapanju gasa da ne bi oduzimalo snagu motoru.
- Uroš S.
Nisam znao. Čuo sam za taj feature prvi put na Fabiji. Naravno nisam pomislio da je Škodeta to izmislila 

Ja nemam pojma da se to gasi kod mene, odnosno uopste ne primecujem da se gasi, duva klima, hladi. Meni se na malim obrtajima primeti da klima radi. Odnosno kada pustam kvacilo, vidim da nije onako kako da kazem isti osecaj, kao da vucem nesto, ili kao da je drugi auto. Onaj osecaj kada sednes u tudji auto, koji mnogo lici na tvoj. Skoro i da se ne primeti, mozda neko ne bi primetio, ali posto ja spavam u autu, onda primetim tako te glupave sitnice. Na visokim obrtajima tek ne osetim nikakvu razliku. Mozda za nijansu vuce slabije, a mozda samo umisljam, jer znam da je upaljena klima.
Ono sto se cuje, od prvog dana, kada upalim klimu, kao da imam dve turbine. Cuju se dva zvuka zvizdanja vazduha ili cega vec, od turbine i od kompresora.
Ono sto se cuje, od prvog dana, kada upalim klimu, kao da imam dve turbine. Cuju se dva zvuka zvizdanja vazduha ili cega vec, od turbine i od kompresora.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja ne znam da li sam gluv pa ranije nisam primećivao ili je neki problem u pitanju, ali auto promeni zvuk pri dodavanju gasa kad je klima upaljena. Ovih dana je koristim maksimalno, hladi lepo, ali me taj zvuk izluđuje jer sve mislim da ga ranije nije bilo. Ne znam da li je normalno da se čuje kompresor ili tako nešto?
Posetite www.garaza.rs !
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ne bi trebalo da se cuje, bar ne u kabini. Neka neko poslusa kompresor izbliza dok radi klima, moguce da remenica kompresora popusta a to je kvar koji treba sanirati na vreme
Sent from my BlackBerry using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
I meni se tako čini da se nešto čuje. Ništa, idem do majstora da pregelda sve i načuli uši.
Posetite www.garaza.rs !
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Vrlo moguce da je neka od remenica,jbg
Послато са Galaxy Nexus
Послато са Galaxy Nexus
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Meni zvuk motora postane malo grublji. Naravno ovo se primecuje samo u leru, u voznji se ne primecuje.
Znam za bar jedan evropski model iz '82 koji ima to, a koliko se secam americki i neki japanski automobili to imaju jos od sredine 70tih.Uroš S. napisao:Nisam znao. Čuo sam za taj feature prvi put na Fabiji. Naravno nisam pomislio da je Škodeta to izmislila
Ko je osmislio ne bih pogadjao, ali je to odavno u upotrebi pri konstuisanju vozila da bih se pre iznenadio da postoji neki auto koji nema taj feature.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
I ja sam ubedjen da je tako kod svih proizvodjaca, pre svega da.bi zastitili automobil od mogucih havarija
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Trojke nije mu nista.. Tako se cuje na vecini automobila. Imas zvuk kao da pod haubom imas avionski motor i cuje se fjuuuuuuu 

Brzine idu u H-a !!!