RAV4 vs CX-5 vs Austral
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: RAV4 vs CX-5 vs Austral
Ček još malo da ga upoznaš. Bićeš još više zadovoljan. Čestitke.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Iskreno, ja sam uvijek za novo. Ali u ovom slučaju, ovo je pametan izbor
Sretno 

Meni je Austral zapao za oko, odgovara mi što je manji. Zanima me otkud ovolika potrošnja 9-10l hibrid? To nisam očekivao? To mu je pisalo na bordu kao prosek ili dok ste vi vozili?cikajowa napisao: 13 Jan 2025, 20:55 Ovaj austral stvarno izgleda super , sve to sija, ti ekrani su odlicni, ali procenio sam da to nije za mene, isuvise tech za moj ukus, gepek mali, trosi 9-10l itd..
Ima li neko iskustva sa Austral ovim 160KS hibrid (ili je mnja potrošnja za e-tech 200KS verziji)?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Na mom je prosek na 15kkm ~7L, 160ks verzija.
Može li neko iskustvo o njemu? Za i protiv?
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Moj kolega koji ima bas jaku nogu na gasu vozi austral hibrida i trosi mu oko 6l na 100km, pri cemu mu je golf GTE (plugin hibrid) trosio 9l. On je za sada odusevljen. Inace jako prostran auto za putnike sa malo manjim prtljaznikom. Njegova verzija ima 200ks.
Poslednja izmena od ljuba u 25 Jan 2025, 10:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Ispada da ta verzija 200KS (imaju razlike u hibridima valjda, ta je ekonomičnija) troši manje nego 160KS.
Narocito ako volis da pritiskas gas. Valjda lakse razvije snagu. Najsmesnije je sto u NL skoro ne postoji razlika u ceni izmedju te dve verzije. Verovatno sta jaca malo manje zagadjuje.
Prvi je laki hibrid a 200ks je full hibrid, koji bar u brojkama oduva laku verziju.
https://www.autoweek.nl/auto/vergelijk/109093-106397/
Prvi je laki hibrid a 200ks je full hibrid, koji bar u brojkama oduva laku verziju.
https://www.autoweek.nl/auto/vergelijk/109093-106397/
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Upravo tu je razlika. Hibrid VS mild hibrid. Još ako je puno u gradu.
Posetite www.garaza.rs !
Kakvo je iskustvo sa Rav 4? Koje su mane i prednosti?cikajowa napisao: 13 Jan 2025, 20:55 Pozdrav svima, danas smo isli u kupovinu , gledali smo ovaj austral iznad i toyotu rav4 2020 sa 70k km.
Ovaj austral stvarno izgleda super , sve to sija, ti ekrani su odlicni, ali procenio sam da to nije za mene, isuvise tech za moj ukus, gepek mali, trosi 9-10l itd..
Kupljen Rav4 hibryd 4x4 full oprema , sve sto je moglo da se uzme kada je kupljen. Kupljen u srb, 75km km , u top stanju, bez ogrebotine.
Kada sednete u Rav i vidite ga, austral izgleda kao igracka .Rav je ozbiljan auto , i jednistavno nije za poredjenje sa Australom. Cena je bila ista kao i Austral. U garanciji je do 2030, proveren u toyota servisu, bez greske, u prvoj boji.
Znam da bi vise od pola Vas izabralo drugacije, ali verovatno i vecina vas nije vozila toyotu.
Eto, srce je reklo Toyota
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima li još neko na forumu Rav 4?
Probao sam Rav 4 hibrid 2019. god, auto je dobar za vožnju, udoban, ali enterijer po meni zaostao za auto od 30k, baš loše u poređenju i sa starijim autima Nemačke gupacije. Nema virtuelnu tablu, multimedija kao iz istorije stara sa minimalnim opcijama i grafikom. Auto kao auto deluje kvalitetno, nije težak za vožnju - zapravo se lako vozi, menjač odličan, ali enterijer po meni zaostao za tu cenu.
Austral nisam probao, on mi deluje dosta modernije i lepše, potrošnja je upitna i upravljivost, zapravo najmodernije izgleda do 30k auto po meni. Kodiaq i Tiguan su isto opcije, otvoren sam za predloge i ako neko sa foruma prodaje može se javiti ili postaviti link.
I dalje nisam pametan šta uzeti do 30k, predlozi su dobrodošli. Tražim dva auta za mene i oca (hteo sam da mu zmem novu Škodu ali nešto mi se dvoumi, zna da posle nema menjanja a nešto ga spopalo da menja na godinu dana kola, nema još mnogo da vozi zbog godina pa mu ispunjavam), jedan jeftiniji na plin/metan za mene i grad i drugi do 30k hibrid ili dizel.
Austral nisam probao, on mi deluje dosta modernije i lepše, potrošnja je upitna i upravljivost, zapravo najmodernije izgleda do 30k auto po meni. Kodiaq i Tiguan su isto opcije, otvoren sam za predloge i ako neko sa foruma prodaje može se javiti ili postaviti link.
I dalje nisam pametan šta uzeti do 30k, predlozi su dobrodošli. Tražim dva auta za mene i oca (hteo sam da mu zmem novu Škodu ali nešto mi se dvoumi, zna da posle nema menjanja a nešto ga spopalo da menja na godinu dana kola, nema još mnogo da vozi zbog godina pa mu ispunjavam), jedan jeftiniji na plin/metan za mene i grad i drugi do 30k hibrid ili dizel.
Ukoliko želiš bolji enterijer ide se na XTrail-a 
Kod japanaca (bar Toyota i Nissan) ti ne treba uputstvo za upotrebu - bukvalno kako sedneš tako voziš bez bespotrebnih nedoumica i studiranja kako šta da namestiš

Kod japanaca (bar Toyota i Nissan) ti ne treba uputstvo za upotrebu - bukvalno kako sedneš tako voziš bez bespotrebnih nedoumica i studiranja kako šta da namestiš
- cikajowa
- Pridružio se: 28 Mar 2016, 13:35
- Garaža: Toyota Corolla 1.6 VVTi Luna
Rav4 je full hibrid, Austral je mild hibrid.
Rav4 je za klasu veci auto, Austral je manji auto.
Rav4 ima 4x4 , Austral nema.
Rav4 nema modernu multimediju( mene ne treba Carplay resava stvar), Austal ima.
Rav4 je nekako za malo starije ozbiljnije , Austral je za mladju populaciju.
Rav4 ima sve sto ti treba, Austral i vise od toga ,uglavnom sto ti ne treba.
Rav4 trosi manje u proseku za 2-3l od Australa.
Uclani se u fb grupu Renault Austral Europe, svaki drugi post u grupi je lampica greske neke ili problema na instument tabli.
Uclani se u fb grupu Toyota Rav4 hybrid, sve ce ti biti jasno.
Rav4 je Toyota, Austral je Renault.
Al' sam subjektivan
Rav4 je za klasu veci auto, Austral je manji auto.
Rav4 ima 4x4 , Austral nema.
Rav4 nema modernu multimediju( mene ne treba Carplay resava stvar), Austal ima.
Rav4 je nekako za malo starije ozbiljnije , Austral je za mladju populaciju.
Rav4 ima sve sto ti treba, Austral i vise od toga ,uglavnom sto ti ne treba.
Rav4 trosi manje u proseku za 2-3l od Australa.
Uclani se u fb grupu Renault Austral Europe, svaki drugi post u grupi je lampica greske neke ili problema na instument tabli.
Uclani se u fb grupu Toyota Rav4 hybrid, sve ce ti biti jasno.
Rav4 je Toyota, Austral je Renault.
Al' sam subjektivan

- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Sve si lepo naveo i slažem se, osim za 2 stvari.
Što se tiče potrošnje, verujem da je tolika razlika, jer se poredi HEV i mHEV. Ali ta razlika nikako nije ukupni prosek kao što navodiš, nego samo prosek u gradu, gde i onako retko ko predje više od 20%-30% ukupne kilometraže. Na otvorenom troše isto ili približno isto, gde ni Toyotin 2,5 l atmosferac nije štedljiv, jer tu nema nikakve koristi od hybridnog pogona.
Druga stvar, delimično stoji to što si napisao za iskustva po forumima i grupama. Realno bi bilo poređenje iskustava korisnika koji voze Toyotu staru 5 godina sa preko 100kkm na satu vs iskustva sa novim Australom. Jer nova Toyota košta 30% više od novog Australa mHEV, ovde se za isti novac bira između novog i polovnog vozila.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Što se tiče potrošnje, verujem da je tolika razlika, jer se poredi HEV i mHEV. Ali ta razlika nikako nije ukupni prosek kao što navodiš, nego samo prosek u gradu, gde i onako retko ko predje više od 20%-30% ukupne kilometraže. Na otvorenom troše isto ili približno isto, gde ni Toyotin 2,5 l atmosferac nije štedljiv, jer tu nema nikakve koristi od hybridnog pogona.
Druga stvar, delimično stoji to što si napisao za iskustva po forumima i grupama. Realno bi bilo poređenje iskustava korisnika koji voze Toyotu staru 5 godina sa preko 100kkm na satu vs iskustva sa novim Australom. Jer nova Toyota košta 30% više od novog Australa mHEV, ovde se za isti novac bira između novog i polovnog vozila.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Bojim se da su retki primeri koji tek 20-30% godišnje kilometraže provedu u gradu. Pre bih rekao da je to van grada, ostalo u gradu.
Ko ne koristi bicikl ni gradski prevoz, a ide na posao recimo.
Ko ne koristi bicikl ni gradski prevoz, a ide na posao recimo.
Posetite www.garaza.rs !