TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Moze naravno obican stereo 2.0. Kakve veze ima to sto su 3 konektora, to nema uticaja na mogucnost da pusta stereo preko svih 6 zvucnika.
To je analogni sistem i prosto se paralelno povezu ulazi.
Desetine puta isprobao i uvek radi, ukljucujuci i direktno sa telefona.
To je analogni sistem i prosto se paralelno povezu ulazi.
Desetine puta isprobao i uvek radi, ukljucujuci i direktno sa telefona.
Ma znam da radi ali neću da slušam stereo na odličnom 5.1 sistemu.
Ne-retko muzika zvuči bolje kad se pusti stereo na tim računarskim zvučnicima. Doduše, zavisi šta želiš da postigneš, da li da popuniš ambijent ili da sa određene pozicije slušaš muziku (tu je stereo bolji).
Npr, moj risiver je 5.1, ali muzički modovi su svi stereo ili neka varijanta. Čak i kad procesira zvuk, gro opsega je sa prednjih zvučnika, dok ostali samo tu ubacuju određene srednje i visoke tonove kojim simuliraju razne ambijente. Mada, generalno gledano, slušanje muzike sa 5.1 je u startu najčešće potpuno bezveze.
Npr, moj risiver je 5.1, ali muzički modovi su svi stereo ili neka varijanta. Čak i kad procesira zvuk, gro opsega je sa prednjih zvučnika, dok ostali samo tu ubacuju određene srednje i visoke tonove kojim simuliraju razne ambijente. Mada, generalno gledano, slušanje muzike sa 5.1 je u startu najčešće potpuno bezveze.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Hall režim ima smisla za slušanje živih snimaka, iako su izvorno sa dvokanalnim zapisom. Sve ostalo, a da nije filmski zvuk, oduvek se slušalo iskljucivo na dva kanala.
Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
I u stereo varijanti ce svi zvucnici raditi samo sto onda nemas odvajanje na 5 delova nego levo i desno. Barem je tako meni kada ukljucim genius 5.1 na 2.1 kabl.Mr.Rotor napisao:Ma znam da radi ali neću da slušam stereo na odličnom 5.1 sistemu.
Ja sam godinama z 5500 koristio za muziku, gejming i filmove. Oduševljen sam tim zuvčnicima i sada bih hteo da iskoristim sve kanale čisto zbog snage i dobrog basa u svakom satelitu.
Da nemam njih da skupljaju prašinu verovatno bih uzeo neke manje hifi.
Da nemam njih da skupljaju prašinu verovatno bih uzeo neke manje hifi.
jel imas ih u blizini pa baci sliku da vidimo sta ima od konektora, kod mene ide onaj kabl 2xcinc -> banana i zaista se sve lepo cuje nista ne izostaje u jacini i dubini zvuka. Ako imas taj kabl tu negde probaj samo pa vidi da li ti odgovara takav kvalitet zvuka, ako ne nista te ne kosta da posle uzmes 5.1 kabl.
Kablovi idu iz centralne konzole. Bas ima integrisano pojačalo.
Standardna tri kabla za 5.1 sistem, mislim da je jedan za prednje satelite, jedan za zadnje i jedan za bas. Nisam siguran.

Standardna tri kabla za 5.1 sistem, mislim da je jedan za prednje satelite, jedan za zadnje i jedan za bas. Nisam siguran.

zeleni je za prednje, crni za satelite, narandzasti za sub i centralni zvucnik. Ali vidis dole su stavili stereo na crnom. Valjda detektuje da je npr samo jedan kabl ukacen pa onda se prebacuje na stereo mod. Probaj na telefon da nakacis pa vidi da li je zadovoljavajuc zvuk (dubina i jacina).
Ma probao sam to odavno. Nije za neko ozbiljnije i glasnije slušanje.
Velika je npr razlika i sa integrisanom zvučnom i nekom drugom kvalitetnijom.
Na pc-u sam tada imao ovu karticu.

Velika je npr razlika i sa integrisanom zvučnom i nekom drugom kvalitetnijom.
Na pc-u sam tada imao ovu karticu.

A to ti je i ona davala dobar zvuk. Imao sam je na xp-u i znala je lep zvuk da da. Evo mi je i sada na polici
.
Onda definitivno ako hoces na laptopu onda uzmes usb karticu jer ti treba zbog 5.1.

Onda definitivno ako hoces na laptopu onda uzmes usb karticu jer ti treba zbog 5.1.
Na xp-u je meni radila odlično. Posle sam se mnogo mučio oko drajvera na WIn 7. Malo malo pa neki problem.
Za 5.1 emitovanje zvuka neophodno je da osnovni snimak izvorno snimljen u 5.1 Dolby Digital formatu inace nema nikakve prednosti postojanje 6 zvucnika na ta 3 konektora.
Posto se muzika ne snima u 5.1 formatu, barem ja nisam cuo do sada takav snimak, vec stereo klasicni upotreba PC kartica po pravilu donosi losiji zvuk muzike nego direktno pustanje sa stereo izvora.
E sad ako se zeli igrati sa digitalnim procesiranjem zvuka, dodavanjem efekata ili ekvilajzerima 5.1 je pogodan ali po mom ukusu to ogavno zvuci za muziku.
Ja kada imam iole dobre zvucne kutije iskljucim sve moguce tonske kontrole, ekvilajzere i slicno i slusam cist stereo 2.0 zvuk. Nedavno sam nabavio malo starije klasicne kompresione kutije sa ITT sundjerastim basom od 8 inca u pravoj drvenoj kutiji od nekih 50tak litara zapremine. To peva tako fino da je po meni bolje od mnogo toga sto se sada nudi kao novo.
Imam slican komplet Creative firme i to povremeno slusam tj pustim walkman i kasetu klasicnu i uvek mi je bolje po uho stereo nacin nego 5.1 kada pustim istu kasetu preko kompa i njegove kartice.
Kako god, taj komplet na slici moze da se poveze da radi i kao stereo klasicni ili kao 2.1 sistem a da li zadovoljava kvalitetom takvog zvuka stvar je i ukusa a i vrste muzike koja se pusta.
Ne znam, meni je klasicna zvucna kutija dobrih dimenzija, klasicno cevno pojacalo i dalje najlepse za slusanje i to samo u klasicnoj stereo verziji snimka.
Posto se muzika ne snima u 5.1 formatu, barem ja nisam cuo do sada takav snimak, vec stereo klasicni upotreba PC kartica po pravilu donosi losiji zvuk muzike nego direktno pustanje sa stereo izvora.
E sad ako se zeli igrati sa digitalnim procesiranjem zvuka, dodavanjem efekata ili ekvilajzerima 5.1 je pogodan ali po mom ukusu to ogavno zvuci za muziku.
Ja kada imam iole dobre zvucne kutije iskljucim sve moguce tonske kontrole, ekvilajzere i slicno i slusam cist stereo 2.0 zvuk. Nedavno sam nabavio malo starije klasicne kompresione kutije sa ITT sundjerastim basom od 8 inca u pravoj drvenoj kutiji od nekih 50tak litara zapremine. To peva tako fino da je po meni bolje od mnogo toga sto se sada nudi kao novo.
Imam slican komplet Creative firme i to povremeno slusam tj pustim walkman i kasetu klasicnu i uvek mi je bolje po uho stereo nacin nego 5.1 kada pustim istu kasetu preko kompa i njegove kartice.
Kako god, taj komplet na slici moze da se poveze da radi i kao stereo klasicni ili kao 2.1 sistem a da li zadovoljava kvalitetom takvog zvuka stvar je i ukusa a i vrste muzike koja se pusta.
Ne znam, meni je klasicna zvucna kutija dobrih dimenzija, klasicno cevno pojacalo i dalje najlepse za slusanje i to samo u klasicnoj stereo verziji snimka.
Ma meni će to biti na otvorenom pa mi je potrebna snaga i bass.