Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka
Re: Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka
Matori, nije ovo FB, ne moras da lupas enter na svakih 5 recivops napisao:Nesto se pitam, sta ako me zaustave radi
rutinske kontrole i zovu centralu a ja se
nisam odazvao na plavo kartonce?
Znaci, dobio sam poziv od MUPa
a ne od sudije... Hm...

Inace, ako te provere u centrali, moze da te 'apsi samo ako imas nalog za hapsenje.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Dobar dan.Da li moze neko da mi pomogne,napravio sam prekrsaj 4.7.2012 nisam se javljao na pozive cekajuci zastaru koja je trebala da nastupi 4.07.2014,medjutim pre neki dan su me pozvali telefonom iz supa da se javim,iako je proslo vise od dve godine,pa sad nzm sta da radim?
Nemoj da se javljas ko im jebe mater nesposobnu ,tako je i meni jednom bilo napravio sam prekrsaj i tek posle godinu i nesto su se setili da mi daju resenje.goveda nesposobna.
Pozdrav svima. Hteo bih da se informisem, u vezi saobracajne kazne koja mi je napisana tamo negde u oktobru 2011.
E sad stigao mi je papir, i pise da mi je kazna postala pravosnazna 14 decembra 2011 koja stupa na snagu 1.1.2013.
I sad me interesuje, da li meni kazna, kao sto sam citao i cuo da zastareva posle dve godine od dana kada je postala pravosnazna. Da li meni ta kazna zastareva 1.1.2015
I kako cu da znam da je kazna zastarela? Hvala, unapred!
E sad stigao mi je papir, i pise da mi je kazna postala pravosnazna 14 decembra 2011 koja stupa na snagu 1.1.2013.
I sad me interesuje, da li meni kazna, kao sto sam citao i cuo da zastareva posle dve godine od dana kada je postala pravosnazna. Da li meni ta kazna zastareva 1.1.2015
I kako cu da znam da je kazna zastarela? Hvala, unapred!
Koji prekršaj i koja kazna?
Saobracajni prekrsaj.. Kupio auto, koji je bio ne registrovan.. i nemam dozvolu, izasao tu u selu do prodavnice i taman da ga probam, i oni bap pred mene autom. I napisu mi kaznu, za ne registrovan auto, i sto nemam dozvolu.
Jasno mi je da je saobraćajni, ali da li piše koji član? I koja je kazna?
Ne znam koji je clan i stav, nisam na mojoj adresi gde zivim,a presuda mi je kuci.. Samo znam, da mi je kazna zamenjena zatvorom od dva meseca, i ostalo da se plati naknadnim putem.
I da presuda je doneta 16.12.2012 i postala pravosnazna 16.12.2012 a izvrsna 1.1.2013.
Kazna mi je napisana za neregistrovano vozilo, i ne posedujem vozacku dozvolu.
I da presuda je doneta 16.12.2012 i postala pravosnazna 16.12.2012 a izvrsna 1.1.2013.
Kazna mi je napisana za neregistrovano vozilo, i ne posedujem vozacku dozvolu.
Mnogo toga mi nije jasno, ali suština je da izvršenje kazne apsolutno zastareva u roku od dve godine od pravnosnažnosti.
Kod tebe mi možda moglo i da se ide na relativnu zastarelost tj na jednu godinu, al to nje sigurno.
Sve u svemu zastareva 16.12.2014.
Zastarelost izvršenja kazne i zaštitne mere
Član 85
Izrečena kazna i zaštitna mera ne mogu se izvršiti ako je od dana pravnosnažnosti presude protekla jedna godina.
Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere počinje od dana pravnosnažnosti presude kojom je izrečena kazna odnosno zaštitna mera.
Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere ne teče za vreme za koje se izvršenje ne može preduzeti po zakonu.
Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi izvršenja kazne, odnosno zaštitne mere.
Posle svakog prekida zastarevanje počinje ponovo da teče.
Izvršenje kazne odnosno zaštitne mere zastareva u svakom slučaju kad protekne dva puta onoliko vremena koliko se po zakonu traži za izvršenje kazne, odnosno zaštitne mere.
Kod tebe mi možda moglo i da se ide na relativnu zastarelost tj na jednu godinu, al to nje sigurno.
Sve u svemu zastareva 16.12.2014.
ok. hvala
e sad da pitam, ja jos ne smem da se pojavim kuci, jer ce da me sigurno privedu na izdrzavanju zatvorske kazne.
Sad, jel sudija salje resenje o zastarevanju kazne, i ako salje, da li moram da se javim na zastarelos?
Hvala jos jedno
e sad da pitam, ja jos ne smem da se pojavim kuci, jer ce da me sigurno privedu na izdrzavanju zatvorske kazne.
Sad, jel sudija salje resenje o zastarevanju kazne, i ako salje, da li moram da se javim na zastarelos?
Hvala jos jedno
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Meni ovde nista nije jasno. Sta ce ti auto ako nemas dozvolu? I ako je pravosnaznost nastupila 16.12.2012. kako to da do sada nisi odlezao/platio kaznu?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
A MUP, podbacio si, tj ovi tvoji su podbacili
Kao što je i Paja rekao, od pravosnažne presude 2 godine je rok da zastari izvršenje kazne, znači ako se do tada kriješ provukao si se. Sud i ako bude slao nešto mislim da neće biti ažuran.

Kao što je i Paja rekao, od pravosnažne presude 2 godine je rok da zastari izvršenje kazne, znači ako se do tada kriješ provukao si se. Sud i ako bude slao nešto mislim da neće biti ažuran.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Pa eto, auto mi je poklon od pokojnog oca, koji je te godine umro. A sto nisam odlezao, pa jbg ne ide mi se u zatvor, a odakle mi tolike pare da platim? Tako da sam resio da pokusam da mi zastari.