Grčka
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Grčka 2012
I kod nas ce na pumpama (uz autoput) da ti prime € u metalu. Samo je pitanje kursa 

- Филиповић
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
- Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС
У Мк су били ВРЛО коректни, строго 60 денара по евру, тако да су ми неких 60 центи рачунали 36 денара.
Мислим да је званични курс код њих око 63 денара за евро.
Мислим да је званични курс код њих око 63 денара за евро.
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Stevo posto nisi porodican covek smorices se kao les tamo. Ima dosta lepih parkica za decu sto tebe to ne interesuje setaliste im je kao buvljak, plaze su u Stavrosu dno dna(po meni nekome se svidjaju) samo jedna na izlasku iz Stavrosa prema olimpijadi moze se reci da je OK ove ostale racunajuci i gradski teski shit.steva_anya napisao:Procitao sam za Stavros, pogledao neke slike, ok je mesto za odmor.
Ako ne budem na ronjenju u CG idem tamo.
700 km imas do Stavrosa ne mogu da kazem da nebih isao opet tamo, ako bi mi iskrslo opet za 250 eura cetvorokrevetni apartma opet bih isao u suprotnom nikad vise.
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Na putu za Grcku mogu da vam predlozim mesto za pauzu i rucak (ili sta vec), a to je motel Makedonija na 77 km od granice sa Srbijom i 100 km od granice sa Grčkom. Ima ulaz sa obe strane autoputa.
Hrana je perfektna a jeftina, usluga odlicna, toalet savrsen.
Mi smo uzeli dva uvijača (nesto kao rolovana vesalica) i jednu obicnu vesalicu i uz to se dobije lepa kolicina pomfrita kao prilog i tri vruce lepinje ili zemicke sta god. Dve sopske i jednu kupus salatu (covek samo od nje da se najede koliko je ima) i tri soka. Sve se to ukupno kostalo 1.040 denara ili 17,50 evra ili 2.050 dinara.
U Predejanu recimo tri obicne vesalice bez hleba, salate i sokova kosta isto toliko t.j. 2.040 dinara, a sa ovim preko 3.000 dinara i jos losijeg kvaliteta.
Hrana je perfektna a jeftina, usluga odlicna, toalet savrsen.
Mi smo uzeli dva uvijača (nesto kao rolovana vesalica) i jednu obicnu vesalicu i uz to se dobije lepa kolicina pomfrita kao prilog i tri vruce lepinje ili zemicke sta god. Dve sopske i jednu kupus salatu (covek samo od nje da se najede koliko je ima) i tri soka. Sve se to ukupno kostalo 1.040 denara ili 17,50 evra ili 2.050 dinara.
U Predejanu recimo tri obicne vesalice bez hleba, salate i sokova kosta isto toliko t.j. 2.040 dinara, a sa ovim preko 3.000 dinara i jos losijeg kvaliteta.
Planiram da u povratku sa Lefkade svratim par dana na Ohrid. Viamichellin i Google.map mi nude kao opciju da kod Kozanija skrenem prema Bitolju, da ne idem prema Solunu. Da li je neko išao tim putem? Inače, ideja je bila da napravim pauzu u Cosmos-u ali ispada da time pravim poveći krug?
Za kvalitet mogu da potvrdim da je los, a i cena nije bila mala koliko se secam. Prosle godine smo svratili na povratku iz Grcke u izvikane Predejane. Ja uzeo neke cevape, zena isto nesto sa rostilja. Krs krseva...Jumbo napisao: U Predejanu recimo tri obicne vesalice bez hleba, salate i sokova kosta isto toliko t.j. 2.040 dinara, a sa ovim preko 3.000 dinara i jos losijeg kvaliteta.

Posle mi drugar rece da je tamo vec duzi niz godina los rostilj i da treba uzeti lepinju sa kajmakom. Oni ih peku, servira se topla, unutra stave kajmak i malo sunke. Evo ide mi voda na usta.

Za taj motel Makedonija - mozda i (pr)overimo ove godine!

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:10
Ima dosta kilometara i nije vredno tolikog kruga za popodne na Ohridu. Strogo se drži ograničenja, put je OK, vozi po danu, čuvaj se pandura, podmitljivi su, ali ako naletiš na šiptare - na'ebo si, mora kazna da se plati u Pošti pa po dokumenta ...jocas napisao:Planiram da u povratku sa Lefkade svratim par dana na Ohrid. Viamichellin i Google.map mi nude kao opciju da kod Kozanija skrenem prema Bitolju, da ne idem prema Solunu. Da li je neko išao tim putem? Inače, ideja je bila da napravim pauzu u Cosmos-u ali ispada da time pravim poveći krug?
Zna li neko neki sajt na kome može da se proveri trenutno stanje na graničnim prelazima (interesuje me pre svega MG-GR)?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Ostajem 3 noći na Ohridu, samo je pitanje da li da idem regularno preko Evzonija, ili tom nekom prečicom do Bitolja.prolupator napisao:Ima dosta kilometara i nije vredno tolikog kruga za popodne na Ohridu. Strogo se drži ograničenja, put je OK, vozi po danu, čuvaj se pandura, podmitljivi su, ali ako naletiš na šiptare - na'ebo si, mora kazna da se plati u Pošti pa po dokumenta ...jocas napisao:Planiram da u povratku sa Lefkade svratim par dana na Ohrid. Viamichellin i Google.map mi nude kao opciju da kod Kozanija skrenem prema Bitolju, da ne idem prema Solunu. Da li je neko išao tim putem? Inače, ideja je bila da napravim pauzu u Cosmos-u ali ispada da time pravim poveći krug?
Krećem prekosutra i sve mi je jasno osim da li da menjam pare u MNakedoniji i ako ih budem menjao gde da to učinim naročito ako budem išao preko Prohora, jer verujem da na Preševu koji je veliki prelaz ima menjačnica.
Pare mi trebaju samo za putarine i gorivo. Nikakvi ručkovi, večere i sl. Makedoniju prepišavam najbrže što mogu.
Pare mi trebaju samo za putarine i gorivo. Nikakvi ručkovi, večere i sl. Makedoniju prepišavam najbrže što mogu.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
paja napisao:Krećem prekosutra i sve mi je jasno osim da li da menjam pare u MNakedoniji i ako ih budem menjao gde da to učinim naročito ako budem išao preko Prohora, jer verujem da na Preševu koji je veliki prelaz ima menjačnica.
Pare mi trebaju samo za putarine i gorivo.
Nema potrebe da menjas,pripremi 3x1e za putarinu a sto se tice goriva svi primaju evro.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
A gde da nađem euro u gvožđu? Ja uvek sve spiskam pred našu granicu da mi se ne bi vuklo po kući.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Isti si kao moja supruga.paja napisao:Ja uvek sve spiskam pred našu granicu da mi se ne bi vuklo po kući.

Daj mi 5-icu papirnu i trazi kusur u evrima ili uzmi od nexta gvozdje.

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Ja imam jednu specijalnu "pederušu" sa više pregrada. U svakoj držim različitu valutu pa gde god krenem imam spremno i nema problema. Od evra, preko kuna, konvertabilnih maraka, denara, engleskih funti pa do naravno dinara. Samo treba da potrefim pravi "odeljak pederuše"
Pošto najčešće putujem u Grčku, imam u džepu na vratima jednu plastičnu kutijicu sa utorima za metalne evre. To nadrukam kao šaržer i onda ako putujem noću i u mraku znam gde mi je koja moneta pa onda izluđujem jadne devojke na rampama kad joj platim rafalnom paljbom od 20 metalaca od po 10 centi i i 10 metalaca od po 5 centi a ona menja farne i tresne metal bez brojanja u kasu. Hebali ih 10 i 5 centi... Ni kondom ne možeš da kupiš bez kile ovog bezvrednog metala...
U Makedoniji uvek i svugde plaćam evrima, čak i mito pandurima, posle imaju mokre snove.
Pošto najčešće putujem u Grčku, imam u džepu na vratima jednu plastičnu kutijicu sa utorima za metalne evre. To nadrukam kao šaržer i onda ako putujem noću i u mraku znam gde mi je koja moneta pa onda izluđujem jadne devojke na rampama kad joj platim rafalnom paljbom od 20 metalaca od po 10 centi i i 10 metalaca od po 5 centi a ona menja farne i tresne metal bez brojanja u kasu. Hebali ih 10 i 5 centi... Ni kondom ne možeš da kupiš bez kile ovog bezvrednog metala...
U Makedoniji uvek i svugde plaćam evrima, čak i mito pandurima, posle imaju mokre snove.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )